Sokszor elgondolkodom azon: hogy tehet ennyi embert boldoggá egy ennyire jelentéktelen külsejű, földalatti gumó? Nálunk, Nagy-Britanniában a pirított burgonya a sláger, amikor a héjában főtt krumplit még ízesített olajjal is meglocsolják, majd sütőben ropogósra sütik. Kívül barna és ropogós, belül puha és szétomlik a szájban – ez számomra a mennyország! De a pestós krumplipüré is tuti befutó, a pesto megbolondítja a pürét!
Mire jó a pesto?
Imádom, hogy ilyen sokoldalú a pesto, és ennyi ételt lehet készíteni vele! A pestót szinte bármilyen étel - saláta, tészta, krumpli, hús és hal – ízesítésére lehet használni.
Pestós krumplipüré
Hozzávalók 4-6 személyre:
1 kg Ella burgonya
2 evőkanál olasz fűszeres pesto
150 ml tej
1 evőkanál olívaolaj vagy vaj
tengeri só
frissen őrölt bors
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, darabokra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, majd visszatesszük a tűzre, és burgonyanyomóval összetörjük. Belekeverjük a vajat vagy olívaolajat. A tejet megmelegítjük, és habverővel a pürébe keverjük. Végül hozzáadjuk az olasz fűszeres pestót. Frissen őrölt borssal fűszerezzük. Kitűnő sült oldalashoz például.
Tipp:
Vegetáriánusok főételként is ehetik. Ehhez keverjetek 50 g reszelt sajtot a pürébe, majd a tányéron locsoljátok meg némi tejföllel is. Ropogós hagymakarikákkal díszítve tálaljátok. Isteni!
A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.