Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Kozáksapka recept
Kozáksapka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Ahogy azt korábban is írtam, az amerikaiak nagyon szeretik a burgonyát. Bevallom, a köretek közül én is a burgonyát szeretem a legjobban. Minden formájában kedvelem, pürének, vajas burgonyának, szalma krumplinak vagy pirítva.

Sokszor elgondolkodom azon: hogy tehet ennyi embert boldoggá egy ennyire jelentéktelen külsejű, földalatti gumó? Nálunk, Nagy-Britanniában a pirított burgonya a sláger, amikor a héjában főtt krumplit még ízesített olajjal is meglocsolják, majd sütőben ropogósra sütik. Kívül barna és ropogós, belül puha és szétomlik a szájban – ez számomra a mennyország! De a pestós krumplipüré is tuti befutó, a pesto megbolondítja a pürét!

Mire jó a pesto?

Imádom, hogy ilyen sokoldalú a pesto, és ennyi ételt lehet készíteni vele! A pestót szinte bármilyen étel - saláta, tészta, krumpli, hús és hal – ízesítésére lehet használni.

Pestós krumplipüré

Hozzávalók 4-6 személyre:
1 kg Ella burgonya
2 evőkanál olasz fűszeres pesto
150 ml tej
1 evőkanál olívaolaj vagy vaj
tengeri só
frissen őrölt bors

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, darabokra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, majd visszatesszük a tűzre, és burgonyanyomóval összetörjük. Belekeverjük a vajat vagy olívaolajat. A tejet megmelegítjük, és habverővel a pürébe keverjük. Végül hozzáadjuk az olasz fűszeres pestót. Frissen őrölt borssal fűszerezzük. Kitűnő sült oldalashoz például.

Tipp:
Vegetáriánusok főételként is ehetik. Ehhez keverjetek 50 g reszelt sajtot a pürébe, majd a tányéron locsoljátok meg némi tejföllel is. Ropogós hagymakarikákkal díszítve tálaljátok. Isteni!

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.