Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Puncstorta  recept
Puncstorta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Tej

Varázslatos téli italok - gyerekeknek

A szervezet egészséges fejlődéséhez elengedhetetlen a tejfogyasztás. A hideg időben jólesik a gyerkőcöknek egy-egy pohár meleg ital, főleg, ha azok nemcsak ínycsiklandózóan finomak, hanem egészségesek is. Receptgyűjteményünkből kicsik és nagyok egyaránt kedvükre válogathatnak!
Karamellás tej

Hozzávalók:
fél liter langyos tej
4-5 evőkanál nádcukor
egy kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés: Tedd a cukrot egy edénybe, és folyamatosan kevergetve kezdd el melegíteni (először közepes lángon, és amikor elkezd olvadni, csavard kisebbre). Várd meg, míg a cukor teljesen felolvad, és utána barnulni kezd. Fontos, hogy hagyj elég időt karamellizálódni, de ne égjen le. Ezt követően öntsd fel a langyos tejjel és add hozzá a fahéjat. Folyamatosan kevergesd, amíg a karamell feloldódik.

Amerikai forró csoki

Hozzávalók:
8 dl tej
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál juharszörp
4 evőkanál zabpehely
fél dl tejszín
fahéj
1 evőkanál csokireszelék

Elkészítés: Forrald fel a tejet és keverd bele a kakaót. Add hozzá a juharszirupot és a zabpelyhet. A tejszínt verd habbá. A forró csokit oszd négyfelé, halmozd a tetejükre a tejszínhabot és szórd meg csokireszelékkel.

Teás tej

Hozzávalók:
1/2 l tej
3 filter fekete vagy zöld tea
2 evőkanál nádcukor
fahéj
1 csipetnyi vanília

Elkészítés: Forrald fel a tejet, majd 5 percre tedd bele a teát. Ízesítsd a nádcukorral, a fahéjjal és a vaníliával.


Fűszeres tej

Hozzávalók:
1 l tej
fél darab fahéj
1 szegfűszeg
pár szem koriander
fél rúd vanília
méz

Elkészítés: A tejet a fűszerekkel együtt forrald fel, hagyd állni, majd édesítsd mézzel tetszésed szerint.

Téli kakaó

Hozzávalók:
3 dl tej
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál nádcukor
1 teáskanál nutella
tejszínhab
fahéj

Elkészítés: Kezdd el melegíteni a tejet. Közben egy bögrébe vegyél ki belőle három evőkanállal, add hozzá a kakaóport és a cukrot, majd kevergesd feloldódásig. Amikor forr a tej, csurgasd bele a feloldott kakaót és tedd bele a nutellát. Öntsd egy bögrébe és díszítsd fahéjjal megszórt tejszínhabbal.

Jó kortyolgatást mindenkinek!

További finom recepteket találsz itt >>>


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.