Nemcsak a magyar, de a mediterrán konyhának is fontos alapanyaga a fokhagyma. Akkor friss, ha gerezdjei feszesek és húsosak.
Ázsiában és Dél-Európában.
Erős antibiotikus hatású allicint, A-, B-, és C-vitamint, ásványi sókat tartalmaz. Fertőtlenítő, gyulladás- és vérnyomáscsökkentő, vértisztító tulajdonságú.
Felhasználhatod nyersen, sütve, párolva, pirítva és savanyítva, hámozva és héjában sütve.
A legintenzívebb aromát nyersen felaprítva fejti ki. Kitűnő mártások, hús- és halételek, kolbászok ízesítésére, fűszerkeverékek gyakori alkotóeleme. Készíthetsz belőle fűszervajat vagy -olajat, és az olasz pestóból vagy a görög tzatzikiből sem hiányozhat.
Ha a fokhagymafejet egészben sütöd meg, kevésbé lesz erőteljes az íze. (A kellemetlen szájszag ellen rágcsálj friss petrezselyemzöldet!)
Ne tartsd hűtőszekrényben, inkább hűvös, száraz helyen, úgy tovább megőrzi aromáját.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.