Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Alapételek

Majonézes burgonyasaláta nélkül nincs karácsony – Ez az egyik legjobb recept!

A karácsonyi sültek mellől nem hiányozhat a majonézes burgonyasaláta sem, amit természetesen nemcsak egyféleképpen lehet elkészíteni, hiszen ízlés szerint gazdagíthatjuk főtt virslivel, pirított sonkával, főtt tojással, füstölt sajttal, sült paprikával vagy akár aszalt paradicsommal is.

Mi most egy olyan változatot mutatunk be, amelynek különleges ízét a tárkony- és a fehérborecet adja. Ha te is szeretnéd megkóstolni a Vidék íze magazin krémes és gazdag, majonézes burgonyasalátáját, akkor már mutatjuk is a receptet, ami alapján te is elkészítheted. 

majonézes burgonyasaláta
A majonézes burgonyasaláta nem hiányozhat a karácsonyi menüből
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Íme a Vidék íze magazin majonézes burgonyasalátája, ahogy Balázs készíti

Előkészítés: 40 perc 

Főzés: 20 perc 

Marinálás: 1 éjszaka 

1 adag: 310 kcal 

Hozzávalók:

  • 80 dkg kifliburgonya  
  • 1 vöröshagyma 
  • fél dl tárkonyecet 
  • fél dl fehérborecet 
  • só 
  • cukor 
  • kevés víz
  • 25 dkg majonéz  
  • bors 
  • 1 csokor petrezselyem zöldje 

Elkészítés: 

  1. Lesúroljuk a krumplit, majd sós vízben héjastól puhára főzzük. 
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, és leforrázzuk a krumpli főzővizével. 
  3. Ha kicsit hűlt a burgonya, lehúzzuk a héját, vékonyan felkarikázzuk. Egy tálban összeforgatjuk a hagymával. 
  4. Salátalevet keverünk a tárkony- és a fehérborecetből, a sóból, a cukorból és egy kevés vízből. Ráöntjük a zöldségekre, és egy éjszakán át a hűtőszekrényben marináljuk. Másnap leszűrjük. 
  5. A majonézt sóval, borssal ízesítjük, hozzáforgatjuk az összevágott petrezselyem zöldjét, és összekeverjük a hagymás krumplival. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.