Nem igaz! Az alkohol hatására a gyomor még több savat kezd termelni. Ez valóban segíti az emésztést, de gyomorproblémák esetén az alkohol károsan hat a gyomor nyálkahártyájára.
Inkább ne! Az első percekben a tej valóban csillapítja a kellemetlen tünetet, aztán egyre erőteljesebben jelentkezik a torokban a maró, égető érzés. A magas zsírtartalmú tej ugyanis fokozza a gyomorsavtermelést.
Nem igaz! Különbözőek vagyunk, és ez az emésztésünkre is érvényes. Van, akinek napjában háromszor van széklete, míg másnak hetente háromszor – és mindkettő teljesen normális.
Csilipaprika vagy curry: ezek a hozzávalók gyakran kimaradnak az érzékeny gyomrúak ételeiből. Pedig a bennük lévő hatóanyagoknak fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatásuk van, ezért olykor-olykor érdemes becsempészned őket az ételeidbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.