Hozzávalók:
fél liter langyos tej
4-5 evőkanál nádcukor
egy kiskanál őrölt fahéj
Elkészítés: Tedd a cukrot egy edénybe, és folyamatosan kevergetve kezdd el melegíteni (először közepes lángon, és amikor elkezd olvadni, csavard kisebbre). Várd meg, míg a cukor teljesen felolvad, és utána barnulni kezd. Fontos, hogy hagyj elég időt karamellizálódni, de ne égjen le. Ezt követően öntsd fel a langyos tejjel és add hozzá a fahéjat. Folyamatosan kevergesd, amíg a karamell feloldódik.
Hozzávalók:
8 dl tej
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál juharszörp
4 evőkanál zabpehely
fél dl tejszín
fahéj
1 evőkanál csokireszelék
Elkészítés: Forrald fel a tejet és keverd bele a kakaót. Add hozzá a juharszirupot és a zabpelyhet. A tejszínt verd habbá. A forró csokit oszd négyfelé, halmozd a tetejükre a tejszínhabot és szórd meg csokireszelékkel.
Hozzávalók:
1/2 l tej
3 filter fekete vagy zöld tea
2 evőkanál nádcukor
fahéj
1 csipetnyi vanília
Elkészítés: Forrald fel a tejet, majd 5 percre tedd bele a teát. Ízesítsd a nádcukorral, a fahéjjal és a vaníliával.
Hozzávalók:
1 l tej
fél darab fahéj
1 szegfűszeg
pár szem koriander
fél rúd vanília
méz
Elkészítés: A tejet a fűszerekkel együtt forrald fel, hagyd állni, majd édesítsd mézzel tetszésed szerint.
Hozzávalók:
3 dl tej
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál nádcukor
1 teáskanál nutella
tejszínhab
fahéj
Elkészítés: Kezdd el melegíteni a tejet. Közben egy bögrébe vegyél ki belőle három evőkanállal, add hozzá a kakaóport és a cukrot, majd kevergesd feloldódásig. Amikor forr a tej, csurgasd bele a feloldott kakaót és tedd bele a nutellát. Öntsd egy bögrébe és díszítsd fahéjjal megszórt tejszínhabbal.
További finom recepteket találsz itt >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.