Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Ez a fogás gyorsan elkészül, ízekben gazdag és még laktató is. Ennél több aligha kell - asztalra vele!

Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!
Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!

Az a baj ezzel a tésztával, hogy épp reggel 9 óra van és én most írom ezt a posztot. Konkrétan mindjárt éhen halok, főleg, hogy nézegetem a képet, írom a hozzávalókat, meg az egész ügymenetet.

Szóval éhes vagyok, de közben az emlékek meg megrohannak, hogy mennyire nagyon finom is volt ez a kis kagylóvarázs.

Alapvetően két fajta tésztát szoktam főzni: penne és spagetti. Pedig régen anyukám mindig ezerféle tésztát főzött: más volt a sajtos tésztához, a gomba pörkölthöz, a milánóihoz, a sima pörkölthöz - és még sorolhatnám.

De, valahogy, elmaradtak nálam a nagy klasszikusok, a krumplis tészta, a vargabéles és így csak ez a két fajta tészta kapott szerepet. Amikor ez a borsós, gombás tészta elkészült, valahogy megvilágosodtam: van élet ezeken is túl, és a kagylótészta az egyik legcsodálatosabb dolog a világon.

Most viszont mindjárt éhen veszek, szóval ti csak menjetek szépen főzni, én meg kerítek valami harapnivalót! :)


Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:
1 fej vöröshagyma
500 g gomba
300 g zöldborsó (fagyasztott)
1 csokor bazsalikom

A kamrából:
4 ek olívaolaj
2 ek paradicsompüré
1 tk kristálycukor
400 g daraboltparadicsom-konzerv

bors
2 db babérlevél
400 g kagylótészta


1. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és fonnyasszuk meg rajta a meghámozott, felaprított hagymát. Adjuk hozzá a megtisztított, felkockázott gombafejeket, a paradicsompürét, továbbá a cukrot, és kissé pirítsuk le. Azután forgassuk bele a darabolt paradicsomot a levével együtt, ízesítsük egy kevés sóval, borssal, valamint a babérlevelekkel, és közepes lángon, lefedve főzzük 10 percig. Végül adjuk a raguhoz a felengedett borsót, és főzzük további 5 percig.

2. Közben főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Távolítsuk el a raguból a babérleveleket, és forgassuk bele a leszűrt, lecsepegtetett tésztát. A durvára vágott bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 671 kcal

A recept a Fanny konyha 2015/7. számában jelent meg!

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.