A Waldorf-salátát először 1893-ban szolgálták fel a New York-i Waldorf-Astoria Hotel egyik jótékonysági estjén. Az eredeti recept csupán almát, zellert és majonézt tartalmazott, és nevét nem magáról a hotelről, hanem az ott dolgozó Oscar Tschirkyről kapta, akit Waldorf Oscarként vált ismertté. Az úriember nevéhez sok más étel receptje is fűzödik abból a korból, és egy szakácskönyv is, noha ő maga nem séf volt, hanem a szálloda főkomornyikja.
Az idők alatt a Waldorf-saláta receptje itt-ott változott, elsősorban bővült az alapanyagok listája. Ma már a diót is a fő összetevők között említik, és nem ritka, hogy szőlő vagy mazsola is kerül a salátába.
Az egészségtudatosabb változatokban a majonézt általában joghurtra cserélik, így kevesebb zsírt tartalmaz a saláta. A dió helyett gyakran használnak mandulát vagy pekándiót, vagy akár el is hagyják az olajos magvakat.
A Waldorf-saláta egyszerű, mégis elegáns étel, ami számos variációban készíthető. Akár az eredeti receptet követed, akár új változatokat próbálsz ki, a siker garantált. Összegyűjtöttük az 5 legfinomabb Waldorf-saláta receptjét, melyeket érdemes kipróbálni még a nyáron.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.