Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Érdekességek

„Amióta az eszemet tudom, a főzéssel akartam foglalkozni” - interjú Neill Anthony séffel

Neill Anthony
Neill Anthony a sztárok séfje: híres barátai és ügyfelei hívják meg otthonukba, hogy főzzön nekik, és segítsen felejthetetlen vacsorákat rendezni - amit a Food Network sorozatában, az „Otthoni séf”-ben követhetsz nyomon. Az „Otthoni séf”-ben Neill olyan egyedi fogások készít, mint például a strucchúsos sajtburger, a sonkás krokett szarvasgombás borsópürével, és a fűszeres szilva vaníliás ricottával és mogyorós lépesmézzel. A szakács a mindmegette.hu-nak adott interjút különleges munkájáról.

Mennyiben más az emberek saját otthonában főzni, mint egy étteremben konyhafőnöknek lenni?

- Több szabadságod van, kreatívabb is lehetsz, de sokkal nagyobb a nyomás, mert nincs egy nagy konyhád, ami mögé elbújhatsz. Száz százalékban felelős vagy minden kitálalt fogásért, és nem hivatkozhatsz semmire, ha elrontod.

Hogyan és mikor támadt fel benned a főzés iránti szenvedély?

- Amióta az eszemet tudom, a főzéssel akartam foglalkozni. Mindig is szerettem az ételeket, és imádtam a konyhában lenni.

Egy kérdés, amit biztosan mindenki feltesz: milyen volt Gordon Ramsey-vel dolgozni?

- Óriási tanulási lehetőség fantasztikus tapasztalatokkal. Nagyon kemény, de kifizetődő munka.

Előfordult már valaha, hogy olyat készítettél, ami a megrendelőidnek nem tetszett?

- Nem.

1/4
1/4
1/4
1/4


Ki volt a kedvenc ügyfeled és miért?

- Nincs kedvencem, habár nagyon szívesen főzök Francois Pienaarnak (dél-afrikai rögbilegenda - a szerk.). Hihetetlen ember, igazán szerény és rendkívül inspiráló, motiváló személyiség. A következő menüt készítettem egy bulijára: garnélarák görögdinnye-salátával, kagyló karfiollal és fehér csokival, dinsztelt oldalas fokhagymával és petrezselymes csigával, végül rizstejfagyi zöld teás piskótával.

Melyik volt a legemlékezetesebb megbízásod mint privát séf? Például volt valamilyen váratlan vagy rendkívüli, netán humoros helyzet?

- Egyszer az egyik forgatáson rátámaszkodtam a műsor díszletei közül az egyik tűzhelyre, amikor a sütő üveg előlapja összetört és szétszórodott a földön. A stáb hisztérikusan nevetett, nagyon vicces volt.

Mennyi időbe telik, mire filmre veszik az Otthoni séf egy-egy epizódját? Hogyan kezdődik a munka?

- Az egész műsort a legnagyobb természetességgel vesszük fel. A vacsorákat úgy filmezzük, ahogy történnek, nincs kötelező forgatókönyv senki számára. Ajánlunk egy menüt a megrendelőinknek, amit vagy elfogadnak vagy változtatást kérnek. Egy vacsora forgatása a megérkezéstől a befejezésig akár 6 órát is igénybe vehet.

Hogyan látod a gasztronómia jövőjét? Ki lehet még valami igazán egyedit találni? Csak újragondolni vagy újradizájnolni lehet egy már létező ételt?

- Mindig lesz valami új: új technikák, vagy feledésbe merült, ismét felfedezettek, vagy új hozzávalók. Ha a főzésed szilárd alapokon nyugszik, mindig képes leszel kiaknázni ezeket a lehetőségeket, és felhasználni a különböző alapismereteket.

Számodra ez egy olyan szenvedély, ami életed végéig kitart majd, vagy van netán egy B-terv? Mik a terveid a következő 10 évre?

- Szeretnénk, ha a műsor még több sikeres évadot érne meg. Egy ideig most Fokváros marad a bázisom, bár még így is évente 3 hónapot dolgozom az Egyesült Királyságban, és más nemzetközi útjaim is vannak a munkához kapcsolódóan.

Mit tanácsolnál a fiatal séfeknek, ha szeretnének sikereket elérni?

- Dolgozzanak keményen, tiszteljék az alapanyagokat és törekedjenek az egyszerűségre.

A dél-afrikai séf Zimbabwében született, jelenleg Fokvárosban él.
10 éven át európai éttermekben dolgozott, akkor kezdett ismertté válni, amikor Gordon Ramsey három Michelin csillagos Hospital Road-i londoni éttermében påtissier (cukrász) lett. 2010-ben visszatért Fokvárosba, és „privát séf” lett: felkérésekre készített ügyfeleinek különleges menüt azok saját otthonában. Emellett szívesen viszi el őket „piaci túrára” is, hogy megmutassa, hol és mit érdemes venni.

Az Otthoni séf csütörtökönként 19:00-tól látható dupla részekkel a Food Networkön (ismétlés vasárnaponként 20:00-tól).

Food Network recepteket itt találsz a Mindmegettén >>>
További infó itt >>>
Neill Anthonyról itt olvashatsz tovább >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.