Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Epres blondie
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel
Krémes spenótfőzelék
Körömpörkölt csülökkel
Hagymás rostélyos
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Vadas marha
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rakott zöldbab darált hússal
Zsemlegombóc
Klasszikus kuglóf
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Babgulyás
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A leveskockákban koncentráltan találhatók meg a zöldségek és fűszerek zamata, ami sokat ad az ételek ízéhez, ám a bolti változatok a természetes összetevők mellett számos mesterséges anyagot is tartalmaznak, amit viszont nem biztos, hogy jó bevinni a szervezetünkbe. A házilag készített kockákba még tartósítószer sem kell, mégis hónapokig eláll.

Sokan szívesen ízesítenek leveskockával, hiszen gyorsan kellemes ízt kölcsönöz az ételnek. Megmutatjuk, hogyan készíthetjük el házilag, így pontosan olyan ízt kaphatunk, amilyenre vágyunk.

Házi leveskocka (Fotó: Shutterstock)
Házi leveskocka (Fotó: Shutterstock)
  1. Első lépésként válogassunk össze olyan zöldségeket, amelyeket az elkészíteni kívánt leveshez használni szeretnénk! A leveskockához ízlésünknek megfelelően használhatunk vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát, fehérrépát, zellert, zöldpaprikát, de akár kelkáposztát is.
  2. A fűszerezéshez elegendő lehet só és bors, de tehetünk a kockába szárított kakukkfüvet, majoránnát vagy petrezselymet is.
  3. Miután kiválogattuk a zöldségeket, mossuk és pucoljuk meg azokat! Használjunk olyan arányokat, ami az ízlésünknek megfelelő! Ezután vágjuk fel az összetevőket apró darabokra, de a legegyszerűbb, ha zöldségaprítót használunk!
  4. Öntsünk olajat egy lábasba, melegítsük fel és kezdjük el rajta dinsztelni a zöldségeket! Ilyenkor megszórhatjuk azokat sóval, borssal vagy az általunk választott fűszerekkel.
  5. Ha túl kevés az olaj, rakhatunk még hozzá. Ezt követően öntsük fel vízzel a zöldségeket és hagyjuk párolódni közel fél óráig. Az idő az összetevőktől és a mennyiségtől függően változhat. Időnkét kevergessük meg és ellenőrizzük a zöldségek állagát!
  6. Ha kész vagyunk, hagyjuk hűlni a zöldségeket, és amennyiben túl darabosnak találjuk, botmixerrel pürésítsük! Ezután nincs más dolgunk, mint külön adagokban eltenni!
  7. Ehhez több megoldás közül választhatunk. A legegyszerűbb megoldás, ha jégkockatartót használunk. Porciózzuk ki a zöldséget, majd tegyük a fagyasztóba! Még két praktikus és pénztárcabarát megoldást találsz a Borsonline cikkében, ebben a cikkben pedig egy pontos receptet is adunk hozzá!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.