Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Karácsony

Nincs szilveszter bólé nélkül: így lesz a legütősebb a mixed!

Nincs szilveszter bólé nélkül: így lesz a legütősebb a mixed!
Ha bólékészítésre adjuk a fejünket, két dolog lebegjen a szemünk előtt: nincs konkrét recept, mindenki szájízének és alkoholbírásának megfelelően állítja össze a keveréket, úgyhogy szinte elronthatatlan; a másik, hogy rengeteg időnk felszabadul, ha poharankénti koktélkevergetés helyett, az alapanyagokat egy nagy tálba összemixelve mindenki magának méri az italát!

Röviditalok, bor, gyümölcsök, cukor és pezsgő, vagy más szénsavas összetevő keveréke - ez a bólé. A bólé azért alattomos, mert első blikkre könnyű üdítőnek tűnik, ám a benne lévő c ukor és szénsav hatására az alkohol gyorsabban szívódik fel, így igen gyorsan beüt a hatás. Mivel különféle alapanyagokat keverünk össze egy hatalmas tálban, ezért nagyon fonots, hogy mit mivel mixelünk össze, hogy másnap ne a gyilkos fejfájás legyen az, ami erről a szóról eszünkbe jut.

Mi kell a bóléhoz?

1. edény
A bólé alapanyagait egy nagy üvegedényben kell összekeverni. Ez lehet autentikus bólés tál, de egy nagyobbüveg salátástál bőven megteszi. Kell még hozzá merőkanál és bólés poharak. A tálat feldíszíthetjük citrom, narancs, lime szeletekkel.

2. hozzávalók és elkészítés
Alapvetés a bóléban a gyümölcs. Ez lehet konzerv és friss gyümölcs is, de vegyesen is csinálhatjuk: fagyazsttott és felolvasztott eper, málna, banán, narancs, kiwi, befőttek.Minél többféle, egymáshoz színben passzoló gyümölcs kerül a tálba - lehetőleg nagyon apróra kockázva - annál csinosabb lesz a bólénk. A gyümölcsökre cukrot szórunk, majd következik a rövid ital vagy likőr, borral felöntjük, és órákra a hűtőbe tesszük pihenni. Csak a tálalás előtt öntjük fel pezsgővel, proseccoval, vagy, ha túlzásnak érezzük az alkoholmennyiséget, szénsavas üdítővel vagy ásványvízzel - merőkanalat bele, és már ki is helyezhetjük a buli legforgalmasabb pontjára, jópár bóléspohár kíséretében.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.