Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Puncstorta  recept
Puncstorta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Nagyon szeretem a snidlinget, így többnyire mindig tartok itthon vagy cserepes, vagy fagyasztott változatot belőle. A kertbe, kaspókba is ültettem már többször, de azok nem sikerültek (azóta sem tudom, miért?), ezért nem igen tudtam használni őket, mert bár snidling kinézetűek, de ízetlenek voltak.

A snidlingem a konyhaablakban lakik, és néha formára nyírom a fejét. :-)) Persze, ha nagyüzemben sütök, nem mókázhatok, olyankor komoly stuccolásra és felnyírásra van szükség, de a snidlingem sosem tiltakozik, hisz ő is tudja, néhány nap alatt visszanő a "haja".

A snidlingem igazi, nagyhajú rocker volt
A snidlingem igazi, nagyhajú rocker volt


Alaposan megnyírtam szegényt... :-)
Alaposan megnyírtam szegényt... :-)


Gyönyörű, nem?
Gyönyörű, nem?

Napok óta terveztem, hogy sütök egy snidlinges kenyeret, de aztán hagymás, majd szalonnás lett belőle, aztán sajtos, fokhagymás, stb... mígnem eljött a "hajnyírás", azaz a snidlingnyírás ideje. :-))

Sosem tudom elég apróra vágni, de így is mindenki szereti :-)
Sosem tudom elég apróra vágni, de így is mindenki szereti :-)

Snidlinges fehér kenyér

Hozzávalók: 2,75 dl tej, 1 evőkanál cukor, 3/4 evőkanál tengeri só, 1 csomag szárított élesztő, 5 dkg vaj (vagy 2 ek olíva olaj), 50 dkg liszt, 1 nagy csokor felaprítot friss snidling
Elkészítés:
1.) A hozzávalókat a megadott sorrendben bedagasztjuk, kelesztjük (kenyérsütőgépben), majd lisztezett deszkán átgyúrjuk, kiolajozott formába tesszük, bevágjuk, és hagyjuk még egyszer szép magasra kelni.
2.) A sütőt előmelegítjük 190 fokra, a kenyeret vízzel megkenjük, majd betesszük és kb. 50 perc alatt megsütjük.

A kenyérsütőgépből kivéve így nézett ki
A kenyérsütőgépből kivéve így nézett ki


A második kelesztés után, a sütőformában
A második kelesztés után, a sütőformában


Az illata betöltötte a lakást
Az illata betöltötte a lakást


Állagra olyan könnyű lett, mint egy kalács
Állagra olyan könnyű lett, mint egy kalács


... de láthatjátok, nem lett lyukas belül
... de láthatjátok, nem lett lyukas belül


4 nap alatt fogyott el, és még csak ki sem száradt
4 nap alatt fogyott el, és még csak ki sem száradt

A kenyéren felbuzdulva készítettem egy alapvetően spenótos-sajtos pulykamellet, de amikor kész lettem, éreztem, elbírna ez a tál egy csomó frissen vágott snidlinget... és igazam lett, nagyon finom illatot és ízt kölcsönzött a sok kis apró metélőhagyma a göngyölegeknek.

Spenótos-füstölt sajtos, snidlinges göngyölt pulykamell

Hozzávalók: 1 kg pulykamell filé, grill fűszer, olaj, 1 csomag (kb. 20 dkg) füstölt sajt, 1 doboz (5 dl) főzőtejszín, pici só, 1 nagy csokor frissen vágott snidling, 1 doboz bébi spenót (kb. 60 dkg)
A tetejére: reszelt olasz kemény sajt
Elkészítés:
1.) A húst megmossuk, a szeleteket kiklopfoljuk, és mindkét oldalukat megszórjuk grillfűszerrel. (Az én grillfűszerem sós, ezért külön nem sózok, maximum a végén, a tekercsekre egy picit.)
2.) A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, a sajtot hasábokra vágjuk. A spenótleveleket és a sajtot a hússzeletekre rendezzük, és minden szeletet feltekerünk, majd enyhén megolajozott jénaiba rendezzük a tekercseket.
3.) Ha minden tekercs kész, a tetejükre szórjuk a snidlinget, rálocsoljuk a tejszínt, lefedjük ezüst papírral, és mehet a sütőbe. Kb. 200 fokon 1 órát sütjük, majd levesszük a papírt, megszórjuk a húsok tetejér olasz reszelt kemény sajttal, és rápirítjuk kb. 10 -15 perc alatt. Forrón, rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.

Így néz ki egy-egy szelet, feltekerés előtt
Így néz ki egy-egy szelet, feltekerés előtt


Érdemes egyszerre többet megrakni, gyorsabban elfogynak :-)
Érdemes egyszerre többet megrakni, gyorsabban elfogynak :-)


A kész tekercsek
A kész tekercsek


Mértem az időt, 15 perc alatt lett tele a tál
Mértem az időt, 15 perc alatt lett tele a tál


Snidlinggel megszórva...
Snidlinggel megszórva...


Tejszínnel meglocsolva, sütés előtt
Tejszínnel meglocsolva, sütés előtt


... és a tányéron jobbról
... és a tányéron jobbról


...balról :-)
...balról :-)

Így hát a snidlingem most szabin van, hiszen szegénynek mostanra meglehetősen katonás lett a haja, de nem baj, addig sütök mást... :-)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.