15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Praktikus

Így lesz ragyogóan tiszta a kerámia főzőlap - egyszerűen, gyorsan, fillérekből!

Így lesz ragyogóan tiszta a kerámia főzőlap - egyszerűen, gyorsan, fillérekből!
A kerámia főzőlap minden új konyha dísze: fényes, szinte világít – jó érzés rápillantani. Hogy ez sokáig így is maradjon, rendszeresen tisztítani kell. Hogy hogyan? Íme néhány jó tanács.

A koszos főzőlap nemcsak a konyha összképén ront, hanem le is rövidítheti annak élettartamát. Mivel sima a felülete, a tisztítása tulajdonképpen sokkal egyszerűbb, mint a régi típusú villanytűzhelyé, de nem árt néhány apróságot szem előtt tartani, ha azt szeretnénk, hogy sokáig szép és működőképes legyen.

Bizony, van, hogy elég egy pihe-puha mikroszálas kendő is! (Shuttertock)
Bizony, van, hogy elég egy pihe-puha mikroszálas kendő is! (Shuttertock)

Mindennapi ápolás - lépésről lépésre

0. Soha ne használj súrolóport!

1. Hagyjuk kihűlni a főzőlapot!
Az kerámialap főzőzónái főzés után még sokáig forrók maradnak. Mindenképpen ellenőrizzük tisztítás előtt, hogy kellőképpen kihűlt-e a főzőlap!

2. Távolítsd el a szennyeződéseket!
Vizes vagy ecetes ronggyal, szivaccsal esetleg mikroszálas kendővel töröljük le az étel- és zsírfoltokat. A citrom kifacsart leve is képes eltávolítani a rászáradt szennyeződéseket, csak hagyjuk a felületen néhány percig hatni. Használhatunk kerámiafelületre alkalmas, zsíroldó tisztítószert is. Ez védőréteget képez a főzőlapon, ami megakadályozza a szennyeződések megtapadását, így a későbbi tisztítás még könnyebbé válik.

3. Ha kell, kaparj!
Ha a főzőlapra ráégett az étel, mindenképp használj kerámialap tisztító spray-t vagy pasztát és speciális kaparót. Utóbbit a főzőlap csomagolása tartalmazza, de természetesen külön is beszerezhető.

Van, hogy muszáj kaparni - persze nem mindegy mivel és hogyan! (Shutterstock)
Van, hogy muszáj kaparni - persze nem mindegy mivel és hogyan! (Shutterstock)

Hetente egyszer ezt ne hagyd ki!

Hetente egyszer permetezzük le a főzőlapot ecettel, majd szórjunk a tetejére szódabikarbónát. Terítsük le az egészet forró vízzel átitatott törülközővel. Kb. 15 perc elteltével vegyük le a törülközőt, és az ecetes-szódabikarbónás keveréket egy mikroszálas kendővel töröljük le. Így a főzőzónák körül rendszeresen megjelenő szivárványos elszíneződéseket is eltüntethetjük!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.