Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Bloggerünk könnyű nyári levest hozott nekünk, amelyet akár hidegen is fogyaszthatunk. A krémes leves legfontosabb alapanyaga pedig a cukkini, amit imádunk!

Mostanában egyre sűrűbben főzők levest, de valahogy sosem jutott eszembe cukkiniből levest főzni. Imádom köretnek, rántva, töltve szívesen készítettem, de valahogy a cukkinileves nem fordult meg a fejemben. Nos, ez most megváltozott, mert annyira finom olyan könnyed lett ez a leves, hogy lehetetlenség volt belőle egy tányérral enni. Vigyázat, másnap biztosan új adagot kell főzni! :)


Hozzávalók (4 személyre):

2 db cukkini
4 ek vaj
1 csokor újhagyma
1 tk barna cukor
4 ek száraz fehérbor
1 l húslevesalaplé
1 csokor petrezselyem
200 ml cukrozatlan habtejszín

bors
őrölt szerecsendió
40 g dióbél

1. A megtisztított cukkiniket hosszában szeljük négyfelé, majd vágjuk fel 1 cm-es darabokra.

2. Forrósítsuk fel a vajat, és fonnyasszuk meg rajta a megtisztított, felkarikázott újhagymát. Adjuk hozzá a cukkinit, és pirítsuk együtt további néhány percig. Hintsük meg a barna cukorral, és kissé karamellizáljuk azt. Azután locsoljuk rá a bort, forraljuk fel, majd állandó kevergetés mellett öntsük fel az alaplével. Közepes lángon főzzük a levest kb. 15 percig.

3. Csipkedjük le a petrezselyem leveleit, majd néhány kivételével adjuk azokat a leveshez, és főzzük további néhány percig.

4. Dúsítsuk a levest a tejszínnel, ezután pürésítsük botmixerrel, és ízesítsük némi sóval, borssal, valamint 1 csipet őrölt szerecsendióval. A megmaradt, felaprított petrezselyemlevelekkel és a durvára vágott dióval megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 370 kcal

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

A recept a Fanny konyha 2016/7. számában jelent meg!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.