Kapros tökfőzelék virslivel
Zsemlegombóc
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Farsangi szalagos fánk
Tárkonyos csirkeraguleves
Vadas marha
Dödölle - az eredeti recept
Kínai szezámmagos csirke
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Epres blondie
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Alapételek

Mediterrán életérzés a tányéron: így készül a házi sült paradicsom

Sült paradicsom /Fotó: Mindmegette
Habár vége a nyárnak, egy kis napfényre és tengerparti szellőre nem lehet és nem is szabad nemet mondani! A házilag villámgyorsan elkészíthető sült paradicsom visszarepít bennünket a nyári szabadság idejére.

A legegyszerűbb fogások néha a legjobbak. A házi sült paradicsomhoz alig pár dolog kell, ráadásul villámgyorsan elkészíthető és sokféleképpen felhasználható. A sült paradicsom kerülhet pirítósra, kínálhatjuk sajtok és sült húsok mellé köretként, de beletehetjük akár a készülő fogásokba is, hogy még paradicsomosabb, olaszosabb legyen a végeredmény. Videón mutatjuk, hogyan készül a sült paradicsom!

Így készül az ezerarcú, házi sült paradicsom /Fotó: Mindmegette
Így készül az ezerarcú, házi sült paradicsom /Fotó: Mindmegette

ÍGY KÉSZÜL A SÜLT PARADICSOM >>>

Hozzávalók:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1/2 kg koktélparadicsom
  • Bors
  • 10-12 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. rozmaring
  • 3 tk. kakukkfű
  • 10-12 levél bazsalikom

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Egy tepsibe olívaolajat öntünk, erre rakjuk a megmosott paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, a paradicsomok közé rakjuk a héjas fokhagymagerezdeket. Ezek sütés közben kellemesen aromásítják majd a paradicsomot, sütés után kinyomkodjuk a héjából, kellemes édeskés, krémes állagú lesz.
  3. A paradicsomokat fűszerezzük rozmaringgal, kakukkfűvel, az egészet kicsit összefogatjuk, majd az előmelegített sütőbe rakjuk 30-35 percre, amíg a paradicsom héja enyhén megsül, és a húsa kissé összeesik.
  4. Az elkészült paradicsomokra friss bazsalikomleveleket tépkedünk, és hagyjuk langyosra hűlni.
  5. A sült paradicsomot tehetjük pirítósra, kínálhatjuk húsok mellé. de hozzáadhatjuk készülő fogásokhoz is.


Ennek az egyszerű, friss és üde mediterrán fogásnak rengeteg felhasználási formája létezik, fogyaszthatjuk simán pirítóssal, pár szelet mozzarellával, rakhatjuk tésztára, adhatjuk húsok mellé, önálló, vagy kiegészítő köretnek, salátába tehetjük, vagy balzsamecettel önálló sült paradicsomsalátaként is kínálhatjuk, tehetjük pizzára feltétként, olajjal leöntve üvegekbe rakva hosszabb ideig tárolhatjuk.

Borítókép: Mindmegette

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.