Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mesés desszertet varázsolhatsz a legegyszerűbb hozzávalókból is, kicsik és nagyok örömére.

Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!
Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!


Őszíntén szólva, nem szeretem sem a befőtteket, sem a konzerveket. Legalább is gyümölcsben, mert a bolti, üveges uborka a gyengém, bár ezt anyukám előtt próbálom titkolni. :)

Na, és akkor jöjjön a kivétel: a barack konzerv. Nyílván a hozzáadott cukor az oka, de szerintem nem lehet nem szeretni. A gyümölcs kemény, az íze csodálatos, tökéletes bármibe.

És akkor jött folytatás: túró és vanília puding. További kedvencek, szóval nagyon nem tudtam mellényúlni ennek a történetnek.

És a legnagyobb öröm a történetben, hogy Marci fiam nagyon válogatós. Lehet, hogy megeszi külön a hozzávalókat, de egyben semmi se jó.
No, ezt megette. És még azt is mondta, hogy fincsi. Teszt teljesítve! :)


Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:

4 db tojás
500 g túró
2 ek vaníliaízű pudingpor
490 g őszibarackbefőtt
6 db lasagnelap

A kamrából:

kristálycukor


1. Válasszunk szét 2 db tojást. A fehérjéket verjük lágy habbá 1 csipet sóval, majd kis adagokban szórjunk bele 5 ek cukrot, és így verjük keményre.
2. A tojássárgájákat keverjük össze az áttört túróval, a megmaradt tojásokkal és a pudingporral. Végül óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a fehérjehabot.
3. Simítsuk a túrókrém 1/3-át tűzálló tálba, osszuk el rajta a lecsepegtetett, cikkekre vágott barack felét, és fedjük be 3 db lasagnelappal. Ugyanígy készítsünk még egy réteget, végül simítsuk a tetejére a maradék túrókrémet. Hintsük meg a rakottast 2 evőknanál cukorral, és süssük a 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig.

Elkészítési idő: 60 perc
Egy adag: 498 kcal

A recept a Fanny konyha 2015/4. számában jelent meg!

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.