Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Talán a legkedveltebb mindegyik közül az olasz konyha. Pedig olyan, hogy olasz konyha, nincs is. Az olasz konyhaművészet nem egységes, hiszen minden régió őrzi saját jellegzetességeit, bár vannak összekötő elemek is, melyek minden tartományban fellelhetők.

A gazdag itáliai gasztronómia lényege minden esetben a regionális sokféleség, az alapanyagok minősége, a hagyományőrzés, valamint az étkezéshez való sajátos, olasz hozzáállás. A kulinária ebben az országban színtiszta élvezet, egyfajta ünnep - az érzékek mindennapi ünnepe családi, baráti körben, otthon vagy egy hangulatos étteremben.

A Vince Kiadónál megjelent Olasz kulinária című könyv arra vállalkozik, hogy bemutassa Itália gasztronómiai sokféleségét, a hagyományokat, az alapanyagokat. Akit a pizzán és a spagettin túl is érdekel az olasz konyha, nem hagyhatja ki ezt a vaskos, szépséges és gazdag kiadványt.

Nem szakácskönyv, bár vannak benne receptek. Nem útikönyv, bár kiválóan megismerhető belőle minden régió. És nem is fotóalbum, bár rengeteg gyönyörű kép varázsol minket Itáliába. Olívaültetvényre, trattoriákba, gömbölyded mammák konyháiba, halászok bárkáiba vagy borospincékbe. Megismerhetjük a régiónként változó sajtokat, desszerteket, tésztákat és szószokat, kenyérféléket, külön fejezetben pedig a fagylaltokat, borokat, halakat és tengeri herkentyűket.

Még több könyvet ajánlunk! >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.