Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt
Csupacsokis brownie
Zsemlegombóc
Babgulyás
Epres blondie
Klasszikus kuglóf
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Vadas marha
Dubarry-csirkemell
Kínai szezámmagos csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Ajánló

„Az egyszerű a legnehezebb.” Provokatív fotókon az St. Andrea ebédkínálata

Azt mondják a St. Andrea Restaurant üzleti ebédkínálatáról, hogy a város egyik legjobbja. Barna Ádám séf, és Lizsicsár Miklós étteremvezető, tulajdonos azonban a vacsoránál is kitesz magáért. Annak érdekében, hogy kedvet csináljanak az étterem esti fogásaihoz, a divatfotóst Viszlay Márkot kérték fel, örökítse meg méltóképp a vacsora ikonikus fogásait.

„Dolgoztunk már korábban Márkkal, portrékat készített rólunk, és a legjobb fotók, amik valaha készültek a párosunkról” – meséli Lizsicsár Miklós.

„Innen jött az ötlet: mi lenne, ha a megszokott, esztétizáló ételfotók helyett tisztán az alapanyagokra, egy-egy fogás központi elemére helyeznénk a hangsúlyt.”

Barna Ádám séf számára sem volt kérdés, hogy mindenképpen különlegesebb ételfotók illenek ételkreációihoz.

„Számomra az alapanyag tisztelete az alap. Márkkal azt beszéltük, hogy a képeknek ezekről az alapanyagokról kell szólniuk. Még egy elvárásunk volt, ami kifejezi azt, ahol most a St. Andrea Restaurant tart. Mottónk lett, hogy az egyszerű mindig bonyolult. Az egyszerű a legnehezebb. Márk fotóit nézve azt tudom mondani, hogy ez ezekre a képekre is igaz. A képekből is sugárzik egyfajta ellentmondás, kontrasztosak, mégis egyensúlyban tartja őket egy központi szervező elem, az alapanyag maga. Jó érzés, hogy az ország egyik legismertebb divatfotósa velünk készítette el élete első gasztro témájú kreatív képeit.”

Főszerepben az alapanyagok

Rókagomba – Gyöngytyúk, rókagomba, zöldborsó
Édes savanyú zsenge zöldborsó, friss, zsenge rókagombával

Kukorica – Flank steak, kukorica, jamon mangalica
A kukoricáról nem az a könnyedség jut eszünkbe elsőre talán, amit a képen látunk, ugyanilyen izgalmas, könnyed köret készül belőle, mint amit a kép sugall.

Hal – Pisztráng, joghurt, vízitorma
Tiszta ízű, nyers, hidegen néhány percet füstölt pisztráng. Vibrálóan izgalmas, “éles” ízű vízitormalével.

Paradicsom – paradicsomterrine, padlizsán, zöldek
Terrine is meg nem is. A paradicsom kirobbanóan koncentrált íze ott van a fogásban. Füstölt padlizsánnal pont olyan játékos a fogás, mint a fotó.

Barna Ádám és Lizsicsár Miklós reményei szerint nem most dolgoznak utoljára a St. Andrea Restaurant-ban Viszlay Márkkal. Provokatív és pimasz öltetekből még bőven futja minden alkotónak. Amíg pedig érkezik az új meghökkentő fotósorozat, várnak mindenkit az étteremben az esti órákban is.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.