A zsenge petrezselyemnek minden konyhában ott a helye. A Földközi-tenger partjairól származó fűszer- és gyógynövény üde íze frissen érvényesül igazán. Elképzelhetetlen nélküle a húsleves, de a főtt burgonyának és a rizsnek is zamatot ad. Persze, számos más fogás, például a zöldségkrémlevesek és a főzelékek díszítéséhez is felhasználhatjuk. Ha túl sokat vettünk belőle, szárítsuk ki, morzsoljuk össze, majd zárjuk üvegbe, így megőrzi az aromáját. Az is jó módszer, ha a leveleket alufóliába csavarjuk, és betesszük a fagyasztóba. A szára intenzívebb ízű, mint levelei. Gyökere ehető, így ezt is felhasználhatjuk például a salátákhoz, levesekhez.
A metélőhagyma kedvelt hozzávalója a különféle szendvicskrémeknek, fűszervajaknak, de ízesíthetjük vele a friss salátakeverékeket, a halhoz kínált szószokat és a tojásos ételeket is. A snidlinget mindig frissen felaprítva adjuk a fogásokhoz, amelyek ezáltal enyhe, de kellemes, a hagymáéhoz hasonló, fűszeres aromát kapnak.
A babérlevél a magyar konyha egyik kedvenc fűszere, de túl azon, hogy egyes fogásoknak jó ízt ad, bizony nem sokat tudunk róla. Hogy milyen is valójában? Íme! Az örökzöld növény Kis-Ázisa és a Földközi-tenger medencéjének partvidékéről származik. Leveleit leszedésük után a napon szárítják. Levesekhez, főzelékekhez, sült húsokhoz (vadakhoz is), pácok készítéséhez használhatjuk.
Tipp: Csak 10-15 percig főzhető, utána megkeseredik!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.