Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A különféle zöld levélkék frissen és szárítva is ízletesebbé teszik az ételeket. Következzen néhány közkedvelt fajta!
Petrezselyem

A zsenge petrezselyemnek minden konyhában ott a helye. A Földközi-tenger partjairól származó fűszer- és gyógynövény üde íze frissen érvényesül igazán. Elképzelhetetlen nélküle a húsleves, de a főtt burgonyának és a rizsnek is zamatot ad. Persze, számos más fogás, például a zöldségkrémlevesek és a főzelékek díszítéséhez is felhasználhatjuk. Ha túl sokat vettünk belőle, szárítsuk ki, morzsoljuk össze, majd zárjuk üvegbe, így megőrzi az aromáját. Az is jó módszer, ha a leveleket alufóliába csavarjuk, és betesszük a fagyasztóba. A szára intenzívebb ízű, mint levelei. Gyökere ehető, így ezt is felhasználhatjuk például a salátákhoz, levesekhez.

Metélőhagyma

A metélőhagyma kedvelt hozzávalója a különféle szendvicskrémeknek, fűszervajaknak, de ízesíthetjük vele a friss salátakeverékeket, a halhoz kínált szószokat és a tojásos ételeket is. A snidlinget mindig frissen felaprítva adjuk a fogásokhoz, amelyek ezáltal enyhe, de kellemes, a hagymáéhoz hasonló, fűszeres aromát kapnak.

Babérlevél

A babérlevél a magyar konyha egyik kedvenc fűszere, de túl azon, hogy egyes fogásoknak jó ízt ad, bizony nem sokat tudunk róla. Hogy milyen is valójában? Íme! Az örökzöld növény Kis-Ázisa és a Földközi-tenger medencéjének partvidékéről származik. Leveleit leszedésük után a napon szárítják. Levesekhez, főzelékekhez, sült húsokhoz (vadakhoz is), pácok készítéséhez használhatjuk.

Tipp: Csak 10-15 percig főzhető, utána megkeseredik!

Fűszerek és ízesítők >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.