Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A több száz éves ázsiai edény néhány éve, évtizede Európában is hódít. Nem véletlen: szinte mindent készíthetünk benne, ráadául gyorsan, hiszen a kialakítása miatt magas hőfokon tudjuk főzni, sütni, gőzölni benne az ételeket.

Egy nélkülözhetetlen szakácskönyv wok-barátoknak
Egy nélkülözhetetlen szakácskönyv wok-barátoknak

Aki a jó öreg serpenyőket és lábasokat szokta meg, annak elsőre talán nehéz megbarátkoznia ezzel a gömbölyded edénnyel. Pedig lehet benne főzni, sütni, gőzölni, párolni, olajban sütni.

Leginkább természetesen az ázsiai konyha remekei készíthetők el benne. A Vince Kiadó Nélkülözhetetlen wok könyve elképesztően változatos és színes recepteken keresztül mutatja be, mennyire sokoldalúan és praktikusan használhatjuk ezt a varázsedényt. A wok beavatásától - a különféle technikákon át - a tisztításáig minden hasznosat megtudhatunk. És mivel az ázsiai konyháról is szól ez a könyv, a jellemző alapanyagok és fűszerek világába is betekinthetünk.

Külön fejezetet kapnak a változatos curry-k, amelyeket wokban magunk is elkészíthetünk. Az alap curry-krém mellett négy féle thai, a madrasi, a vindaloo, a musaman és a dzsungel curry-krém receptje szerepel a könyvben, amelyek mind alapként szolgálhatnak az igazán különleges ázsiai egytálételeknek. Ugyanígy a különféle rizsköretek is külön fejezetben szerepelnek, ahogy a pirított rizsvariációk is.

A receptek mellett külön lexikon foglalkozik az ázsiai élelmiszerekkel, friss zöldségekkel, tésztákkal és rizsekkel. Mivel ezeknek nagy része ma már nagyrészt beszerezhető nálunk is, érdemes kalandozni egy kicsit az ízek birodalmában, és kipróbálni például a kínai ötfűszerkeveréket, a misokrémet, a kókuszkrémet vagy a feketebabot.

Kiadja: Vince Kiadó

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.