Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-csirkemell
Mákos guba
Tojásos nokedli fejes salátával
Csupacsokis brownie
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Babgulyás
Zsemlegombóc
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Káposztás tészta egyszerűen
Alapételek

Majonézes burgonyasaláta nélkül nincs karácsony – Ez az egyik legjobb recept!

A karácsonyi sültek mellől nem hiányozhat a majonézes burgonyasaláta sem, amit természetesen nemcsak egyféleképpen lehet elkészíteni, hiszen ízlés szerint gazdagíthatjuk főtt virslivel, pirított sonkával, főtt tojással, füstölt sajttal, sült paprikával vagy akár aszalt paradicsommal is.

Mi most egy olyan változatot mutatunk be, amelynek különleges ízét a tárkony- és a fehérborecet adja. Ha te is szeretnéd megkóstolni a Vidék íze magazin krémes és gazdag, majonézes burgonyasalátáját, akkor már mutatjuk is a receptet, ami alapján te is elkészítheted. 

majonézes burgonyasaláta
A majonézes burgonyasaláta nem hiányozhat a karácsonyi menüből
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Íme a Vidék íze magazin majonézes burgonyasalátája, ahogy Balázs készíti

Előkészítés: 40 perc 

Főzés: 20 perc 

Marinálás: 1 éjszaka 

1 adag: 310 kcal 

Hozzávalók:

  • 80 dkg kifliburgonya  
  • 1 vöröshagyma 
  • fél dl tárkonyecet 
  • fél dl fehérborecet 
  • só 
  • cukor 
  • kevés víz
  • 25 dkg majonéz  
  • bors 
  • 1 csokor petrezselyem zöldje 

Elkészítés: 

  1. Lesúroljuk a krumplit, majd sós vízben héjastól puhára főzzük. 
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, és leforrázzuk a krumpli főzővizével. 
  3. Ha kicsit hűlt a burgonya, lehúzzuk a héját, vékonyan felkarikázzuk. Egy tálban összeforgatjuk a hagymával. 
  4. Salátalevet keverünk a tárkony- és a fehérborecetből, a sóból, a cukorból és egy kevés vízből. Ráöntjük a zöldségekre, és egy éjszakán át a hűtőszekrényben marináljuk. Másnap leszűrjük. 
  5. A majonézt sóval, borssal ízesítjük, hozzáforgatjuk az összevágott petrezselyem zöldjét, és összekeverjük a hagymás krumplival. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.