Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kínai szezámmagos csirke
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus stíriai metélt
Hagymás rostélyos
Dubarry-csirkemell
Epres blondie
Farsangi szalagos fánk
Csupacsokis brownie
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus kuglóf
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tojásos nokedli fejes salátával
Rakott zöldbab darált hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen
Ajánló

3+1 kihagyhatatlan könyv jeges ínyencségekhez!

Fagyivarázs
Készíts fagylaltot és parfét házilag, természetes hozzávalókból, ha nem akarod nagyítóval böngészni az adalékok listáját a dobozos termékeken!
1. Egészséges mentes nyalánkságok

Több mint 80 különleges receptet találsz a most megjelent Fagyivarázs című könyvben. Mindegyik kizárólag természetes anyagokat tartalmaz, glutén­, cukor­ és tejmentes, továbbá nincs szükség fagylaltgépre az elkészítésükhöz. A fantasztikus vegán fagylaltkrémek, könnyű szorbetek, izgalmas fagylalttorták és fagyikekszek mellett a szerzők a kiegészítőkről – tölcsérekről, tortaalapokról, tejszínhabról – sem feledkeztek meg.
3950 Ft, Bioenergetic Kiadó

2. Különlegességek házilag

A Receptek a Nagyitól sorozatban megjelent Parfék, sörbetek, fagylaltok című kiadványt Horváth Ilona, a nemzedékek legendás szakácskönyvének szerzője és Korpádi Péter foodstylist, mesterszakács, gasztronómiai szakíró jegyzi. Fázisfotókkal illusztrált leírásaik segítségével a hétköznapokat is ünnepnappá változtathatod a család számára egy házi kávéfagylalttal, sült perparféval vagy egy mediterrán fagylalttortával.
300 Ft, Szalay Könyvek

3. Csábító hideg finomságok

A klasszikusnak számító tejes és vizes fagylaltokon túl számos szorbet és parfé, valamint sütés nélkül elkészíthető hideg habos finomság leírása is szerepel Bártfai László 155 fagylalt és jeges desszert – A csokoládéparfétól a citromszorbeten át a vaníliafagylaltig című gyűjteményében. A receptek nem bonyolultak, az elkészítésükhöz szükséges hozzávalók pedig egytől egyig beszerezhetők az üzletekben és a piacokon.
698 Ft, Holló és Társa

3+1. Jeges múltidéző

Érdekel a fagylalt, a jégkrém és a parfé története? Rédey Judit Hideg nyalat és spanyol tekercs című könyvében érdekességeket olvashatsz a mesterséges hűtés kezdeteiről és a fagylaltkanálról is, továbbá korabeli leírásokat találsz különféle hideg nyalánkságokról. Ezek alapján elkészítheted St. Hilaire Jozefa 1894­es szakácskönyvéből a mogyoró­parfait­t és olyan 1900 évek eleji különlegességeket próbálhatsz ki Kugler Gézától, mint a bisquit fagylalt, az égő jéghegy, a nápolyi bomba vagy az omelette surprise. Fagyigép nem kell, csak vedd elő a „habverővessződet”!

Készíts fagyit házilag több variációban! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.