Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
A legtöbb háztartásba akad legalább három-négyféle halkonzerv, amelyek fő felhasználási területe a reggeli. Bizonyos esetekben azonban ezek a halkonzervek életet is menthetnek, hiszen, ha van halkonzerv, akkor már főzni is lehet belőle. Halkonzervvel áthidalható egy hirtelen jött vendégség, egy be nem tervezett ebéd vagy egy félig kész saláta.

Persze ez csak akkor igaz, ha olyan alapanyagot tartunk otthon, ami könnyen alakítható, épp ezért a vásárláskor érdemes nem csak ízesített szószban pihenő halat beszerezni, hanem néhány doboznyi növényi olajban (legjobb esetben olíva olajban) lévő halat venni. Jó választás lehet a sprotni, a makréla vagy a tonhal.

A halkonzervből könnyedén készíthetünk pástétomot. A halkonzervben lévő olaj vagy szósz egy részének felhasználásával csak össze kell törni villával a halat, finoman fűszerezni, kicsit krémesíteni, aztán már mehet is a kiflivégekre vagy épp egy ropogós brushettára.

Főételek esetében a lecsöpögtetett hal kerülhet rakottasokba, akár magában, akár valamilyen ragunak elkészítve. Tésztával, burgonyapürével, rizzsel, zöldségekkel rétegezve gazdag, izgalmas egytálételt készíthetünk belőle. Hallal készített ragu tökéletes lehet egy olaszos tésztaételhez is. Itt jók lehetnek az eleve paradicsomos szószban kínált halak, de olíva olajos vagy akár tejszínes mártást is készíthetünk. A szószokat kedvünk szerint, a hal és a fogás karakterének megfelelően fűszerezhetjük.

A hal vagy a halból készített ragu nem csak főtt tésztával kitűnő, hanem nagyon jó helye van számos pizzán is. A halkonzervből készíthetünk tonhalas pizzát, de ha kellően nagy a választék, akkor egy frutta di mare is kifuthat a kezünk alól.

Receptek tonhallal >>>

A tonhal a saláták esetében is valódi jolly joker. Nincs benne szálka, kellemes az íze, mutatós, nagyobb darabokra bontva pihenhet a salátánkon. Készíthetünk vele klasszikus tonhalsalátát vagy belekomponálhatjuk számos más salátába is.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.