Prémium minőségű magyar sörökkel erősíti a hazai sörforradalmat a legfiatalabb magyar márka, a First Craft Beer. A sörmanufaktúra újhullámos látványfőzdével szeretné bemutatni a nagyközönségnek, hogy a jó sörök főzése hasonlóan magas felkészültséget, szakértelmet igényel, mint az elismert, minőségi boroké.
A főzde tulajdonosai a Budavári és Belvárosi Sörfesztivál főszervezői, akik ezeken a rendezvényeken is a minőségi sörfogyasztást hangsúlyozták.
„A célunk, hogy Budapest is felkerüljön végre Európa sörtérképére, mindenhol legyen minőségi sörválaszték, és hogy itthon is felismerjék és keressék az emberek a újhullámos söröket. A Váci úti látványfőzdében főzdefriss, természetes eljárással készült, pasztörizáltalan, adalékanyagoktól mentes söröket lehet inni. Emellett a sörüzemben a főzés különböző lépéseit is megismerik a vendégek. Az üzem saját pub-ja, vagyis ún. Taproom-ja olyan a sörkedvelőknek, mint a borozóknak a pince: a főzetek a szemünk előtt készülnek, és egyenesen a tankokból kerülnek a poharukba. A márkával nemcsak a fogyasztóknak szeretnénk megmutatni a sör sokszínűségét. Folyamatosan készítünk extrém különlegességeket a sörrajongók, és a nemzetközi sörszakma számára” – mondta el Kurucz Dániel, a First tulajdonosa.
A márka Pilseni, APA és IPA típusú sörei csapról és üvegben is kaphatók lesznek, emellett a First lesz az első olyan újhullámos sör, amit 0,5 literes dobozban is árulnak. A tulajdonosok hosszú távú tervei között szerepel, hogy főzetüket külföldön is értékesítsék, és nemzetközi elismerést szerezzenek a sörüknek.
„A Váci úti látványsörfőzde megépítéséhez a világ legjobb sörfőző mestereivel és főzdéivel konzultáltunk, így nemzetközi szinten is versenyképes, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt sörüzemet nyitunk meg. Minden sörfajtához más-más vizet használunk, és a mag kapható legjobb minőségű technológiákat használjuk. Tudomásom szerint a mi főzdénk az első az országban, ahol sterilizált levegőben zajlik a palackozás, a tartós minőség megőrzése miatt. Így minden, ami a palackba, dobozba és a hordóba kerül a főzőmesterek szándékos és tudatos művelete” – számolt be Kurucz Gergely, a First tulajdonosa.
A látványfőzdét július 15-én nyitották meg a nagyközönségnek, és mától, minden héten, szerdától vasárnapig várja a nagyérdeműt a IV.kerületi Váci út 83 alatt a FIRST sörfőzde TAPROOM - azaz főzde pubja!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.