Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legtöbb háztartásba akad legalább három-négyféle halkonzerv, amelyek fő felhasználási területe a reggeli. Bizonyos esetekben azonban ezek a halkonzervek életet is menthetnek, hiszen, ha van halkonzerv, akkor már főzni is lehet belőle. Halkonzervvel áthidalható egy hirtelen jött vendégség, egy be nem tervezett ebéd vagy egy félig kész saláta.

Persze ez csak akkor igaz, ha olyan alapanyagot tartunk otthon, ami könnyen alakítható, épp ezért a vásárláskor érdemes nem csak ízesített szószban pihenő halat beszerezni, hanem néhány doboznyi növényi olajban (legjobb esetben olíva olajban) lévő halat venni. Jó választás lehet a sprotni, a makréla vagy a tonhal.

A halkonzervből könnyedén készíthetünk pástétomot. A halkonzervben lévő olaj vagy szósz egy részének felhasználásával csak össze kell törni villával a halat, finoman fűszerezni, kicsit krémesíteni, aztán már mehet is a kiflivégekre vagy épp egy ropogós brushettára.

Főételek esetében a lecsöpögtetett hal kerülhet rakottasokba, akár magában, akár valamilyen ragunak elkészítve. Tésztával, burgonyapürével, rizzsel, zöldségekkel rétegezve gazdag, izgalmas egytálételt készíthetünk belőle. Hallal készített ragu tökéletes lehet egy olaszos tésztaételhez is. Itt jók lehetnek az eleve paradicsomos szószban kínált halak, de olíva olajos vagy akár tejszínes mártást is készíthetünk. A szószokat kedvünk szerint, a hal és a fogás karakterének megfelelően fűszerezhetjük.

A hal vagy a halból készített ragu nem csak főtt tésztával kitűnő, hanem nagyon jó helye van számos pizzán is. A halkonzervből készíthetünk tonhalas pizzát, de ha kellően nagy a választék, akkor egy frutta di mare is kifuthat a kezünk alól.

 

A tonhal a saláták esetében is valódi jolly joker. Nincs benne szálka, kellemes az íze, mutatós, nagyobb darabokra bontva pihenhet a salátánkon. Készíthetünk vele klasszikus tonhalsalátát vagy belekomponálhatjuk számos más salátába is.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.