Holstein szelet recept
Holstein szelet
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Baráti összejövetelek, sőt a karácsonyi ünnepek fénypontja lehet, ha saját készítésű likőrt szolgálunk fel a vendégeknek. Lehet ez diólikőr, tojáslikőr vagy csokilikőr, az ízeket nem lehet megunni. Íme néhány egyszerű és nagyon finom likőr recept.

Tojáslikőr egyszerűen

Hozzávalók:

  • 1/2 liter tej
  • 25 dkg cukor
  • 1/2 rúd vanília
  • 7 db tojássárgája
  • 1/4 liter fehér rum

Elkészítés: A tejet a cukor felével és a vaníliával összekeverjük és felfőzzük. A maradék cukrot a tojássárgával gőz fölött habosra keverjük. A vaníliát vegyük ki a tejből. A forró tejet fokozatosan adjuk a tojássárgákhoz, keverjük folyamatosan, hogy krémes legyen. Hagyjuk kihűlni. Kézi mixerrel verjük fel a krémet, végül lassan adjuk hozzá a rumot. Üvegekbe töltve, jól lezárva, hűvös, sötét helyen tároljuk.

Konyakos diólikőr házilag

Hozzávalók 1 liter italhoz:

  • 40 dkg dió (hámozott)
  • 40 dkg kandis cukor
  • 1 liter konyak

Előkészítés: A diót kiválogatjuk, alaposan megtisztítjuk. Egy sötét üveget kimosunk.
Elkészítés: A sötét üvegben összekeverjük a diót a cukorral és a konyakkal. Meleg helyen állni hagyjuk, majd leszűrjük, és a likőrös üvegbe töltjük. A diót süteményekbe (például somlói galuskához) felhasználhatjuk.


Francia likőr készítése házilag

Hozzávalók:

  • 1,5 kg feketeribizli
  • 0,75 l minőségi vörösbor
  • 2 szem szegfűszeg
  • 1 darabka fahéj
  • 2 kg cukor

Elkészítés: A ribizliszemeket megmossuk, kiválogatjuk, majd lecsepegtetjük (használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is). Edénybe tesszük, és addig kevergetjük főzés közben, amíg a szemecskék széthasadnak. Egy nagyobb uborkásüvegbe töltjük a ribizlit, 2 szegfűszeget és a fahéjat. Ráöntjük a bort. 4-5 napig hűvös helyen állni hagyjuk. Néha átkeverjük. Ezután a gyümölcsöt leszűrjük, majd átpasszírozzuk, hogy minél több gyümölcslé legyen. Hozzáadjuk a cukrot, magas hőmérsékleten addig kevergetjük, amíg a cukor elolvad, de nem forr fel (kb. 2-3 perc a forráspontig). Az elkészült likőrt leszűrjük és üvegekbe töltjük. Ha kihűlt, jól lezárjuk.

Házi likőrt készíteni egyszerűbb, mint gondolnátok
Házi likőrt készíteni egyszerűbb, mint gondolnátok

Tojáslikőr másképp

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 5 db tojássárgája
  • 40 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rum
  • 3,75 dl vodka

Elkészítés: A felvert tojássárgájához adjuk a cukrot, vaníliás cukorral ízesítjük, habosra keverjük. Lassan hozzáadjuk a lehűtött, felforralt tejet is miközben folyamatosan keverjük. Vodkával és a rummal ízesítjük. Lehűtjük, jól záródó üvegbe töltjük.

Karácsonyi kókuszlikőr házilag

Hozzávalók:

  • 4 dl tiszta szesz
  • 1,5 liter tej
  • 50 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag vaníliacukor

Elkészítés: Felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és 1 órán át takarék lángon, gyakori kevergetés mellett főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. Megvárjuk, amíg lehűl, átszűrjük. Hozzáadjuk az alkoholt és lehűtve szervírozzuk.

A legegyszerűbb csokilikőr főzés nélkül

Hozzávalók:

  • 20 dkg kakaós vagy csokoládés sűrített tej
  • 2 rúd vanília
  • 3 dl konyak

Elkészítés: A hozzávalókat alaposan összekeverjük és hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt leszűrjük és csokireszelékkel a tetején üvegpoharakba töltve tálaljuk. Rumos meggyel díszíthetjük.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.