Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
A friss tavaszi saláta elképzelhetetlen olaj és ecet nélkül. Még pikánsabb lesz az étel, ha fűszeres vagy különleges fajtákkal ízesíted a zöldségeket!
Olívaolaj

Rengeteg fajtája létezik, és mindegyiknek megvan a maga jellegzetes íze. A legfinomabb a kézi szedésű, hidegen sajtolt, extra szűz elnevezésű olívaolaj, amit az első sajtolás során nyernek. Ezt nem tanácsos hőnek kitenni, mert hamar elveszíti értékes, antioxidáns hatású vitaminjait. A további vagy a melegen való préselés során kinyert olaj már kevésbé jó minőségű. Kerülje a sansa, pomace és orujo néven kapható termékeket, hiszen ezek csupán töredékét tartalmazzák az olívaolaj értékes anyagainak!

További okosságok az olívaolajról >>

Mogyoróolaj

Finom és tápanyagdús, az íze hasonlít az amerikai mogyoróéhoz. Az E-vitaminban gazdag finomítatlan fajtáját szószokhoz, marinádokhoz, valamint fokhagymás és zöld fűszeres salátaöntetekhez ajánlják.

Mindent a mogyoró(k)ról >>

Dióolaj

Legnagyobb előnye, hogy rendkívül gazdag szívvédő hatású omega-3 zsírsavakban. Azoknál a salátáknál használja, amelyeknél érvényesíteni szeretné a dió édeskés, krémes ízét. Mivel tárolás közben hamar megromlik, ezért kis mennyiséget tanácsos vásárolni belőle.

Szezámolaj

Fűszer és sütőzsiradék is egyben. Karakteres íze miatt elsősorban a keleties, pikáns saláták ízesítésére használják, de a leveseknek és a zöldséges ételeknek is kellemes aromát ad. Ezekbe mindig az elkészítés végén csepegtessen belőle egy keveset!

Mindent az olajoklról - általában >>

Almaecet

Almaborból, almamustból vagy erjedt almaléből készítik. Sokan valódi életelixírnek tartják, hiszen rengeteg értékes tápanyag található benne, például kalcium, fluor, magnézium, szilícium és kálium. Remek alapanyaga a hagyományos salátáknak.

További okosságok az almacetről >>

Borecet

Vörös- vagy fehérborból, esetleg pezsgőből készítik. A savtartalma alacsony, 6% körüli, az íze enyhén savanykás, és emellett az eredeti borfajta jellege is érvényesül. Jól használható salátákhoz, hideg ételekhez, pácokhoz, sőt, a fűszerecetekhez is.

Mindent a borcetről >>

Zöldfűszeres ecet

Boltban is beszerezhető, de akár saját kezűleg is elkészíthető. Egyszerűen helyezzen néhány ág fűszernövényt egy üvegbe, öntse fel bor- vagy gyümölcsecettel, gondosan zárja le, majd napos helyen hagyja állni néhány napig. Nagyszerű aromát ad neki például a rozmaring, a tárkony és a bazsalikom.

Fűszeres és egyéb varázslatos ízű ecetekről itt >>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.