15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Világkonyha

Íme a 9 legérdekesebb italozási szokás a nagyvilágból

Ha Rómában járunk, tegyünk úgy, mint a rómaiak. A híres mondás persze nem csak az örök városra igaz. A NetPincér összegyűjtötte nekünk Európától Ázsiáig a legfontosabb italozási hagyományokat, amivel jó, ha tisztában vagyunk, ha ellátogatunk ezekbe az országokba.
1. Ha Görögországban járunk, csak alkohollal koccintsunk!

Görögországban is szokás a vendéglátó egészségére inni, de jobb, ha vigyázunk, mi kerül a poharunkba… A görög babona szerint ugyanis alkoholmentes itallal koccintani balszerencsét hoz. A biztonság kedvéért emeljük inkább borral teli poharunkat!

Világkonyha >>>

2. Ha Oroszországban járunk, felejtsük el a vodka-narancsot!

Az oroszok mindig tisztán isszák nemzeti italukat, ezért ha náluk járunk, mondjunk le kedvenc vodka alapú koktéljainkról. Erősítsük meg gyomrunkat és igyuk mi is tisztán a vodkát! Elutasítani a felkínált italt sértés, de vigyázzunk, valószínűleg a helyiek jobban bírják az iramot vodkaivásban…

3. Ha Olaszországban járunk, vizet vagy bort rendeljünk!

Az olaszok étkezéseikhez legszívesebben bort vagy vizet isznak, ezért ha jó pontot akarunk szerezni olasz barátainknál, egy pohár vörösbort rendeljünk spagettink mellé. A választásnál csak arra kell vigyáznunk, hogy véletlenül se francia bort kérjünk.

4. Ha Csehországban járunk, ne nézzünk félre!

Koccintáskor nemcsak nálunk, hanem a cseheknél is illik egymás szemébe nézni. A legenda szerint aki félre néz a poharak találkozásakor, rossz lesz a szerelmi élete. Szóval ne kockáztassunk és keressük bőszen a szemkontaktust!

Tippek, trükkök, praktikák >>>

5. Ha Hollandiában járunk, használjuk a fejünket!

A hollandok szeretik a kihívásokat, ha whiskey-ről van szó. Kezeiket hátrakulcsolják, és szájuk segítségével, egy ügyes fejbólintással gurítják le a röviditalt. Ha bevállalósak vagyunk, ihatjuk mi is holland módra a nemes nedűt, melyet akár le is öblíthetünk egy korsó hideg sörrel. Még jó, hogy a söröskorsóra nem vonatkozik a „kéz nélkül szabály”.

6. Ha Egyiptomban járunk, újratöltés helyébe újratöltést várjunk!

Az egyiptomi szokás szerint illendő megvárni, míg más tölti meg kiüresedett poharunkat. Viszonzásul mi is ügyeljünk arra, hogy barátaink poharát utánpótoljuk, ha szükséges.

7. Ha Magyarországon járunk, ne koccintsunk sörrel!

Az aradi vértanúk kivégzése óta megfogadtuk, hogy 150 évig sörrel nem koccintunk. Ugyan a fogadalom már „lejárt”, de azóta sem illendő hazánkban sörrel koccintani.

Érdekességek >>>

8. Ha Kínában járunk, igyunk húzóra!

A kínaiak húzóra isznak, majd a poharat lefelé fordítva az asztalra teszik, ezzel is bizonyítva annak teljes ürességét. Szerencsére ez az íratlan szabály csak az első italra vonatkozik.

9. Ha Törökországban járunk, rendeljünk egy üveg oroszlántejet!

Az ország nem hivatalos nemzeti itala a raki, egy különleges 40-50% alkoholtartalmú, ánizsmaggal ízesített törköly- vagy gyümölcspárlat. Az ital víz hozzáadásakor tejfehér lesz, ezért a rakit a törökök aslan sütü-nek is nevezik, melynek jelentése „oroszlántej”. Rendelésekor a többiekről se feledkezzünk meg, kérjünk az egész asztalnak, máskülönben udvariatlannak tűnhetünk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.