A sütőt előmelegítjük 170 C-ra, és egy 20 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, lisztezünk. A piskótához való csokoládét vízgőzre tesszük olvadni a vajjal. Kicsit hagyjuk kihűlni. A tojásokat ketté vesszük, és a tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.A tojássárgáját a kristálycukorral, és 3 ek langyos vízzel habosra keverjük robotgéppel. A szárazanyagokhoz a lisztet, keményítőt, sütőport, és őrölt mandulát, vaníliamagot összekeverjük.A tojáshabhoz öntjük a csokoládét, és a lisztes keveréket felváltva a tojáshabbal óvatosan összedolgozzuk. A sütőformába öntjük, és 35 perc alatt 170 fokon a sütő alsó fokán sütjük. Ha kisült, a sütőben hagyjuk még vagy 10 percig.A csokoládét az olajjal gőz felett megolvasztjuk. A felmelegített baracklekvárral a kiborított tortát leöntjük, és hagyjuk állni, majd a csokoládéval bevonjuk az egészet.A kandírozott kumquattal díszítjük. A kumquat csodás ízharmóniában van a csokoládéval. Hagyjuk megdermedni. Azután már fogyaszthatjuk is! Nagyon finom, kiváló recept! Csodásan lehet szelni, és gyorsan el is fogyott!
Megjegyzés
A Sacher-torta az osztrák gasztronómia egyik legismertebb süteménye. Egyfajta csokoládétorta, amit forró baracklekvárral megkenünk, a tetejét és az oldalát csokoládébevonat borítja. A híres monarchiabeli cukrászkülönlegességek egyike. Ahány ház, annyi féle képen készítik. Eredeti bécsi cukrász könyv szerint készítettem unokám szülinapjára, nagyon ízlett mindenkinek!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.