Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Frank Júlia, számos szakácskönyv szerzője, a magyar gasztronómia egyik legnevesebb képviselője.

Meghalt Frank Júlia, akinek közel 130 szakácskönyvéből generációk tanultak meg főzni - adta hírül az nlc.hu.

A népszerű gasztrolegenda 76 éves korában, hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el.

"Egy hosszabb betegség után vendégül láttam a barátaimat, és készítettem egy rakott krumplit. Nem egy szokványos rakott krumpli volt ez, hanem fel volt turbózva mindenféle plusz fűszerekkel és volt benne hús is, sőt, zeller is. Akkor hangzott el a kérdés, hogy ezt miért nem írod le? Ott jöttem rá, hogy engem nagyon is izgat a főzés, a kísérletezés, az ételkomponálás. Addig alig-alig főztem, ha mégis, akkor Horváth Ilona szakácskönyvét követtem. Borzasztóan izgalmasnak tartottam, hogy egy-egy ételt variálni lehet, beletenni mindazt, ami eszembe jut, és valami nagyon finom sül ki belőle. Így hát nekiláttam módszeresen tanulni" - mesélt 5 éve az nlc.hu-nak gasztroszerzői karrierjének kezdetéről.

Frank Júlia több mint 130 szakácskönyv szerzője volt. Nincs olyan háztartás, ahol ne lenne legalább egy könyve a konyhapolcon. (Fotó: TV2 Magyarország Youtube-csatorna)
Frank Júlia több mint 130 szakácskönyv szerzője volt. Nincs olyan háztartás, ahol ne lenne legalább egy könyve a konyhapolcon. (Fotó: TV2 Magyarország Youtube-csatorna)

Frank, miután elvégzett minden iskolát, amit az 1970-es években konyhaművészet témakörében csak el lehetett, az első könyvét egy bérelt írógépen írta meg, a Mezőgazdasági Könyvkiadó felkérésére, a sertéshús feldolgozásának lehetőségeiről.

"A könyv 600 oldalas lett, először 50 ezer példányban jelent meg, és 2 hét alatt elfogyott. További 350 ezer példányt adtak el belőle 4 hónap alatt. Így kezdődött a szakácskönyvírói pályám" - mesélte.

Férje és öccse gyászolja. Nyugodjék békében!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.