Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Minestrone recept
Minestrone
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Az egyik legkedveltebb ételünk a tészta. Nem véletlenül, hiszen a végtelenségig variálható az elkészítése, egyszerű és gyors a munka vele, rendkívül kiadós, laktató.

Tésztát mindenki tud főzni, valószínűleg ez a legegyszerűbb konyhai művelet. Persze itt is van néhány fontos trükk... kell-e olaj a vízbe, meddig kell főzni, hogy még jó harapós maradjon, mit tegyünk, hogy a leszűrt tészta ne ragadjon össze...

Aztán persze nagy kérdés, mit tegyünk a tésztára. A legegyszerűbb fokhagymás olajtól a legbonyolultabb szószokig végtelen a lehetőség. Hiszen itt vannak a nagy olasz klasszikusok, a keleti tésztavariációk, és persze készíthetünk töltött, rakott tésztákat, sőt salátát és desszertet is.

Nélkülözhetetlen tésztakönyv
Nélkülözhetetlen tésztakönyv

Aki gyakran készít tésztát, jobb, ha beszerzi a Nélkülözhetetlen tésztakönyvet. A rengeteg ötlet, recept és praktikus tudnivaló mellett megtanulhatjuk belőle a különféle tészták elkészítését, ha vagyunk olyan lelkes gourmet-k, hogy magunk gyúrjuk a tésztát vagy a gnocchit, töltsük a cannellonit vagy a raviolit.

A gyönyörű könyv első fejezete a nagy klasszikusokat, a primavera, pomodoro, bolognai, Alfredo, napolitana, carbonara, pesto, amatriciana, boscaiola, puttanesca, arrabiata, marinara alapreceptjeit veszi sorra. Külön fejezetet kapnak a tésztás levesek, a húsos tészták, a csirkehúsos tészták, a tengeri finomságokkal készült tészták, a tejszínes és a zöldséges tészták. A rakott, csőben sütött tésztaételek, a tésztasaláták is külön egységet alkotnak, illetve a hipp-hopp alkalmakra a leggyorsabb tésztaételeket is egybe gyűjtve találjuk.

A fejezeteket egy-egy tematikus összeálítás színesíti: olvashatunk az olajbogyókról, a különféle előétekről, sajtokról, felvágottakról, és persze a rengeteg fajtájú és formájú tésztát is megtaláljuk egy igen praktikus, fotókkal illusztrált lexikonban.

Kiadja: Vince Kiadó

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.