Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egészséges

A 4 legegészségesebb vörös hús a világon

Megállíthatatlanul folytatódik sorozatunk és küzdelmünk az egészségtudatos táplálkozásért. A mostani résszel az igazi ragadozók is elégedettek lesznek: bemutatjuk, hogy mit érdemes enni, ha már elegünk van a csirkéből és a pulykából, de nem akarunk lemondani a fehérjében gazdag húsételekről. Lássuk a választékot!

1. Legeltetett marha
 

Egy jó steak vagy egy hamburger esetében érdemes a táppal tömött helyett a szabadon legelő állat húsát választani. Lehet, hogy kicsit jobban megterheli a pénztárcánkat, de cserébe az egészségünk is jobban jár vele. A fűvel táplált marhából készült étel zsírtartalma harmadannyi, mint ha hagyományosan tartott társaiból ennénk ugyanazt, ahogy kalóriatartalma is jelentősen alacsonyabb. Amiből azonban több jut a szervezetünkbe, az az Omega-3 zsírsav, ami sokat segíthet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

A szabadon tartott, legeltetett marha húsa sokkal egészségesebb
A szabadon tartott, legeltetett marha húsa sokkal egészségesebb

2. Bölény

A bölényhús népszerűsége - ott, ahol kapható - hihetetlenül megnőtt az utóbbi években, nem véletlenül: az átlagos vörös húsokhoz képest feleannyira zsíros, és sokkal kevesebb kalória. Egy amerikai kutatás szerint egy igazán sovány marha hamburger 10 gramm zsírt tartalmaz, egy ugyanakkora bölényburgerben viszont csak 2 grammnyi zsír, ellenben 24 gramm fehérje volt, így pedig a legsoványabb húsok egyike. Ez még nem minden: ezzel az egy fogással biztosíthatjuk előírt napi B12-vitamin bevitelünk felét! Így egyszerre jutunk bőséges energiához, és tartóztatjuk fel a zsírsejtek újraképződését. Ráadásul a bölényeket kizárólag természetes módon tartják, nem kell tartani mesterséges tápokban található hormonoktól és a vegyszerektől.

Aki már látott nyers strucchúst, érti, miért nem fehérhúsok közé soroljuk
Aki már látott nyers strucchúst, érti, miért nem fehérhúsok közé soroljuk

3. Strucc

Nem kell megijedni: a strucchús a grillkonyha egyik legújabb csillaga! Bár szárnyas, rendszerelméletileg a vörös húsokhoz sorolják, mivel a marhához hasonlóan erőteljes és gazdag az ízvilága, és alacsonyabb a zsírtartalma, mint a pulykának vagy a csirkének. Egy 100 grammos strucchús pogácsa majdnem 30 gramm fehérjét tartalmaz, ugyanakkor csak 6 gramm zsírt. Ráadásul B12-vitaminból kétszer annyi lesz a szervezetedben, mint amire egy átlagos naphoz szükséged van, így többé nem okoz majd nehézséget a rendszeres edzés! Mindezek mellett még jelentős mennyiségű kolin is található a strucchúsban, így tökéletes segítség a zsírsejtek elleni harchoz.

A vörös húsok legvilágosabbika, a sertés
A vörös húsok legvilágosabbika, a sertés

4. Disznó

Ne legyünk előítéletesek, mindennek van jó oldala. A disznóhús esetében ez szó szerint értendő: csak tudni kell, melyik a megfelelő rész, és egyből nem olyan ártalmas, sőt! A legegészségesebb a szűzpecsenye , ez a Wisconsini Egyetem tanulmánya szerint még a csirkemellnél is egy kicsit kevesebb zsírt tartalmazhat. Egy adagban 24 gramm fehérje mellett még 83 milligramm kolin található, így válik lehetővé, hogy a súlyvesztés és a zsírégetés mellett sértetlenek és erősek maradjanak az izmaink is!

 

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.