Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Puncstorta  recept
Puncstorta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mindig is rajongtam a vámpírokért. Első emlékem óvodás koromba nyúlik vissza, amikor a zsebpénzemen - amin minden normális gyerek üveggolyót és cukorkát vásárolt magának -, én mindig kivehető műanyag vámpírfogat vettem a sarki trafikban, és amikor csak tehettem, azzal borzoltam a kedélyeket. Titkon azt reméltem, ha felnövök, igazi vámpír lesz belőlem. :-)

Edward és Bella
Edward és Bella

A vámpírság ezeddig még nem jött össze, de az irántuk való rajongásom töretlen. Minden létező vámpír-irodalmat elolvastam, és a családom "legnagyobb örömére" begyűjtöttem a róluk szóló filmeket, könyveket és képeket.
Most azonban, igazi gyöngyszemekre bukkantam, amelyek merőben mások, mint az eddigi vámpír-mesék.
Biztos sokan vannak, akik már tudják, miről beszélek...

A Twilight széria (Alkonyat) - megelőzve Jack Bauer kalandjait -, az első számú kedvencemmé lépett elő az elmúlt napokban mind filmen, mind könyvben. Az első három kötetet, 1500 oldalt, 3 nap alatt olvastam el, és fizikai fájdalmat okoz, hogy véget ért, illetve, hogy a negyeik részre 2010 nyaráig kell várnom. Hacsak nem kezdem el angolul olvasni... :-)

Stephenie Meyer
Stephenie Meyer

Az írónő, Stephenie Meyer, egy háromgyerekes amerikai édesanya, 2003-ban különös álmot látott, amint egy napos tisztáson egy sugárzóan szép, csillámló bőrű vámpír fiú egy halandó lánnyal beszélget... innen jött az ötlet, hogy könyvet írjon (áldja meg az Ég érte!), és amíg a fiai úszóedzésén üldögélt, papírra vetette a gondolatait - így született meg a Twilight, amelyet hamarosan a New Moon, az Eclipse, és a Breaking Down követtek. (Nálunk még csak az első 3 rész kapható meg könyvben, illetve a negyedik rész angol nyelven.)
A könyvek - noha sok visszautasítást kellett elviselnie az írónőnek számtalan kiadótól - végül nyomtatásba kerültek, és hamarosan az eladási listák élére kúsztak. (Aki elolvasta bármelyiket is, nem fogja csodálni, miért.) 2008-ban pedig a rajongók legnagyobb örömére megkezdődtek az első rész forgatásai. A film - megelőzve a Harry Pottert -, világsiker lett, és sok millió rajongót szerzett magának, akik eztán fanatikusan várták a következő részek megjelenését mind könyben, mind a filmvásznon.

És most lássuk a történetet! A helyszín Forks, egy jelentéktelennek tűnő, erdőkkel és hegyekkel körülvett kisváros, Washington államban, ahol szinte minden nap esik az eső és köd van. A főszereplő, Isabella Swan (Kristen Stewart), egy 17 éves, magának való, csinos, fiatal lány, aki családi okokból a Forksban élő (rendőrfőnök) apjához (Charlie) költözik. A középiskolában ettől kezdve ő a "friss hús", mindenki rá kíváncsi, még az iskola különcei, a Cullen testvérek is.

A Cullen testvérek: Jasper, Alice, Emmet, Rosalie, Edward
A Cullen testvérek: Jasper, Alice, Emmet, Rosalie, Edward

Nem mintha Bellának ez örömet okozna, sőt, ő legszívesebben elbújna a föld alá, mégis életének legnagyobb fordulópontja itt, Forksban történik meg. Megismerkedik ugyanis élete szerelmével, a legfiatalabb Cullennel, a jó modorú Edwarddal (Robert Pattinson), aki testvéreihez hasonlóan valahogy kilóg a sorból. Földöntúli szépsége, hibátlan külseje, észjárása, különös képességei és ereje zavarba hozza Bellát, aki magát a túlontúl tökéletes fiú mellett még kevesebbnek érzi. Nem veszi észre, hogy Edward számára ő maga az Élet...

Edward és Bella
Edward és Bella

Edward szerelmes a lányba, de egyben őrülten veszélyes is rá nézve, hiszen nem ember: vámpír, aki mint olyan, vérből él... különös szerelem veszi kezdetét, amely egyszerre humoros és izgalmas anélkül, hogy nyugtatót kellene bevennünk a látottak miatt. És hogy ne legyen túl egyszerű a történet, felbukkan egy ifjú indián is, a szép arcú, vakító fogsorú, mindig mosolygós Jacob (Taylor Lautner), aki mellesleg vérfarkas...

Jacob, Bella, Eward - New Moon
Jacob, Bella, Eward - New Moon

Nem mesélem tovább a történetet, mert bízom benne, hogy sokan kedvet kapnak hozzá, és nem akarom lelőni a poént. De szívből ajánlom mindenkinek, mert őrülten romantikus, a szerelmes részek (könyvben) már-már Jane Austen írásaival vetekednek, és aki egyszer meghallgatja a film betétdalát, örökre szeretni fogja Debussyt (és minimum beiratkozik egy zongoratanárhoz). :-))
Ez az a film (és könyv), amitől sírni fogunk, és nevetni. Amitől érezni fogjuk, milyen varázslatos lehet az élet, és amely láttán beleborzongunk, mily csodás a lehet a szerelem. Az ember még a ködöt, a hideget és az állandóan szemerkélő esőt is megszereti - nem beszélve a szereplőkről.:D
Aki ezt a történetet választja, garantáltan meg fog feledkezni a külvilágról, és pillanatokon belül Forksban találja magát. Sőt, meglehet, nem is lesz kedve visszajönni onnan... :-)

Eward zongorán játszik Bellának
Eward zongorán játszik Bellának

Itt tudjátok megnézni/hallgatni a betétdalt >>>

Remélem, senki nem vette zokon, hogy a mai blogbejegyzést vámpír barátaimnak szenteltem, sőt, remélem, sokan lesznek, akik már ismerik a filmet és a könyvet, és véleményezni fogják. Sok kritikus ugyan lehúzta a történetet, monván, gimiseknek való, de én azt gondolom, inkább maradjunk lélekben mindörökre gimisek! :D

-------------------------------------------------------------------------------------

És akkor egy kis gasztronómia, hogy senkinek ne vigyem el az álmát. :D
A múlt héten megígértem, hogy egy olyan süteményt fogok megmutatni nektek, amit 3 hétig kell "érlelni" ahhoz, hogy az ízei igazán összeérjenek. Nem mellesleg, egy szem lisztet sem tartalmaz... A recept Anyától származik, aki karácsonykor készítette el ezt a sváb süteményt nekünk, és tegnap kóstoltuk meg először. Mit mondjak? Mennyei!!!!! :-))))))))))))))))))))

Mevetappancs

Hozzávalók: 1 citrom reszelt héja és leve, 4 tojásfehérje, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, 1 tojássárga, 10 dkg reszelt étcsokoládé, 5 dkg kakaópor, 35 dkg darált mandula, fahéj, szegfűszeg, csipet só, 2-3 evőkanál cukor, vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
1.) A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük az összes többi hozzávalót. Hűtőbe tesszük 2 órára a tésztát.
2.) Egy nagyméretű tepsit kivajazunk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tappancsformák belsejét meghintjük kristálycukorral, majd beleteszünk 1-1 evőkanál tésztát. A tetejét elsimítjuk, a felesleget levágjuk. A medvetappancsokat a formából óvatosan a tepsire borítjuk. Kb. 25 db lesz belőle. A süteményeket a sütő középső részére helyezve, 15 perc alatt készre sütjük. Óvatosan kiszedjük őket a tepsiből, majd, ha kihűltek, jól záródó dobozban 2-3 hétig érleljük. Nagyon finom, kicsit talán a csokoládé szalámira hasonlít.

Medvetappancs
Medvetappancs

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.