A koszos főzőlap nemcsak a konyha összképén ront, hanem le is rövidítheti annak élettartamát. Mivel sima a felülete, a tisztítása tulajdonképpen sokkal egyszerűbb, mint a régi típusú villanytűzhelyé, de nem árt néhány apróságot szem előtt tartani, ha azt szeretnénk, hogy sokáig szép és működőképes legyen.
0. Soha ne használj súrolóport!
1. Hagyjuk kihűlni a főzőlapot!
Az kerámialap főzőzónái főzés után még sokáig forrók maradnak. Mindenképpen ellenőrizzük tisztítás előtt, hogy kellőképpen kihűlt-e a főzőlap!
2. Távolítsd el a szennyeződéseket!
Vizes vagy ecetes ronggyal, szivaccsal esetleg mikroszálas kendővel töröljük le az étel- és zsírfoltokat. A citrom kifacsart leve is képes eltávolítani a rászáradt szennyeződéseket, csak hagyjuk a felületen néhány percig hatni. Használhatunk kerámiafelületre alkalmas, zsíroldó tisztítószert is. Ez védőréteget képez a főzőlapon, ami megakadályozza a szennyeződések megtapadását, így a későbbi tisztítás még könnyebbé válik.
3. Ha kell, kaparj!
Ha a főzőlapra ráégett az étel, mindenképp használj kerámialap tisztító spray-t vagy pasztát és speciális kaparót. Utóbbit a főzőlap csomagolása tartalmazza, de természetesen külön is beszerezhető.
Hetente egyszer permetezzük le a főzőlapot ecettel, majd szórjunk a tetejére szódabikarbónát. Terítsük le az egészet forró vízzel átitatott törülközővel. Kb. 15 perc elteltével vegyük le a törülközőt, és az ecetes-szódabikarbónás keveréket egy mikroszálas kendővel töröljük le. Így a főzőzónák körül rendszeresen megjelenő szivárványos elszíneződéseket is eltüntethetjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.