Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Talán a legkedveltebb mindegyik közül az olasz konyha. Pedig olyan, hogy olasz konyha, nincs is. Az olasz konyhaművészet nem egységes, hiszen minden régió őrzi saját jellegzetességeit, bár vannak összekötő elemek is, melyek minden tartományban fellelhetők.

A gazdag itáliai gasztronómia lényege minden esetben a regionális sokféleség, az alapanyagok minősége, a hagyományőrzés, valamint az étkezéshez való sajátos, olasz hozzáállás. A kulinária ebben az országban színtiszta élvezet, egyfajta ünnep - az érzékek mindennapi ünnepe családi, baráti körben, otthon vagy egy hangulatos étteremben.

A Vince Kiadónál megjelent Olasz kulinária című könyv arra vállalkozik, hogy bemutassa Itália gasztronómiai sokféleségét, a hagyományokat, az alapanyagokat. Akit a pizzán és a spagettin túl is érdekel az olasz konyha, nem hagyhatja ki ezt a vaskos, szépséges és gazdag kiadványt.

Nem szakácskönyv, bár vannak benne receptek. Nem útikönyv, bár kiválóan megismerhető belőle minden régió. És nem is fotóalbum, bár rengeteg gyönyörű kép varázsol minket Itáliába. Olívaültetvényre, trattoriákba, gömbölyded mammák konyháiba, halászok bárkáiba vagy borospincékbe. Megismerhetjük a régiónként változó sajtokat, desszerteket, tésztákat és szószokat, kenyérféléket, külön fejezetben pedig a fagylaltokat, borokat, halakat és tengeri herkentyűket.

Még több könyvet ajánlunk! >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.