Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Praktikus

Így lesz ragyogóan tiszta a kerámia főzőlap - egyszerűen, gyorsan, fillérekből!

Így lesz ragyogóan tiszta a kerámia főzőlap - egyszerűen, gyorsan, fillérekből!
A kerámia főzőlap minden új konyha dísze: fényes, szinte világít – jó érzés rápillantani. Hogy ez sokáig így is maradjon, rendszeresen tisztítani kell. Hogy hogyan? Íme néhány jó tanács.

A koszos főzőlap nemcsak a konyha összképén ront, hanem le is rövidítheti annak élettartamát. Mivel sima a felülete, a tisztítása tulajdonképpen sokkal egyszerűbb, mint a régi típusú villanytűzhelyé, de nem árt néhány apróságot szem előtt tartani, ha azt szeretnénk, hogy sokáig szép és működőképes legyen.

Bizony, van, hogy elég egy pihe-puha mikroszálas kendő is! (Shuttertock)
Bizony, van, hogy elég egy pihe-puha mikroszálas kendő is! (Shuttertock)

Mindennapi ápolás - lépésről lépésre

0. Soha ne használj súrolóport!

1. Hagyjuk kihűlni a főzőlapot!
Az kerámialap főzőzónái főzés után még sokáig forrók maradnak. Mindenképpen ellenőrizzük tisztítás előtt, hogy kellőképpen kihűlt-e a főzőlap!

2. Távolítsd el a szennyeződéseket!
Vizes vagy ecetes ronggyal, szivaccsal esetleg mikroszálas kendővel töröljük le az étel- és zsírfoltokat. A citrom kifacsart leve is képes eltávolítani a rászáradt szennyeződéseket, csak hagyjuk a felületen néhány percig hatni. Használhatunk kerámiafelületre alkalmas, zsíroldó tisztítószert is. Ez védőréteget képez a főzőlapon, ami megakadályozza a szennyeződések megtapadását, így a későbbi tisztítás még könnyebbé válik.

3. Ha kell, kaparj!
Ha a főzőlapra ráégett az étel, mindenképp használj kerámialap tisztító spray-t vagy pasztát és speciális kaparót. Utóbbit a főzőlap csomagolása tartalmazza, de természetesen külön is beszerezhető.

Van, hogy muszáj kaparni - persze nem mindegy mivel és hogyan! (Shutterstock)
Van, hogy muszáj kaparni - persze nem mindegy mivel és hogyan! (Shutterstock)

Hetente egyszer ezt ne hagyd ki!

Hetente egyszer permetezzük le a főzőlapot ecettel, majd szórjunk a tetejére szódabikarbónát. Terítsük le az egészet forró vízzel átitatott törülközővel. Kb. 15 perc elteltével vegyük le a törülközőt, és az ecetes-szódabikarbónás keveréket egy mikroszálas kendővel töröljük le. Így a főzőzónák körül rendszeresen megjelenő szivárványos elszíneződéseket is eltüntethetjük!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.