Puncstorta  recept
Puncstorta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Könyvkuckó

Nélkülözhetetlen tésztakönyv

Az egyik legkedveltebb ételünk a tészta. Nem véletlenül, hiszen a végtelenségig variálható az elkészítése, egyszerű és gyors a munka vele, rendkívül kiadós, laktató.

Tésztát mindenki tud főzni, valószínűleg ez a legegyszerűbb konyhai művelet. Persze itt is van néhány fontos trükk... kell-e olaj a vízbe, meddig kell főzni, hogy még jó harapós maradjon, mit tegyünk, hogy a leszűrt tészta ne ragadjon össze...

Aztán persze nagy kérdés, mit tegyünk a tésztára. A legegyszerűbb fokhagymás olajtól a legbonyolultabb szószokig végtelen a lehetőség. Hiszen itt vannak a nagy olasz klasszikusok, a keleti tésztavariációk, és persze készíthetünk töltött, rakott tésztákat, sőt salátát és desszertet is.

Nélkülözhetetlen tésztakönyv
Nélkülözhetetlen tésztakönyv

Aki gyakran készít tésztát, jobb, ha beszerzi a Nélkülözhetetlen tésztakönyvet. A rengeteg ötlet, recept és praktikus tudnivaló mellett megtanulhatjuk belőle a különféle tészták elkészítését, ha vagyunk olyan lelkes gourmet-k, hogy magunk gyúrjuk a tésztát vagy a gnocchit, töltsük a cannellonit vagy a raviolit.

A gyönyörű könyv első fejezete a nagy klasszikusokat, a primavera, pomodoro, bolognai, Alfredo, napolitana, carbonara, pesto, amatriciana, boscaiola, puttanesca, arrabiata, marinara alapreceptjeit veszi sorra. Külön fejezetet kapnak a tésztás levesek, a húsos tészták, a csirkehúsos tészták, a tengeri finomságokkal készült tészták, a tejszínes és a zöldséges tészták. A rakott, csőben sütött tésztaételek, a tésztasaláták is külön egységet alkotnak, illetve a hipp-hopp alkalmakra a leggyorsabb tésztaételeket is egybe gyűjtve találjuk.

A fejezeteket egy-egy tematikus összeálítás színesíti: olvashatunk az olajbogyókról, a különféle előétekről, sajtokról, felvágottakról, és persze a rengeteg fajtájú és formájú tésztát is megtaláljuk egy igen praktikus, fotókkal illusztrált lexikonban.

Kiadja: Vince Kiadó

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.