Több mint 80 különleges receptet találsz a most megjelent Fagyivarázs című könyvben. Mindegyik kizárólag természetes anyagokat tartalmaz, glutén, cukor és tejmentes, továbbá nincs szükség fagylaltgépre az elkészítésükhöz. A fantasztikus vegán fagylaltkrémek, könnyű szorbetek, izgalmas fagylalttorták és fagyikekszek mellett a szerzők a kiegészítőkről – tölcsérekről, tortaalapokról, tejszínhabról – sem feledkeztek meg.
3950 Ft, Bioenergetic Kiadó
A Receptek a Nagyitól sorozatban megjelent Parfék, sörbetek, fagylaltok című kiadványt Horváth Ilona, a nemzedékek legendás szakácskönyvének szerzője és Korpádi Péter foodstylist, mesterszakács, gasztronómiai szakíró jegyzi. Fázisfotókkal illusztrált leírásaik segítségével a hétköznapokat is ünnepnappá változtathatod a család számára egy házi kávéfagylalttal, sült perparféval vagy egy mediterrán fagylalttortával.
300 Ft, Szalay Könyvek
A klasszikusnak számító tejes és vizes fagylaltokon túl számos szorbet és parfé, valamint sütés nélkül elkészíthető hideg habos finomság leírása is szerepel Bártfai László 155 fagylalt és jeges desszert – A csokoládéparfétól a citromszorbeten át a vaníliafagylaltig című gyűjteményében. A receptek nem bonyolultak, az elkészítésükhöz szükséges hozzávalók pedig egytől egyig beszerezhetők az üzletekben és a piacokon.
698 Ft, Holló és Társa
Érdekel a fagylalt, a jégkrém és a parfé története? Rédey Judit Hideg nyalat és spanyol tekercs című könyvében érdekességeket olvashatsz a mesterséges hűtés kezdeteiről és a fagylaltkanálról is, továbbá korabeli leírásokat találsz különféle hideg nyalánkságokról. Ezek alapján elkészítheted St. Hilaire Jozefa 1894es szakácskönyvéből a mogyoróparfaitt és olyan 1900 évek eleji különlegességeket próbálhatsz ki Kugler Gézától, mint a bisquit fagylalt, az égő jéghegy, a nápolyi bomba vagy az omelette surprise. Fagyigép nem kell, csak vedd elő a „habverővessződet”!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.