Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is gyors és sikeres lesz.

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Ismét egy leves. Félelemmel telve álltam neki és megint pozítivan csalódtam :) A bortól és a tejszíntől, olyan csodálatos íze van, hogy ha nincs időm vesződni a levelestészta tetővel, akkor is elkészítem. Főtt tésztával is isteni és még én, aki nem vagyok leveses, én is kétszer szedek belőle :)

Szép és finom a ropogós tésztaréteg, ami ezt a kiadós levest fedi. És ami a legjobb: gyorsan elkészül.

Csirkeraguleves ropogós tésztával

Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:
400 g csirkemellfilé
250 ml cukrozatlan habtejszín
1 csokor vegyes zöld fűszer (pl. tárkony, majoránna, petrezselyem)
330 g vegyeszöldség-keverék (fagyasztott)
270 g konyhakész leveles tészta

A kamrából:
1 ek olaj
1 fej vöröshagyma
100 ml száraz fehérbor
100 ml húslevesalaplé

bors
1 db tojássárgája

1. Forrósítsuk fel az olajat, és fonnyasszuk meg rajta a meghámozott, felaprított hagymát. Adjuk hozzá a megtisztított, felkockázott csirkemellet, és pirítsuk együtt néhány percig. Öntsük fel a tejszínnel, a borral, valamint az alaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg, és forraljuk 2 percig.

2. A megmosott, finomra vágott zöld fűszer felét osszuk el 4 db tűzálló tálkában, majd halmozzuk rá a felengedett zöldségkeveréket.



3. A leveles tésztát tekerjük ki, vágjuk fel 4 db négyzetre, és illesszük azokat egy-egy tálkára. A széleket alaposan nyomkodjuk le. Kenjük meg a tetejüket a kissé felvert tojássárgájával, és toljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Azután vegyük ki, a tésztafedelet repesszük meg, végül hintsük meg a levest a megmaradt zöld fűszerrel.

Egy adag: 630 kcal
Elkészítési idő: 30 perc

További finomságokat és a Gyorsan, könnyű rovatot megtalálhatod a havonta megjelenő Fanny konyha magazinunkban. Ez a recept a 2015/2. számban jelent meg.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.