Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mesés desszertet varázsolhatsz a legegyszerűbb hozzávalókból is, kicsik és nagyok örömére.

Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!
Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!


Őszíntén szólva, nem szeretem sem a befőtteket, sem a konzerveket. Legalább is gyümölcsben, mert a bolti, üveges uborka a gyengém, bár ezt anyukám előtt próbálom titkolni. :)

Na, és akkor jöjjön a kivétel: a barack konzerv. Nyílván a hozzáadott cukor az oka, de szerintem nem lehet nem szeretni. A gyümölcs kemény, az íze csodálatos, tökéletes bármibe.

És akkor jött folytatás: túró és vanília puding. További kedvencek, szóval nagyon nem tudtam mellényúlni ennek a történetnek.

És a legnagyobb öröm a történetben, hogy Marci fiam nagyon válogatós. Lehet, hogy megeszi külön a hozzávalókat, de egyben semmi se jó.
No, ezt megette. És még azt is mondta, hogy fincsi. Teszt teljesítve! :)


Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:

4 db tojás
500 g túró
2 ek vaníliaízű pudingpor
490 g őszibarackbefőtt
6 db lasagnelap

A kamrából:

kristálycukor


1. Válasszunk szét 2 db tojást. A fehérjéket verjük lágy habbá 1 csipet sóval, majd kis adagokban szórjunk bele 5 ek cukrot, és így verjük keményre.
2. A tojássárgájákat keverjük össze az áttört túróval, a megmaradt tojásokkal és a pudingporral. Végül óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a fehérjehabot.
3. Simítsuk a túrókrém 1/3-át tűzálló tálba, osszuk el rajta a lecsepegtetett, cikkekre vágott barack felét, és fedjük be 3 db lasagnelappal. Ugyanígy készítsünk még egy réteget, végül simítsuk a tetejére a maradék túrókrémet. Hintsük meg a rakottast 2 evőknanál cukorral, és süssük a 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig.

Elkészítési idő: 60 perc
Egy adag: 498 kcal

A recept a Fanny konyha 2015/4. számában jelent meg!

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.