Röviditalok, bor, gyümölcsök, cukor és pezsgő, vagy más szénsavas összetevő keveréke - ez a bólé. A bólé azért alattomos, mert első blikkre könnyű üdítőnek tűnik, ám a benne lévő c ukor és szénsav hatására az alkohol gyorsabban szívódik fel, így igen gyorsan beüt a hatás. Mivel különféle alapanyagokat keverünk össze egy hatalmas tálban, ezért nagyon fonots, hogy mit mivel mixelünk össze, hogy másnap ne a gyilkos fejfájás legyen az, ami erről a szóról eszünkbe jut.
1. edény
A bólé alapanyagait egy nagy üvegedényben kell összekeverni. Ez lehet autentikus bólés tál, de egy nagyobbüveg salátástál bőven megteszi. Kell még hozzá merőkanál és bólés poharak. A tálat feldíszíthetjük citrom, narancs, lime szeletekkel.
2. hozzávalók és elkészítés
Alapvetés a bóléban a gyümölcs. Ez lehet konzerv és friss gyümölcs is, de vegyesen is csinálhatjuk: fagyazsttott és felolvasztott eper, málna, banán, narancs, kiwi, befőttek.Minél többféle, egymáshoz színben passzoló gyümölcs kerül a tálba - lehetőleg nagyon apróra kockázva - annál csinosabb lesz a bólénk. A gyümölcsökre cukrot szórunk, majd következik a rövid ital vagy likőr, borral felöntjük, és órákra a hűtőbe tesszük pihenni. Csak a tálalás előtt öntjük fel pezsgővel, proseccoval, vagy, ha túlzásnak érezzük az alkoholmennyiséget, szénsavas üdítővel vagy ásványvízzel - merőkanalat bele, és már ki is helyezhetjük a buli legforgalmasabb pontjára, jópár bóléspohár kíséretében.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.