Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.
Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.
Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)
A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Ismét egy leves. Félelemmel telve álltam neki és megint pozítivan csalódtam :) A bortól és a tejszíntől, olyan csodálatos íze van, hogy ha nincs időm vesződni a levelestészta tetővel, akkor is elkészítem. Főtt tésztával is isteni és még én, aki nem vagyok leveses, én is kétszer szedek belőle :)
Szép és finom a ropogós tésztaréteg, ami ezt a kiadós levest fedi. És ami a legjobb: gyorsan elkészül.
Csirkeraguleves ropogós tésztával
Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:
400 g csirkemellfilé
250 ml cukrozatlan habtejszín
1 csokor vegyes zöld fűszer (pl. tárkony, majoránna, petrezselyem)
330 g vegyeszöldség-keverék (fagyasztott)
270 g konyhakész leveles tészta
A kamrából:
1 ek olaj
1 fej vöröshagyma
100 ml száraz fehérbor
100 ml húslevesalaplé
só
bors
1 db tojássárgája
1. Forrósítsuk fel az olajat, és fonnyasszuk meg rajta a meghámozott, felaprított hagymát. Adjuk hozzá a megtisztított, felkockázott csirkemellet, és pirítsuk együtt néhány percig. Öntsük fel a tejszínnel, a borral, valamint az alaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg, és forraljuk 2 percig.
2. A megmosott, finomra vágott zöld fűszer felét osszuk el 4 db tűzálló tálkában, majd halmozzuk rá a felengedett zöldségkeveréket.
3. A leveles tésztát tekerjük ki, vágjuk fel 4 db négyzetre, és illesszük azokat egy-egy tálkára. A széleket alaposan nyomkodjuk le. Kenjük meg a tetejüket a kissé felvert tojássárgájával, és toljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Azután vegyük ki, a tésztafedelet repesszük meg, végül hintsük meg a levest a megmaradt zöld fűszerrel.
Egy adag: 630 kcal
Elkészítési idő: 30 perc
További finomságokat és a Gyorsan, könnyű rovatot megtalálhatod a havonta megjelenő Fanny konyha magazinunkban. Ez a recept a 2015/2. számban jelent meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.