A karácsonyi sültek mellől nem hiányozhat a majonézes burgonyasaláta sem, amit természetesen nemcsak egyféleképpen lehet elkészíteni, hiszen ízlés szerint gazdagíthatjuk főtt virslivel, pirított sonkával, főtt tojással, füstölt sajttal, sült paprikával vagy akár aszalt paradicsommal is.
Mi most egy olyan változatot mutatunk be, amelynek különleges ízét a tárkony- és a fehérborecet adja. Ha te is szeretnéd megkóstolni a Vidék íze magazin krémes és gazdag, majonézes burgonyasalátáját, akkor már mutatjuk is a receptet, ami alapján te is elkészítheted.
Íme a Vidék íze magazin majonézes burgonyasalátája, ahogy Balázs készíti
Előkészítés: 40 perc
Főzés: 20 perc
Marinálás: 1 éjszaka
1 adag: 310 kcal
Hozzávalók:
80 dkg kifliburgonya
1 vöröshagyma
fél dl tárkonyecet
fél dl fehérborecet
só
cukor
kevés víz
25 dkg majonéz
bors
1 csokor petrezselyem zöldje
Elkészítés:
Lesúroljuk a krumplit, majd sós vízben héjastól puhára főzzük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, és leforrázzuk a krumpli főzővizével.
Ha kicsit hűlt a burgonya, lehúzzuk a héját, vékonyan felkarikázzuk. Egy tálban összeforgatjuk a hagymával.
Salátalevet keverünk a tárkony- és a fehérborecetből, a sóból, a cukorból és egy kevés vízből. Ráöntjük a zöldségekre, és egy éjszakán át a hűtőszekrényben marináljuk. Másnap leszűrjük.
A majonézt sóval, borssal ízesítjük, hozzáforgatjuk az összevágott petrezselyem zöldjét, és összekeverjük a hagymás krumplival.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.