Mostanában egyre sűrűbben főzők levest, de valahogy sosem jutott eszembe cukkiniből levest főzni. Imádom köretnek, rántva, töltve szívesen készítettem, de valahogy a cukkinileves nem fordult meg a fejemben. Nos, ez most megváltozott, mert annyira finom olyan könnyed lett ez a leves, hogy lehetetlenség volt belőle egy tányérral enni. Vigyázat, másnap biztosan új adagot kell főzni! :)
Hozzávalók (4 személyre):
2 db cukkini
4 ek vaj
1 csokor újhagyma
1 tk barna cukor
4 ek száraz fehérbor
1 l húslevesalaplé
1 csokor petrezselyem
200 ml cukrozatlan habtejszín
só
bors
őrölt szerecsendió
40 g dióbél
1. A megtisztított cukkiniket hosszában szeljük négyfelé, majd vágjuk fel 1 cm-es darabokra.
2. Forrósítsuk fel a vajat, és fonnyasszuk meg rajta a megtisztított, felkarikázott újhagymát. Adjuk hozzá a cukkinit, és pirítsuk együtt további néhány percig. Hintsük meg a barna cukorral, és kissé karamellizáljuk azt. Azután locsoljuk rá a bort, forraljuk fel, majd állandó kevergetés mellett öntsük fel az alaplével. Közepes lángon főzzük a levest kb. 15 percig.
3. Csipkedjük le a petrezselyem leveleit, majd néhány kivételével adjuk azokat a leveshez, és főzzük további néhány percig.
4. Dúsítsuk a levest a tejszínnel, ezután pürésítsük botmixerrel, és ízesítsük némi sóval, borssal, valamint 1 csipet őrölt szerecsendióval. A megmaradt, felaprított petrezselyemlevelekkel és a durvára vágott dióval megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 370 kcal
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.