Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Babgulyás
Rakott zöldbab darált hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Vadas marha
Mézes-mustáros csirkemell
Kínai szezámmagos csirke
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus grízgaluska leves
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék
Dubarry-csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Dödölle - az eredeti recept
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel
Karácsony

Nincs szilveszter bólé nélkül: így lesz a legütősebb a mixed!

Nincs szilveszter bólé nélkül: így lesz a legütősebb a mixed!
Ha bólékészítésre adjuk a fejünket, két dolog lebegjen a szemünk előtt: nincs konkrét recept, mindenki szájízének és alkoholbírásának megfelelően állítja össze a keveréket, úgyhogy szinte elronthatatlan; a másik, hogy rengeteg időnk felszabadul, ha poharankénti koktélkevergetés helyett, az alapanyagokat egy nagy tálba összemixelve mindenki magának méri az italát!

Röviditalok, bor, gyümölcsök, cukor és pezsgő, vagy más szénsavas összetevő keveréke - ez a bólé. A bólé azért alattomos, mert első blikkre könnyű üdítőnek tűnik, ám a benne lévő c ukor és szénsav hatására az alkohol gyorsabban szívódik fel, így igen gyorsan beüt a hatás. Mivel különféle alapanyagokat keverünk össze egy hatalmas tálban, ezért nagyon fonots, hogy mit mivel mixelünk össze, hogy másnap ne a gyilkos fejfájás legyen az, ami erről a szóról eszünkbe jut.

Mi kell a bóléhoz?

1. edény
A bólé alapanyagait egy nagy üvegedényben kell összekeverni. Ez lehet autentikus bólés tál, de egy nagyobbüveg salátástál bőven megteszi. Kell még hozzá merőkanál és bólés poharak. A tálat feldíszíthetjük citrom, narancs, lime szeletekkel.

2. hozzávalók és elkészítés
Alapvetés a bóléban a gyümölcs. Ez lehet konzerv és friss gyümölcs is, de vegyesen is csinálhatjuk: fagyazsttott és felolvasztott eper, málna, banán, narancs, kiwi, befőttek.Minél többféle, egymáshoz színben passzoló gyümölcs kerül a tálba - lehetőleg nagyon apróra kockázva - annál csinosabb lesz a bólénk. A gyümölcsökre cukrot szórunk, majd következik a rövid ital vagy likőr, borral felöntjük, és órákra a hűtőbe tesszük pihenni. Csak a tálalás előtt öntjük fel pezsgővel, proseccoval, vagy, ha túlzásnak érezzük az alkoholmennyiséget, szénsavas üdítővel vagy ásványvízzel - merőkanalat bele, és már ki is helyezhetjük a buli legforgalmasabb pontjára, jópár bóléspohár kíséretében.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.