Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Só, ízlés szerint - olvassuk gyakran a receptekben. Nem mellékes azonban, melyik fajtájára esik a választásunk!

Só alapvetően két forrásból nyerhető: az értékesebb tengeri változatot a tengervíz lepárlásával állítják elő, míg a kősót föld alatti bányákból termelik ki.

3 hasznos fűszer, melyeket mindenképp tartanod kell otthon! >>>

Miért jó a jódozott?

A jód az anyagcsere-folyamat biztosításával gátolja a magas koleszterinszint kialakulását, erősíti az immunrendszert, és előz meg egyes betegségeket. Magyarországon a lakosság nagy része jódhiányban szenved. A jód pótlására világviszonylatban a legszélesebb körben alkalmazott módszer a jódozott só fogyasztása, amit hazánkban Sós József professzor vezetett be 1955-ben. A felnőtt szervezet napi jódszükséglete 150 mikrogramm.

Fűszerek és ízesítők >>>

Tengeri változat

Számos tengerparti országban ugyanolyan eljárással állítják elő a tengeri sót, mint évszázadokkal ezelőtt: a sólepárló rekeszekben tengervíz van, a hőmérséklet magas és állandó, így a víz párolgása folyamatos. A medencékben maradó üledékréteg a tengeri só, amelynek magas az ásványianyag- és nyomelem-koncentrációja. Manapság a legtöbb tengeri sót nagyipari feldolgozással nyerik (tehát nem a napon szárítják), és adalékanyagokkal javítják az állagát. Ám így a hasznos anyagok is elvesznek belőlük.

Himalája-só

Ez az őssónak is nevezett fajta évmilliókkal ezelőtt, az őstengerek kiszáradását követően képződött. Kézi kitermelés után, a napon szárítják, és tisztaság szerint szortírozzák. A hagyományos konyhasóval szemben, a tengeri sóhoz hasonlóan természetes formában tartalmaz több mint 80-féle nyomelemet és ásványi anyagot.

Pikáns! Tegyél szokatlan fűszereket a megszokott ételekre >>>

Zamatos fűszersó

A fűszersó értelemszerűen fűszerek és só keverékéből áll. A boltokban készen kapható változatok húspuhító adalékot is tartalmaznak. Inkább otthon készítsük hát el a keveréket, a család ízlésére szabva!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.