Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Puncstorta  recept
Puncstorta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Igazi nyári ízek, könnyű, ám kicsit csalafinta fogások szerepeltek a Mindmegette első főzőkurzusán, amit a Chefparade főzőiskolájában tartottunk. Trópusi barbecue vacsorát készítettünk csirkével, rákkal és sok gyümölccsel!

Ha nyár, akkor grillezés! És mivel az örök nyarat, a trópusokat hívtuk vendégül, ezért könnyű húsokat, csirkét és garnélát hívtunk segítségül, valamint trópusi gyümölcsöket. Kókusztejes-fűszeres pácban érlelődött a rák, ananászdarabkákkal húztuk nyársra, a csirkehúsos nyárshoz pedig fűszeres mangómártogatóst készítettünk. Köretnek zöldfűszerekkel párolt színes zöldségek készültek, desszertnek pedig Pavlova tortácskákat ettünk karamellizát ananásszal. Hmmmmm…

Habkönnyű Pavlova tortácska tejszínnel és karamellizált ananásszal
Habkönnyű Pavlova tortácska tejszínnel és karamellizált ananásszal

A ChefParade Főzőiskolában rendezett esten azok vehettek részt, akik nyertesei voltak a Mindmegette Recepttár fotós receptversenyének, valamint meghívtunk két gasztrobloggert, a Mirelle konyhája és az A la carte Kulinária szerzőit is. És bár mind gyakorta időznek a konyhában, reméljük, örömüket lelték a közös örömfőzésben is! Sőt… talán megismerkedtek olyan új fűszerekkel és ízekkel, mint a kaffir lime levél vagy a thai citromfű, vagy olyan új ízkombinációkkal is, mint a gyömbéres-fokhagymás pácban érlelt csirke mangós mártogatóssal vagy a fűszeres kókusztejben érlelt rákhús grillezett ananásszal. Pavlova tortát talán már készítettek, de a kókuszlikőrrel flambírozott karamellizált ananász mindenki számára újdonság volt.

A rák- és csirkenyársak mangós mártogatóssal és párolt zöldségekkel
A rák- és csirkenyársak mangós mártogatóssal és párolt zöldségekkel

A nyertesek lelkesen dolgoztak a ChefParade szakácsa, Bartal Sándor irányításával, aki mesélt az egzotikus fűszerekről és felhasználásukról, de mindenki a saját ízlése szerint játszhatott az ízesítéssel és a formákkal, és meglepő módon még a csinos tálalással is elidőztek a résztvevők.

Most kezdődik a főzés!
Most kezdődik a főzés!

A finomságok elkészítésében nagy segítséget jelentettek a Philips konyhai kisgépei (kézimixerek, kontakt grillek és habverők), a köretként elfogyasztott párolt zöldségekhez pedig a Philips párolókészülékek.

Reméljük, mindenki jól érezte magát! A hangulat a fotókra vagy a videóra kattintva nagyon jól érzékelhető!

Sőt... két nyertesünkről kiderült, hogy gasztroblogot is írnak, az ő beszámolóikat is érdemes elolvasni! :) Ajánljuk figyelmetekbe az Ételek és torták, valamint az Epercsók blogot!

A nyertesekről és a további nyereményekről itt olvashattok >>>

Hamarosan újra játszunk, újra főzünk, újra nevetünk. Együtt! :) Addig is várjuk receptjeiteket a Mindmegettén, amivel a Mindmegette Recepttárba is bekerülhettek!

De jó, de jó: jó a hangulat!
De jó, de jó: jó a hangulat!
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.