Évről évre gyönyörű kiadványok jelennek meg, amelyek jócskán többet adnak, mint néhány tucat étel elkészítési útmutatója. Egy igazi recepteskönyv telis-tele van új információkkal, alaposan megismerhetünk belőle egy országot, egy közösséget vagy éppen egy embert, ráadásképpen pedig konyhai trükköket sajátíthatunk el.
Kezdjük rögtön egy nehézfiúval: Váncsa István közel ezeroldalas, olasz klasszikusokat és ismeretlen itáliai recepteket felváltva sorakoztató kötete kihagyhatatlan olvasmány minden főzni szerető ember számára. Lassan tíz éve, hogy megjelent a Lakoma-sorozat olasz konyhát bemutató kötete, amelynek bővített kiadását dobták piacra idén. Nemcsak fantasztikus recepteket, de negyvenhárom izgalmas gasztroesszét is talál az olvasó e könyvben – ezeket az írásokat még azok is értékelni fogják, akik csak enni járnak a konyhába!
A brit konyhát is jobban megismerhetjük idén karácsonykor, ha kézbe vesszük a Csengetett, Mylord?-szakácskönyvet. A kötetben klasszikus angol levesek, saláták, főételek, desszertek, piknikételek és italok elkészítési útmutatóját is megtaláljuk, így kezdő és haladó szakácsok is bátran szemezgethetnek belőle. A nyolcvanas években debütáló, négy évadon át sugárzott sorozat harminc év elteltével is sokak kedvence, köszönhetően humorának, szerethető karaktereinek és a remek színészi játéknak – egy igazi rajongó biztosan örül majd, ha Mrs. Lipton receptjeiből készítheti a vacsorát!
Helyt kell adnunk e válogatásban az idén megjelent Harry Potter-szakácskönyvnek is. A képekkel teli, 127 oldalas, negyvennél több receptet tartalmazó kötet igazán trendi ajándék, amivel a fiatalabbakat is becsalogathatjuk a konyhába. A Harry Potter-filmek ihlette receptek közt találunk vega, vegán és gluténmentes fogásokat, az ételek elkészítési útmutatóján túl pedig konyhai praktikákat, hasznos trükköket ismerhetünk meg.
Tíz év után jelentkezett első szakácskönyvének második részével Tóthné Libor Mária, avagy Limara, az egyik legismertebb magyar házipék. Aki nem ismerte Limarát, a covid-járvány alatt megismerhette: aki otthoni kenyérsütésre adta a fejét, esetleg még kovászt is nevelt, előbb-utóbb megtalálta az ő pontos, mindig működő receptjeit. A kelt tészták mestere ezúttal is a házipékeknek tesz a kedvére, új szakácskönyvében kalácsok, sós és édes péksütemények és persze jobbnál jobb kenyérreceptek sorakoznak.
Gyuricza Dóra, a nagy népszerűségnek örvendő gasztroinfluenszer 2019-ben a Konyhafőnökben főzött hétről hétre. Ennek a műsornak köszönhetően ismerkedett meg az egyik leghíresebb magyar gasztroítésszel, Rácz Jenővel, akivel 2021 óta férj és feleségként élnek, immáron közös gyermeküket nevelve. Nem titkolja, hogy mindennapi életük és egyben kapcsolatuk egyik fontos bázisa az ételek szeretete, amivel az érzéseiket is ki tudják fejezni. A nemrég megjelent szakácskönyvben – amiről részletes bemutatót itt olvashattok – összegyűjtött receptek nemcsak bárki által elkészíthetők, hanem szinte mindegyikhez fűződik egy-egy személyes gondolat vagy történet. Minden fejezetből visszaköszön Dóri hitvallása az ételekről, vagyis hogy számára tényleg az a legnagyobb öröm, ha megetetheti a szeretteit. Emellett szilárd meggyőződése, hogy igaz a mondás: az vagy, amit megeszel. Ennek megfelelően nemcsak diétás receptjei, hanem a könyvbe bekerült összes fogás ízletes és tápláló.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.