Ha igazán finom tejszínhabra vágysz, nem kell mást tenned, mint a gazdag, zsíros tejszínt megédesíteni egy kevés cukorral, hozzáadni némi vaníliát és habverővel krémes, kemény habbá verni. Nincs otthon tejszín? Bár ez a legfontosabb összetevő, mégsem kell lemondanod a finomságról. Nézz körül a kamrában és valószínűleg megtalálod a tökéletes helyettesítőt, ami nem más, mint a kókusztej, pontosabban a konzerv kókusztej.
A konzerv kókusztej sűrűbb és krémesebb, mint a dobozos italok, ezért habot csak az előbbiből tudsz nyerni! Tedd hűtőbe legalább egy napra – de az sem baj, ha mindig tartasz a hűtőszekrény mélyén, így bármikor kéznél lesz, amikor egy kis finomságra vágysz, ráadásul a hűtéssel sem veszítesz időt.
Amikor kellően lehűlt, vedd ki, de ügyelj rá, hogy ne rázd fel! Nyisd ki és a tetején összegyűlt sűrű részt kanalazd le, és már tálalhatod is a habot. Nem kell habverővel felverni, legfeljebb kanállal átkeverni. Előfordulhat, hogy a szükségesnél keményebb réteg keletkezik a konzervdoboz tetején. Ekkor kanalazd egy tálba a krémet, majd adj hozzá a doboz alján összegyűlt kókuszvízből és keverd össze. Ezt addig csináld, amíg megfelelő állagú „habot” kapsz.
Mivel a kókusztej eleve édes, nem kell hozzáadni édesítőszert, de ha szeretnéd, hogy végeredmény még jobban hasonlítson a hagyományos tejszínhabhoz, ízesítheted cukorral és vaníliával is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.