Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Érdekességek

„Amióta az eszemet tudom, a főzéssel akartam foglalkozni” - interjú Neill Anthony séffel

Neill Anthony
Neill Anthony a sztárok séfje: híres barátai és ügyfelei hívják meg otthonukba, hogy főzzön nekik, és segítsen felejthetetlen vacsorákat rendezni - amit a Food Network sorozatában, az „Otthoni séf”-ben követhetsz nyomon. Az „Otthoni séf”-ben Neill olyan egyedi fogások készít, mint például a strucchúsos sajtburger, a sonkás krokett szarvasgombás borsópürével, és a fűszeres szilva vaníliás ricottával és mogyorós lépesmézzel. A szakács a mindmegette.hu-nak adott interjút különleges munkájáról.

Mennyiben más az emberek saját otthonában főzni, mint egy étteremben konyhafőnöknek lenni?

- Több szabadságod van, kreatívabb is lehetsz, de sokkal nagyobb a nyomás, mert nincs egy nagy konyhád, ami mögé elbújhatsz. Száz százalékban felelős vagy minden kitálalt fogásért, és nem hivatkozhatsz semmire, ha elrontod.

Hogyan és mikor támadt fel benned a főzés iránti szenvedély?

- Amióta az eszemet tudom, a főzéssel akartam foglalkozni. Mindig is szerettem az ételeket, és imádtam a konyhában lenni.

Egy kérdés, amit biztosan mindenki feltesz: milyen volt Gordon Ramsey-vel dolgozni?

- Óriási tanulási lehetőség fantasztikus tapasztalatokkal. Nagyon kemény, de kifizetődő munka.

Előfordult már valaha, hogy olyat készítettél, ami a megrendelőidnek nem tetszett?

- Nem.

1/4
1/4
1/4
1/4


Ki volt a kedvenc ügyfeled és miért?

- Nincs kedvencem, habár nagyon szívesen főzök Francois Pienaarnak (dél-afrikai rögbilegenda - a szerk.). Hihetetlen ember, igazán szerény és rendkívül inspiráló, motiváló személyiség. A következő menüt készítettem egy bulijára: garnélarák görögdinnye-salátával, kagyló karfiollal és fehér csokival, dinsztelt oldalas fokhagymával és petrezselymes csigával, végül rizstejfagyi zöld teás piskótával.

Melyik volt a legemlékezetesebb megbízásod mint privát séf? Például volt valamilyen váratlan vagy rendkívüli, netán humoros helyzet?

- Egyszer az egyik forgatáson rátámaszkodtam a műsor díszletei közül az egyik tűzhelyre, amikor a sütő üveg előlapja összetört és szétszórodott a földön. A stáb hisztérikusan nevetett, nagyon vicces volt.

Mennyi időbe telik, mire filmre veszik az Otthoni séf egy-egy epizódját? Hogyan kezdődik a munka?

- Az egész műsort a legnagyobb természetességgel vesszük fel. A vacsorákat úgy filmezzük, ahogy történnek, nincs kötelező forgatókönyv senki számára. Ajánlunk egy menüt a megrendelőinknek, amit vagy elfogadnak vagy változtatást kérnek. Egy vacsora forgatása a megérkezéstől a befejezésig akár 6 órát is igénybe vehet.

Hogyan látod a gasztronómia jövőjét? Ki lehet még valami igazán egyedit találni? Csak újragondolni vagy újradizájnolni lehet egy már létező ételt?

- Mindig lesz valami új: új technikák, vagy feledésbe merült, ismét felfedezettek, vagy új hozzávalók. Ha a főzésed szilárd alapokon nyugszik, mindig képes leszel kiaknázni ezeket a lehetőségeket, és felhasználni a különböző alapismereteket.

Számodra ez egy olyan szenvedély, ami életed végéig kitart majd, vagy van netán egy B-terv? Mik a terveid a következő 10 évre?

- Szeretnénk, ha a műsor még több sikeres évadot érne meg. Egy ideig most Fokváros marad a bázisom, bár még így is évente 3 hónapot dolgozom az Egyesült Királyságban, és más nemzetközi útjaim is vannak a munkához kapcsolódóan.

Mit tanácsolnál a fiatal séfeknek, ha szeretnének sikereket elérni?

- Dolgozzanak keményen, tiszteljék az alapanyagokat és törekedjenek az egyszerűségre.

A dél-afrikai séf Zimbabwében született, jelenleg Fokvárosban él.
10 éven át európai éttermekben dolgozott, akkor kezdett ismertté válni, amikor Gordon Ramsey három Michelin csillagos Hospital Road-i londoni éttermében påtissier (cukrász) lett. 2010-ben visszatért Fokvárosba, és „privát séf” lett: felkérésekre készített ügyfeleinek különleges menüt azok saját otthonában. Emellett szívesen viszi el őket „piaci túrára” is, hogy megmutassa, hol és mit érdemes venni.

Az Otthoni séf csütörtökönként 19:00-tól látható dupla részekkel a Food Networkön (ismétlés vasárnaponként 20:00-tól).

Food Network recepteket itt találsz a Mindmegettén >>>
További infó itt >>>
Neill Anthonyról itt olvashatsz tovább >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.