Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Minestrone recept
Minestrone
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Húsvét

Pezsgős koktélok, mert megérdemeljük!

Kir royal koktél, koktél, pezsgő, pezsgős
Szilveszter után húsvétkor isszuk a legtöbb pezsgőt, mert elegáns, ezért illik az ünnepi hangulathoz. A pezsgő könnyű, gyorsan a fejünkbe száll - és gyorsan ki is megy. Tudtátok, hogy minél hidegebb, annál kevésbé habzik?

a húsvéti kedvenc

Szilveszter után húsvétkor fogyasztjuk a legtöbb pezsgőt. A húsvéti ünnep eleganciáját emeli, ha ezzel a habzó itallal köszöntjük a locsolókat, mert a pezsgő a jólét és a gazdagság jelképe, de ma már elérhető áron kiváló minőségű buborékos italt vásárolhatunk a jeles alkalmakra.

Pezsgőt, nem csak szilveszterkor

A magyarok az éves pezsgőfogyasztás legalább felét az év utolsó napján fogyasztják el, a többit pedig sátoros ünnepekkor: születésnapokon, névnapi összejöveteleken, pedig egy hétvégi reggeli is ünnepélyessé és vidámmá tehető egy pohár pezsgővel, vagy Mimóza koktéllal. A legtöbben az édes pezsgőket kedvelik, de szerencsére egyre nagyobb a rajongótábora a száraz fajtáknak is.

Az eper és a pezsgő tökéletes páros
Az eper és a pezsgő tökéletes páros

Az igazi pezsgő

Amit mi itthon iszunk az pezsgő vagy habzó bor, mely nemcsak az alapanyagok minőségében, de az érlelés idejében is eltér az igazi francia pezsgőtől. Az igazi champagne kizárólag a Párizstól 140 km-re fekvő Champagne környékén, különleges technológiával készül. Ma már itthon is hozzá lehet jutni - bár meglehetősen borsos áron - az igazi Champagne régióból származó pezsgőkhöz, sőt olyan különlegességekhez is, mint az aranyforgácsokkal díszített pezsgő, mely kitűnő ajándék például esküvőkre.

Eperpéppel se rossz
Eperpéppel se rossz

Gyümölcsös pezsgőkoktélok

A Mimóza az egyik legjobb brunch koktél, egy kis narancslé, pici Grand Marnier (narancslikőr), pezsgő, és máris kész. A másik híres pezsgő koktél a Kir, ez az egyik legnagyobb kedvencünk, a hozzá szükséges feketeribizli likőr, a cassis már itthon is sok helyen beszerezhető.

A pezsgő és eper párosítás már a Pretty Woman óta nagy kedvenc, az eper édessége gyönyörűen kihozza a pezsgő ízét.

Tavasszal kötelező a Testarosa, mely száraz pezsgő friss eperpürével, nyáron pedig a Bellini, mely szintén száraz pezsgővel és barackpürével készül. Tulajdonképpen bármilyen gyümölccsel készíthetünk pezsgőkoktélt, nagyon finom például pépesített ananásszal keverve.

Gránátalma magokkal is díszíthetjük
Gránátalma magokkal is díszíthetjük

Pezsgő erősebben

Amerikai nőcis sorozatokban fordul elő a Flirtini koktél, melyben a pezsgőn kívül vodka, ananászlé is van. A Walesi herceg koktélban brandyt kell összekeverni cukorral, eperrel, citromlével majd felönteni pezsgővel. A Champoo koktélnál a pezsgőhöz nagyon kevés Amarettót és pár csepp citromlevet keverünk. Érdekes kombináció még Black Velvet, ami Guiness sör és pezsgő fele-fele arányú keveréke.

Bólék

A húsvét és a tavaszi-, majd a nyári kerti mulatságok legnagyobb slágere a bólé lehetne. Kár, hogy sokan csak szilveszterkor készítik! Az apróra vágott gyümölcsök, rövid italok és pezsgő kreatív keveréke rendkívül finom a friss gyümölcsöktől, sok jéggel igencsak jólesik a nyáresti partikon. A szó maga az angol bowl (tál ejtsd: ból) főnévből ered. Szóval vegyünk egy nagy tálat, kedvünk és ízlésünk szerint aprítsuk bele a gyümölcsöket, keverjünk hozzá jóféle italokat, de a pezsgőt csak tálalás előtt adjuk hozzá, vagyis időzítsük a pezsgést!
 

Kir Royal

Hozzávalók 1 pohárhoz:
9 cl száraz pezsgő
1 cl Creme de Cassis (feketeribizli likőr)

Elkészítés: Pezsgős kehelybe öntjük a likőrt, és felöntjük a jéghideg pezsgővel. A pohár szélét díszítjük.

Margaret Rose

Hozzávalók 1 pohárhoz:
2 cl Campari
1 cl Cinzano Dry
száraz pezsgő

Elkészítés: A Camparit és a száraz vermutot hosszú pezsgős kehelybe öntjük, s feltöltjük a jól behűtött pezsgővel.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.