Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-sörös sült oldalas recept
Mézes-sörös sült oldalas
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A friss tavaszi saláta elképzelhetetlen olaj és ecet nélkül. Még pikánsabb lesz az étel, ha fűszeres vagy különleges fajtákkal ízesíted a zöldségeket!
Olívaolaj

Rengeteg fajtája létezik, és mindegyiknek megvan a maga jellegzetes íze. A legfinomabb a kézi szedésű, hidegen sajtolt, extra szűz elnevezésű olívaolaj, amit az első sajtolás során nyernek. Ezt nem tanácsos hőnek kitenni, mert hamar elveszíti értékes, antioxidáns hatású vitaminjait. A további vagy a melegen való préselés során kinyert olaj már kevésbé jó minőségű. Kerülje a sansa, pomace és orujo néven kapható termékeket, hiszen ezek csupán töredékét tartalmazzák az olívaolaj értékes anyagainak!

További okosságok az olívaolajról >>

Mogyoróolaj

Finom és tápanyagdús, az íze hasonlít az amerikai mogyoróéhoz. Az E-vitaminban gazdag finomítatlan fajtáját szószokhoz, marinádokhoz, valamint fokhagymás és zöld fűszeres salátaöntetekhez ajánlják.

Mindent a mogyoró(k)ról >>

Dióolaj

Legnagyobb előnye, hogy rendkívül gazdag szívvédő hatású omega-3 zsírsavakban. Azoknál a salátáknál használja, amelyeknél érvényesíteni szeretné a dió édeskés, krémes ízét. Mivel tárolás közben hamar megromlik, ezért kis mennyiséget tanácsos vásárolni belőle.

Szezámolaj

Fűszer és sütőzsiradék is egyben. Karakteres íze miatt elsősorban a keleties, pikáns saláták ízesítésére használják, de a leveseknek és a zöldséges ételeknek is kellemes aromát ad. Ezekbe mindig az elkészítés végén csepegtessen belőle egy keveset!

Mindent az olajoklról - általában >>

Almaecet

Almaborból, almamustból vagy erjedt almaléből készítik. Sokan valódi életelixírnek tartják, hiszen rengeteg értékes tápanyag található benne, például kalcium, fluor, magnézium, szilícium és kálium. Remek alapanyaga a hagyományos salátáknak.

További okosságok az almacetről >>

Borecet

Vörös- vagy fehérborból, esetleg pezsgőből készítik. A savtartalma alacsony, 6% körüli, az íze enyhén savanykás, és emellett az eredeti borfajta jellege is érvényesül. Jól használható salátákhoz, hideg ételekhez, pácokhoz, sőt, a fűszerecetekhez is.

Mindent a borcetről >>

Zöldfűszeres ecet

Boltban is beszerezhető, de akár saját kezűleg is elkészíthető. Egyszerűen helyezzen néhány ág fűszernövényt egy üvegbe, öntse fel bor- vagy gyümölcsecettel, gondosan zárja le, majd napos helyen hagyja állni néhány napig. Nagyszerű aromát ad neki például a rozmaring, a tárkony és a bazsalikom.

Fűszeres és egyéb varázslatos ízű ecetekről itt >>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.