Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Könyvkuckó

Nélkülözhetetlen wok könyv

A több száz éves ázsiai edény néhány éve, évtizede Európában is hódít. Nem véletlen: szinte mindent készíthetünk benne, ráadául gyorsan, hiszen a kialakítása miatt magas hőfokon tudjuk főzni, sütni, gőzölni benne az ételeket.

Egy nélkülözhetetlen szakácskönyv wok-barátoknak
Egy nélkülözhetetlen szakácskönyv wok-barátoknak

Aki a jó öreg serpenyőket és lábasokat szokta meg, annak elsőre talán nehéz megbarátkoznia ezzel a gömbölyded edénnyel. Pedig lehet benne főzni, sütni, gőzölni, párolni, olajban sütni.

Leginkább természetesen az ázsiai konyha remekei készíthetők el benne. A Vince Kiadó Nélkülözhetetlen wok könyve elképesztően változatos és színes recepteken keresztül mutatja be, mennyire sokoldalúan és praktikusan használhatjuk ezt a varázsedényt. A wok beavatásától - a különféle technikákon át - a tisztításáig minden hasznosat megtudhatunk. És mivel az ázsiai konyháról is szól ez a könyv, a jellemző alapanyagok és fűszerek világába is betekinthetünk.

Külön fejezetet kapnak a változatos curry-k, amelyeket wokban magunk is elkészíthetünk. Az alap curry-krém mellett négy féle thai, a madrasi, a vindaloo, a musaman és a dzsungel curry-krém receptje szerepel a könyvben, amelyek mind alapként szolgálhatnak az igazán különleges ázsiai egytálételeknek. Ugyanígy a különféle rizsköretek is külön fejezetben szerepelnek, ahogy a pirított rizsvariációk is.

A receptek mellett külön lexikon foglalkozik az ázsiai élelmiszerekkel, friss zöldségekkel, tésztákkal és rizsekkel. Mivel ezeknek nagy része ma már nagyrészt beszerezhető nálunk is, érdemes kalandozni egy kicsit az ízek birodalmában, és kipróbálni például a kínai ötfűszerkeveréket, a misokrémet, a kókuszkrémet vagy a feketebabot.

Kiadja: Vince Kiadó

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.