Mákos guba
Klasszikus kuglóf
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Dödölle - az eredeti recept
Epres blondie
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Babgulyás
Csupacsokis brownie
Klasszikus stíriai metélt
Vadas marha
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék
Körömpörkölt csülökkel
Dubarry-csirkemell
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Az egyik legkedveltebb ételünk a tészta. Nem véletlenül, hiszen a végtelenségig variálható az elkészítése, egyszerű és gyors a munka vele, rendkívül kiadós, laktató.

Tésztát mindenki tud főzni, valószínűleg ez a legegyszerűbb konyhai művelet. Persze itt is van néhány fontos trükk... kell-e olaj a vízbe, meddig kell főzni, hogy még jó harapós maradjon, mit tegyünk, hogy a leszűrt tészta ne ragadjon össze...

Aztán persze nagy kérdés, mit tegyünk a tésztára. A legegyszerűbb fokhagymás olajtól a legbonyolultabb szószokig végtelen a lehetőség. Hiszen itt vannak a nagy olasz klasszikusok, a keleti tésztavariációk, és persze készíthetünk töltött, rakott tésztákat, sőt salátát és desszertet is.

Nélkülözhetetlen tésztakönyv
Nélkülözhetetlen tésztakönyv

Aki gyakran készít tésztát, jobb, ha beszerzi a Nélkülözhetetlen tésztakönyvet. A rengeteg ötlet, recept és praktikus tudnivaló mellett megtanulhatjuk belőle a különféle tészták elkészítését, ha vagyunk olyan lelkes gourmet-k, hogy magunk gyúrjuk a tésztát vagy a gnocchit, töltsük a cannellonit vagy a raviolit.

A gyönyörű könyv első fejezete a nagy klasszikusokat, a primavera, pomodoro, bolognai, Alfredo, napolitana, carbonara, pesto, amatriciana, boscaiola, puttanesca, arrabiata, marinara alapreceptjeit veszi sorra. Külön fejezetet kapnak a tésztás levesek, a húsos tészták, a csirkehúsos tészták, a tengeri finomságokkal készült tészták, a tejszínes és a zöldséges tészták. A rakott, csőben sütött tésztaételek, a tésztasaláták is külön egységet alkotnak, illetve a hipp-hopp alkalmakra a leggyorsabb tésztaételeket is egybe gyűjtve találjuk.

A fejezeteket egy-egy tematikus összeálítás színesíti: olvashatunk az olajbogyókról, a különféle előétekről, sajtokról, felvágottakról, és persze a rengeteg fajtájú és formájú tésztát is megtaláljuk egy igen praktikus, fotókkal illusztrált lexikonban.

Kiadja: Vince Kiadó

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.