Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Puncstorta  recept
Puncstorta
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Az elmúlt napok a kis Dorka születésnapjának fényében teltek, ugyanis majd minden napra jutott valaki, aki felköszöntötte a kis ünnepeltet.

Először természetesen a nagyszülei jöttek hozzánk, és mindenféle meglepetést hoztak neki: gyurmát, mesekönyvet, és egy szőke hajasbabát. A gyurmázás egy ideje nagy népszerűségnek örvend nálunk, így a Kicsi nagyon örült az új vödröcskéknek, és azonnal neki látott tortákat és süteményeket sütni az új készletével. (A gyurmasütikkel egyébként a hintalovát eteti, aki nagyon szereti az efféle különleges desszerteket. :-)))

A kis kék elefánt nagyon huncut volt, lelökte Dorkát
A kis kék elefánt nagyon huncut volt, lelökte Dorkát

A baba még ennél is nagyobb sikert aratott, miután kiderült, hogy a sötétben világít a haja, és a neve: Aranyhaj. A Barbie-baba formájú királylány haja a sarkáig ér, és valóban, a napon, vagy lámpafényben szépen teleszívja magát fénnyel, és a sötétben fluoreszkál a hatalmas, szőke hajzuhataga, épp úgy, mint a mesében. A történet szerint ugyanis, ha Aranyhaj énekelni kezdte a "Virág nyílj ki már..." - kezdetű énekét, a haja világítani kezdett, és gyógyító erővel telt meg.

Ényóval és a fagyitortával
Ényóval és a fagyitortával

A menüt illetően annyiban bajban voltam, hogy nem tudtam, milyen tortát válasszak, mert a kis szülinaposom csoki tortára vágyott, ám tudni kell róla, hogy soha, semmilyen süteményt nem eszik meg, a csokitortát sem, csak dumál róla. Sütöttem már mennyei Sachert, habos túrótortát, és meseszép oroszkrémtortát, de többnyire a megkóstolásig sem jutottunk el. A fagyit viszont szereti, így aztán arra jutottam, hogy nem az a lényeg, hogy szép tortát süssek, hanem, hogy a gyerekem olyan süteményt kapjon, amit szeret. Így aztán a helyi cukrászdából rendeltünk egy mennyei parfétortát, amin három gyertyaszáll és egy cicamica állt. Dorka el volt ragadtatva az egésztől, és boldogan kanalazta a fagylaltot, miközben többször is megjegyezte.
- Látod, anya, mondtam, hogy szeretem a csokis süteményeket!

Főétkezés gyanánt a kerti sütőben sütöttünk mindenféle ínyencséget, és olyan illata volt az égő fahasáboknak, és a felette piruló szalonnás hagymáknak, és töltött grillkolbászoknak, hogy akik azokban a környező utcákban sétáltak, biztos sűrűn nyeldekelték a nyálukat. :-)))

Szalonnás hagyma

Hozzávalók: 1 kg hagyma, 30 dkg szalonna, ezüstpapír
Elkészítés: A hagymákat bevagdossuk 4-be, de az alját ne vágjuk szét, mert akkor cikkelyekre hullik, és a résekbe szalonna csíkokat teszünk, majd becsomagoljuk ezüst papírba, és a parázsba dobjuk, amíg megsül.
Grillrácson is megsüthetjük, úgy is nagyon finom lesz!

Szalonnával töltött hagymák
Szalonnával töltött hagymák

Sajttal és hagymával töltött grillkolbászok

Hozzávalók: 2 csomag grillkolbász, 3 lila hagyma, nagyobb darab sajt
Elkészítés: A kolbászokat hosszan bevagdaljuk, és a résekbe sajtot és hagymát teszünk, majd az egészet grilltálcára rendezzük, és a forró tűzön megsütjük. Rácsról könnyen leesnek a kolbászok, és könnyen kifolyik a sajt, ezért praktikusabb grilltálcákra beruházni. :-)

Sajttal és hagymával töltött grilkolbászok
Sajttal és hagymával töltött grilkolbászok

... és bár sosem vettem bolti pitát, most mégis hajtott a kíváncsiság, hogy kipróbáljuk, és azt kell, hogy mondjam, szuper finom volt. Kb. 3 percre tettük fel a grillrácsra, és a forró parázs felett csíkosra pirult, és a belseje ropoogósra sült. A húsokhoz kínáltuk, de salátával is kitűnő volt.

A parázs felett, piták társaságában
A parázs felett, piták társaságában

Új sajtlevest is készítettem a hétvégén, amely annyiban különbözött a korábbiaktól, hogy hagymával dúsítottam, amitől rendkívül pikáns lett.

Hagymás sajtkrémleves

Hozzávalók: 4 vöröshagyma, olíva olaj, 1,5 doboz (háromszöges) Boci sajt, 1 csomag lap sajt (Edami), 2 dl főző tejszín, só, víz, 1 nagy csipet kurkuma, 3 evőkanál liszt
A tálaláshoz: pirítós kockák
Elkészítés:
1. A vöröshagymákat megtisztítuk, felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük kevés vízzel, beledobjuk a sajtokat, és az egészet lassú tűzön forrásig kevergetjük.
2.) Hozzáadjuk a lisztet, és megsózzuk, kurkumával ízesítjük, mad botturmix segítségével krémesre mixeljük. Ha sűrű, pici vizet adunk hozzá, ha híg, egy kis liszttel sűrítjük. Visszatesszük, hogy rottyanjon egyet, és máris tálaljuk. Pirítós kenyérrel nagyon finom.

Megpirítjuk a hagymát
Megpirítjuk a hagymát


Hozzáadjuk a vizet, tejszínt és a sajtokat
Hozzáadjuk a vizet, tejszínt és a sajtokat


Pirítóssal tálaljuk
Pirítóssal tálaljuk

A göngyölt húsokat nagyon szeretem, mert finomak, nagyon gyorsan elkészülnek, és rém mutatósak. Ráadásul ezerféleképpen megtölthetjük őket, érdemes sokféle variációt kipróbálni!

Spenótos-juhtúrós göngyölt csirkemell

Hozzávalók: 2 csirkemell filé felszeletelve és kiklopfolva, só, zöld fűszer, 2 csomag sajt, 1 doboz bébi spenót, kacsazsír vagy olívaolaj, szárnyas fűszer, pici víz, 1 kis doboz juhtúró
Köretnek: rizibizi
Elkészítés:
1. A hússzeleteket besózzuk, és szárnyas fűszerrel megszórjuk, majd deszkára fektetjük.
2. Minden szeletre 1 lap sajtot és egy nagy csipet spenótlevelet helyezünk, és felgöngyöljük. A göngyölegeket kacsazsírral vagy olíva olajjal megkent jénaira rakjuk, szorosan, egymás mellé.
3. Ha minden göngyöleg a jénaiban van, 3 ujjnyi vizet öntünk alá, a tetejére pedig juhtúrót morzsolunk, és kis darabokban kacsazsírt teszünk. A jénait a sütőbe toljuk, és 50 percen át, 200 fokon, lefedve sütjük, majd levesszük az ezüst papírt, és 15 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.

Sajtot és spenótot teszünk a húsra
Sajtot és spenótot teszünk a húsra


A szeleteket felgöngyöljük
A szeleteket felgöngyöljük


Vizet öntünk alá, és juhtúrót morzsolunk a tetejére
Vizet öntünk alá, és juhtúrót morzsolunk a tetejére


... és így néz ki, amikor elkészül
... és így néz ki, amikor elkészül


Savanyú hagymával nagyon finom :-)
Savanyú hagymával nagyon finom :-)

Hasonló receptjeim:

Rukkolával töltött göngyölt csirkemell >>>

Fetás-paprikás göngyölt csirkemell >>>

Göngyölt pulykamell Ká anyukájától >>>

Minden kedves Olvasónknak nagyon szépen köszönjük a születésnapi jó kívánságokat, az e-maileket és a hozzászólásokat!!! :-))))

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.