Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Ajánló

3+1 kihagyhatatlan könyv jeges ínyencségekhez!

Fagyivarázs
Készíts fagylaltot és parfét házilag, természetes hozzávalókból, ha nem akarod nagyítóval böngészni az adalékok listáját a dobozos termékeken!
1. Egészséges mentes nyalánkságok

Több mint 80 különleges receptet találsz a most megjelent Fagyivarázs című könyvben. Mindegyik kizárólag természetes anyagokat tartalmaz, glutén­, cukor­ és tejmentes, továbbá nincs szükség fagylaltgépre az elkészítésükhöz. A fantasztikus vegán fagylaltkrémek, könnyű szorbetek, izgalmas fagylalttorták és fagyikekszek mellett a szerzők a kiegészítőkről – tölcsérekről, tortaalapokról, tejszínhabról – sem feledkeztek meg.
3950 Ft, Bioenergetic Kiadó

2. Különlegességek házilag

A Receptek a Nagyitól sorozatban megjelent Parfék, sörbetek, fagylaltok című kiadványt Horváth Ilona, a nemzedékek legendás szakácskönyvének szerzője és Korpádi Péter foodstylist, mesterszakács, gasztronómiai szakíró jegyzi. Fázisfotókkal illusztrált leírásaik segítségével a hétköznapokat is ünnepnappá változtathatod a család számára egy házi kávéfagylalttal, sült perparféval vagy egy mediterrán fagylalttortával.
300 Ft, Szalay Könyvek

3. Csábító hideg finomságok

A klasszikusnak számító tejes és vizes fagylaltokon túl számos szorbet és parfé, valamint sütés nélkül elkészíthető hideg habos finomság leírása is szerepel Bártfai László 155 fagylalt és jeges desszert – A csokoládéparfétól a citromszorbeten át a vaníliafagylaltig című gyűjteményében. A receptek nem bonyolultak, az elkészítésükhöz szükséges hozzávalók pedig egytől egyig beszerezhetők az üzletekben és a piacokon.
698 Ft, Holló és Társa

3+1. Jeges múltidéző

Érdekel a fagylalt, a jégkrém és a parfé története? Rédey Judit Hideg nyalat és spanyol tekercs című könyvében érdekességeket olvashatsz a mesterséges hűtés kezdeteiről és a fagylaltkanálról is, továbbá korabeli leírásokat találsz különféle hideg nyalánkságokról. Ezek alapján elkészítheted St. Hilaire Jozefa 1894­es szakácskönyvéből a mogyoró­parfait­t és olyan 1900 évek eleji különlegességeket próbálhatsz ki Kugler Gézától, mint a bisquit fagylalt, az égő jéghegy, a nápolyi bomba vagy az omelette surprise. Fagyigép nem kell, csak vedd elő a „habverővessződet”!

Készíts fagyit házilag több variációban! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.