Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Minestrone recept
Minestrone
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Valószínűleg mindannyiunknak tanácsolták már az életben, hogy gyomorégésre igyunk tejet, vagy egy nehéz étel után gurítsunk le egy kupica pálinkát. A házi praktikák hatásosságának azonban érdemes utánajárni, mielőtt vakon megbízunk bennük. Íme a legnagyobb emésztéssel kapcsolatos tévhitek.
Egy kupica pálinka „lenyomja” a zsíros ételt

Nem igaz! Az alkohol hatására a gyomor még több savat kezd termelni. Ez valóban segíti az emésztést, de gyomorproblémák esetén az alkohol károsan hat a gyomor nyálkahártyájára.

Gyomorégésre tejet

Inkább ne! Az első percekben a tej valóban csillapítja a kellemetlen tünetet, aztán egyre erőteljesebben jelentkezik a torokban a maró, égető érzés. A magas zsírtartalmú tej ugyanis fokozza a gyomorsavtermelést.

Naponta kell, hogy legyen széklete

Nem igaz! Különbözőek vagyunk, és ez az emésztésünkre is érvényes. Van, akinek napjában háromszor van széklete, míg másnak hetente háromszor – és mindkettő teljesen normális.

Az erős ízek nem jók az érzékeny gyomornak

Csilipaprika vagy curry: ezek a hozzávalók gyakran kimaradnak az érzékeny gyomrúak ételeiből. Pedig a bennük lévő hatóanyagoknak fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatásuk van, ezért olykor-olykor érdemes becsempészned őket az ételeidbe.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.