Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Saláta is meg tészta is? Igen! Sokáig idegenkedtünk a tésztasalátáktól, pedig ez - a világon sokfelé kedvelt étel - bizony a mi ízlésünk szerint is elkészíthető. Zöldség, gyümölcs, hús, fűszerek szabadon kerülhetnek bele, a lényeg, hogy hidegen tálaljuk. Laktató, gyors és szinte mindenki szereti. Érdemes kipróbálni!

A tészta az egyik legváltozatosabb ételünk: ehetjük levesbetétként, főételként, desszertként. A nyári hónapokban azonban nem vágyunk a nehéz ételekre; ilyenkor kutatunk az új, könnyű receptek után. A tészta most is jó választás, hiszen elegendő energiát biztosít anélkül, hogy feleslegesen megterhelné a gyomrunkat, s mivel gyorsan lebomlik, a fogyókúrázónak sem kell lemondania róla.

Spenóttal, paradicsommal és sok parmezánnal
Spenóttal, paradicsommal és sok parmezánnal

A tésztasalátákat millióképpen elkészíthetjük. Mindenféle alakú és formájú olasz tészta elérhető már, nagyon mutatós például a farfalle (pillangó) vagy a penne erre a célra. Tehetünk bele mozzarellát, főleg az apró mozzarellagömbök mutatnak jól. Nagyon finom a tésztával a szárított paradicsom, friss bazsalikom is, de jól mutatnak a megpárolt zöldborsó gömbök, a spenót, a rukkola is. Kipróbálhatjuk grillezett zöldségekkel is.

Az öntetekkel tovább variálhatjuk a tésztasalátákat. Grillezéshez nékülözhetetlen és kitűnő vendégváró.

Jól lehűtve érdemes tálalni.

Rukkolával és grillezett zöldségekkel
Rukkolával és grillezett zöldségekkel

Néhány ízletes tésztasaláta receptje:

Rokfortos tésztasaláta

Hozzávalók:
15-20 dkg orsótészta vagy szarvacska
30 dkg kukoricakonzerv
10 dkg reszelt rokfort
5 dl kefir
1 nagy fej lilahagyma
1 dl majonéz
1 gerezd fokhagyma
só, fehérbors, kevés cukor

Elkészítés: A megfőzött, kihűlt tésztához hozzákeverjük a kukoricát, és az apróra vágott hagymát. A majonézt összekeverjük sóval, borssal, pici cukorral, a zúzott fokhagymával, beleöntjük a kefírt, végül hozzákeverjük a reszelt rokfortot, és a tésztára öntjük. Összekeverjük és tálaljuk. Csíkokra vágott sonkával is finom!

Gyümölcsös-sajtos tésztasaláta

Hozzávalók 8 személyre:
50 dkg szarvacska tészta
2 fej saláta
50 dkg juhsajt
20 dkg tisztított dió
8 db piros alma
2 evőkanál ételízesítő
15 evőkanál napraforgóolaj
8 evőkanál fűszeres ecet
4 evőkanál fehér szőlőlé
1 evőkanál szárított tárkony
8 fél barack (lehet konzerv is)

Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A salátát megmossuk, lerázzuk, falatnyi darabokra tépkedjük. A sajtot összemorzsoljuk. A diót durvára vágjuk vagy megtörjük. Az almát megmossuk, megtöröljük, magházát kivájjuk, húsát kis kockákra vágjuk.

Elkészítés: A tésztát a Delikáttal ízesített vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Azonnal összekeverjük a salátával, a sajttal, a dióval és az almával. Az olajat összekeverjük az ecettel és a szőlőlével. A tárkonnyal, sóval és borssal ízesítjük, a salátára öntjük, összeforgatjuk. A barackot alaposan lecsepegtetjük, vékony gerezdekre vágjuk, és a salátára szórjuk.

Csirkés-almás tésztasaláta

Hozzávalók:
(maradék) sültcsirke
tészta (kis méretű, pl. minipenne)
1 db alma
1-2 db savanyú uborka
6 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsam- vagy borecet
1 evőkanál citromlé
dióbél és dióolaj, ha van
1 gerezd fokhagyma
1-2 db sonkahagyma
só, bors

Elkészítés: A megmaradt sültcsirkét apróra vágjuk az almával és az uborkával együtt. A tésztát kifőzzük, lehűtjük, majd mindent összekevünk egy salátástálban. Vinaigrette-et készítünk (1-1 evőkanál ecetet és citromlevet, 6 evőkanál olívaolajjal, sonkahagymával, fokhagymával, sóval és borssal összekeverünk.) A keveréket nyakonöntjük a szósszal. Ha van dióbél, akkor ezt is hozzákeverhetjük, illtve ha akad dióloaj a konyhaszekrényben, akkor fele-fele arányban használjuk az olívaolajjal a vinaigrette-hez. Ha van időnk, tálalás előtt a hűtőben pihentessük egy kicsit.

Ha kedvet kaptál, további tésztasaláta recepteket találsz válogatásunkban >>>

Olasz tésztadiéta >>>

Az olasz konyháról >>>

Tésztaételek a Mindmegettén >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.