Elkészítés: A Römertopfot sütés előtt fél órával hideg vízbe áztatom. A húst megmosom, megtisztítom, és kb. 1 cm vastag szeletekre vágom.
(A fecniket is). Utána kiklopfolom, majd megsózom. A gombát kicsi, de vastag szeletekre vágom. A hagymát fél karikára vágom. Teflon serpenyőben jelképes mennyiségű olajon, nagy lángon megpirítom a gombát, sózom, borsozom, amikor majdnem kész, fokhagymát török rá, kicsit sütöm, majd félreteszem. Közepes lángon, pici olajon megpirítom a hagymát is a teflonban, majd félreteszem. Kitörlöm a teflont papírkendővel, és szinte olaj nélkül nagy lángon mindkét oldalán megpörkölöm, félig sütöm a pulykaszeletkéket. A szárazra törölt Römertopf alját kibélelem a szalonnával. Az ujjaimmal vékonyan bekenem mustárral a pulykaszeletkéket, majd lerakok belőlük egy réteget a szalonnára. Ráterítem a gomba és hagyma felét.
Tarjaszeleteket terítek rá, durva reszelőn sajtot reszelek rá.
Lerakok még egy réteget. 2 dl tejszínt/ tejfölt elkeverek 1 dl ketchuppal. Rásimítom. Lefedem, előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben 60 percig sütöm. Tejfölös makarónit/spagettit kínálok hozzá. Tartalmas, ünnepi étel.
Elkészítési idő: 120 perc, ebből munka: 60 perc.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.