Idén már volt egy hasonló jellegű tészta, ahol a zöldborsóé volt a főszerep, és ott is elmondtam, hogy nekem ez a párosítás valahogy nem jön össze. Legalább is, fejben nem jött össze.
A valóság persze nem ennyire elítélő és megosztó, mert másodjára kell rádöbbennem, hogy a tészta és a borsó nagyon jól megvannak egy kapcsolatban, nem csak amolyan futó kaland az ő szerelmük! :)
Ha valaki nagyon lusta (vagy nagyon éhes), a munkafolyamatot lerövidítheti, ha szeletelt gombát vesz, így legalább azzal nem kell bíbelődni, és nagyjából 10 percet spórolhatunk is a vacsora elkészítésénél.
Nem, mint ha amúgy nagyon hosszadalmas lenne elkészíteni, mire végzünk a terítéssel, már kész is, és kapkodhatunk, nehogy kihűljön!
Egy kicsit pikánsabb fűszerezést is elbírna, de szerintem így sem lesz senki, aki megreklamálja a finom vacsorát!
Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:
200 g zöldborsó (fagyasztott is jó)
200 g gomba
1 db cukkini
400 g spagetti
2 ág kakukkfű
100 ml cukrozatlan habtejszín
40 g reszelt parmezán
A kamrából:
2 db húsleves kocka
só
bors
1. A borsót hagyjuk felengedni. A gombát gondosan tisztítsuk meg, majd vágjuk falatnyi darabokra. A cukkinit öblítsük le, vágjuk hosszában négy részre és szeleteljük fel.
2. Forraljunk fel 1 l vizet a húsleves kockákkal, majd tegyük bele a spagettit. Ha újra forrni kezd, adjuk hozzá az előkészített gombát és cukkinit, majd ismét forraljuk fel az egészet. Végül keverjük a zöldséges tésztához a borsót és a megmosott kakukkfüvet, majd főzzük az ételt a tészta csomagolásán megadott ideig.
3. Gazdagítsuk a tésztafazekat a tejszínnel, és ízlés szerint sózzuk meg. Halmozzuk tányérokra és hintsük meg frissen őrölt borssal, valamint a reszelt parmezánnal.
A recept a Fanny konyha 2015/6. számában jelent meg!
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.