Farsangi szalagos fánk
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagymás rostélyos
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel
Dubarry-csirkemell
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus grízgaluska leves
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Epres blondie
Az örmény konyha mai ízvilága hosszú évezredek alatt formálódott. Érezhető rajta az asszír, görög és perzsa hatás is. Fontos számukra a kenyér, olyannyira, hogy gyakran a reggelizem, ebédelek, vagy vacsorázom kifejezéseket úgy mondják: kenyeret eszem. A különféle kenyerek és lepények elkészítési módja anyáról leányra száll.

Az örmény menü mindig gazdag, de figyelnek arra, hogy egészségesen táplálkozzanak: a húsételek mellé például mindig zöldséges kiegészítőket tálalnak. A levesek, előételek szerepe is fontos, a menü végén pedig csak olyan ételeket esznek, amelyek nem terhelik tovább a gyomrot. Mindig természetes alapanyagokat használnak, friss vajat és forrásvizet, jellemző fűszerük a sáfrány, a tárkony és a mazsola.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.