Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Praktikus

Nincs otthon tejszínhab? Ezzel helyettesítsd!

Tejszínhab
A tejszínhab számos étel és ital nélkülözhetetlen összetevője: megbolondítja a forró csokit, izgalmassá teszi a palacsintát, a fagylaltot, és jó néhány sütemény, pohárkrém elképzelhetetlen nélküle. De mi a helyzet, ha szükséged lenne rá, és nincs otthon friss tejszín? Ne ess kétségbe, mutatjuk a megoldást!

Ha igazán finom tejszínhabra vágysz, nem kell mást tenned, mint a gazdag, zsíros tejszínt megédesíteni egy kevés cukorral, hozzáadni némi vaníliát és habverővel krémes, kemény habbá verni. Nincs otthon tejszín? Bár ez a legfontosabb összetevő, mégsem kell lemondanod a finomságról. Nézz körül a kamrában és valószínűleg megtalálod a tökéletes helyettesítőt, ami nem más, mint a kókusztej, pontosabban a konzerv kókusztej.

A konzerv kókusztej sűrűbb és krémesebb, mint a dobozos italok, ezért habot csak az előbbiből tudsz nyerni! Tedd hűtőbe legalább egy napra – de az sem baj, ha mindig tartasz a hűtőszekrény mélyén, így bármikor kéznél lesz, amikor egy kis finomságra vágysz, ráadásul a hűtéssel sem veszítesz időt.

Mindig érdemes a hűtőben tartanod egy konzerv kókusztejet! (Fotó: Shutterstock)
Mindig érdemes a hűtőben tartanod egy konzerv kókusztejet! (Fotó: Shutterstock)

Amikor kellően lehűlt, vedd ki, de ügyelj rá, hogy ne rázd fel! Nyisd ki és a tetején összegyűlt sűrű részt kanalazd le, és már tálalhatod is a habot. Nem kell habverővel felverni, legfeljebb kanállal átkeverni. Előfordulhat, hogy a szükségesnél keményebb réteg keletkezik a konzervdoboz tetején. Ekkor kanalazd egy tálba a krémet, majd adj hozzá a doboz alján összegyűlt kókuszvízből és keverd össze. Ezt addig csináld, amíg megfelelő állagú „habot” kapsz.

Mivel a kókusztej eleve édes, nem kell hozzáadni édesítőszert, de ha szeretnéd, hogy végeredmény még jobban hasonlítson a hagyományos tejszínhabhoz, ízesítheted cukorral és vaníliával is.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.