Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Érdemes végiggondolni, mit szeretnénk készíteni, mit szeretnénk enni. Ha felkészültek vagyunk, nemcsak a vásárlás, de a főzés is gyors és sikeres lesz.

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Ismét egy leves. Félelemmel telve álltam neki és megint pozítivan csalódtam :) A bortól és a tejszíntől, olyan csodálatos íze van, hogy ha nincs időm vesződni a levelestészta tetővel, akkor is elkészítem. Főtt tésztával is isteni és még én, aki nem vagyok leveses, én is kétszer szedek belőle :)

Szép és finom a ropogós tésztaréteg, ami ezt a kiadós levest fedi. És ami a legjobb: gyorsan elkészül.

Csirkeraguleves ropogós tésztával

Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:
400 g csirkemellfilé
250 ml cukrozatlan habtejszín
1 csokor vegyes zöld fűszer (pl. tárkony, majoránna, petrezselyem)
330 g vegyeszöldség-keverék (fagyasztott)
270 g konyhakész leveles tészta

A kamrából:
1 ek olaj
1 fej vöröshagyma
100 ml száraz fehérbor
100 ml húslevesalaplé

bors
1 db tojássárgája

1. Forrósítsuk fel az olajat, és fonnyasszuk meg rajta a meghámozott, felaprított hagymát. Adjuk hozzá a megtisztított, felkockázott csirkemellet, és pirítsuk együtt néhány percig. Öntsük fel a tejszínnel, a borral, valamint az alaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg, és forraljuk 2 percig.

2. A megmosott, finomra vágott zöld fűszer felét osszuk el 4 db tűzálló tálkában, majd halmozzuk rá a felengedett zöldségkeveréket.



3. A leveles tésztát tekerjük ki, vágjuk fel 4 db négyzetre, és illesszük azokat egy-egy tálkára. A széleket alaposan nyomkodjuk le. Kenjük meg a tetejüket a kissé felvert tojássárgájával, és toljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Azután vegyük ki, a tésztafedelet repesszük meg, végül hintsük meg a levest a megmaradt zöld fűszerrel.

Egy adag: 630 kcal
Elkészítési idő: 30 perc

További finomságokat és a Gyorsan, könnyű rovatot megtalálhatod a havonta megjelenő Fanny konyha magazinunkban. Ez a recept a 2015/2. számban jelent meg.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.