Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal
Szilvás gombóc hagyományosan
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba
Madártejszelet
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Amerikai almás pite sós karamellel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Vadasmártás sertéscombbal
Az eredeti Baklava
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta
Érdekességek

Szenzációs! Újabb két Michelin-csillagos étterme van Magyarországnak!

Immár Michelin-csillagos Essencia Restaurant és a SALT, mellettük további 6 étterem került bele a Michelin Guide étteremkalauzába. Gratulálunk!

Megjelent a magyar fine dining éttermek körében minden évben tűkön ülve várt a Michelin Main Cities of Europe, azaz a Michelin-kalauz európai éttermeket listázó különszáma.

A világ legrangosabb étteremkalauzának ítészei, az idei kontinens-mustra után a budapesti Essencia és a SALT éttermeknek adtak egy-egy csillagot, míg további 6 budapesti éttermet ajánlanak a nagyérdemű figyelmébe:

  • Hoppá! Bistro
  • Felix
  • Stand25 Bisztró
  • Spago by Wolfgang Puck
  • Rumour by Rácz Jenő
  • Pasztell

A két, friss Michelin-csillagos étterem a Dining Guide 2021-es TOP 10+2 magyarországi étterem listáján is szerepel, amelynek szerkesztői így jellemzik a két helyet:

SALT

A Salt Budapest teljesítményéről a 2021-es újranyitása után is biztosan elmondható, hogy a hazai gasztronómia élmezőnyébe tartozik. A gasztronómiai koncepciót jegyző Tóth Szilárd következetesen halad előre a hazánkban még diszkréten reprezentált innovatív éttermi stílus meghonosításának útján. Az étterem gondolkodásmódja az elmúlt évtizedekben divatossá vált észak-európai, úgynevezett ‘nordic’ éttermi stílust követi: az irányzat jellemzője, hogy képviselőik progresszív, újító módon nyúlnak a nemzeti, régiós konyhák klasszikus alapanyagaihoz és ételeihez. A Salt konyhája Tóth Szilárd séf szülőhelyének, Észak-Kelet-Magyarország gasztronómiájának kortárs módon való bemutatása, újraértelmezése.

ESSENCIA

Tiago Sabarigo és magyar felesége, Jenei Éva 2020-ban nyitották meg az V. kerületben közös, portugál-magyar hagyományokra alapozó éttermüket, az Essencia-t. Vágyaik között szerepelt, hogy Tiago mediterrán ízei mellett a magyar jellegzetességeket is tányérra tehessék, ezért stílszerűen otthon és itthon címekkel látták el vacsoramenüiket. Az Essencia belső terének első része valóban erősen portugálos, a második etapban a teljesen nyitott konyha a leglátványosabb, ahol akár végig is nézhetjük, ahogy készül a vacsoránk. Borszelekciójuk magyar, nemzetközi és portugál borokat is felvonultat, így természetesen vino verdét is kortyolhatunk halételek, netán magyar levesek, előételek mellé.

Essencia (Fotó: Facebook)
Essencia (Fotó: Facebook)

2021-ben, a budapesti éttermek közül Michelin-csillagos még a Babel, a Borkonyha, a Costes, a Costes Downtown és a Stand, ezek mellett további budapesti 20 vendéglátó hely szerepel a Michelin Guide ajánlatában. Az Onyx viszont, ami Közép-Európában elsőként szerzett két Michelin-csillagot, elveszítette a csillagait, ugyanis az étterem, a pandémiát követően bezárt.

A listán szereplő éttermekről bővebben ITT olvashatsz.

További cikkeink a témában:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.