Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Puncstorta  recept
Puncstorta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Praktikus

Nincs otthon tejszínhab? Ezzel helyettesítsd!

Tejszínhab
A tejszínhab számos étel és ital nélkülözhetetlen összetevője: megbolondítja a forró csokit, izgalmassá teszi a palacsintát, a fagylaltot, és jó néhány sütemény, pohárkrém elképzelhetetlen nélküle. De mi a helyzet, ha szükséged lenne rá, és nincs otthon friss tejszín? Ne ess kétségbe, mutatjuk a megoldást!

Ha igazán finom tejszínhabra vágysz, nem kell mást tenned, mint a gazdag, zsíros tejszínt megédesíteni egy kevés cukorral, hozzáadni némi vaníliát és habverővel krémes, kemény habbá verni. Nincs otthon tejszín? Bár ez a legfontosabb összetevő, mégsem kell lemondanod a finomságról. Nézz körül a kamrában és valószínűleg megtalálod a tökéletes helyettesítőt, ami nem más, mint a kókusztej, pontosabban a konzerv kókusztej.

A konzerv kókusztej sűrűbb és krémesebb, mint a dobozos italok, ezért habot csak az előbbiből tudsz nyerni! Tedd hűtőbe legalább egy napra – de az sem baj, ha mindig tartasz a hűtőszekrény mélyén, így bármikor kéznél lesz, amikor egy kis finomságra vágysz, ráadásul a hűtéssel sem veszítesz időt.

Mindig érdemes a hűtőben tartanod egy konzerv kókusztejet! (Fotó: Shutterstock)
Mindig érdemes a hűtőben tartanod egy konzerv kókusztejet! (Fotó: Shutterstock)

Amikor kellően lehűlt, vedd ki, de ügyelj rá, hogy ne rázd fel! Nyisd ki és a tetején összegyűlt sűrű részt kanalazd le, és már tálalhatod is a habot. Nem kell habverővel felverni, legfeljebb kanállal átkeverni. Előfordulhat, hogy a szükségesnél keményebb réteg keletkezik a konzervdoboz tetején. Ekkor kanalazd egy tálba a krémet, majd adj hozzá a doboz alján összegyűlt kókuszvízből és keverd össze. Ezt addig csináld, amíg megfelelő állagú „habot” kapsz.

Mivel a kókusztej eleve édes, nem kell hozzáadni édesítőszert, de ha szeretnéd, hogy végeredmény még jobban hasonlítson a hagyományos tejszínhabhoz, ízesítheted cukorral és vaníliával is.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.