Auguszt Elek alapította az első Auguszt cukrászdát, akinek fia Auguszt E. József már Párizsban és Londonban tanulta ki a cukrászmesterséget – ahogy azt az akkori kor megkívánta. Az ő fia azonban alaposan megváratta a családot: Auguszt Elemér késői gyereknek számított, 11 évvel nővére születése után jött a világra. Akkoriban a vagyont, az üzletet csak férfi vihette tovább ezért várták nagyon a trónörököst, akit születése elő pillanatától cukrásznak neveltek.
Az Auguszt család női tagjai mindig aktívan részt vettek a cukrászda életében, de elsőként Auguszt Olga volt az, aki egyedül is vezetett cukrászdát, sőt két üzletet is alapított. Ma már lányai is folytatják a tradíciót: segítenek a cukrászdák irányításában, és mindannyian részt vesznek a műhely teendőinek ellátásában éppúgy, mint a sütemények készítésében, új kreációk megtervezésében. Olga az édesanyja a mai belvárosi Auguszt cukrászdát és az Auguszt Pavilont üzemeltető Auguszt lányoknak, de természetesen édesanyjuk is aktívan bejár a műhelybe, ellenőrzi az épp készülő termékeket.
Ahogy más családoknál normális, hogy vizet öntenek a pohárba, úgy az Auguszt családban az a természetes, hogy mindenki tud és szeret sütni. Ahogy egykor az Auguszt-lányok, most az ő gyerekeik is iskola után egyenesen a cukrászdába mennek, hiszen ebben a családban mindenki szinte belenő a feladatba, a cukrászatba, amely ma is a nagypapa receptjei alapján működik:
„Jönnek új alapanyagok, friss ötletek, de mindig rájövünk, hogy az igazi tejnél, vajnál, tojásnál nincs jobb. Nekünk az a furcsa, hogy van, aki margarint használ a süteményekhez. Kevés helyen veszik a fáradtságot, hogy feltörjék a tojásokat reggelente, hiszen már kapható létojás dobozban. De mi nem szeretjük, mert nem ugyanolyan az íze.” - mesélte Auguszt Arató Auguszta.
Az Auguszt Pavilon műhelyében időt és a pénzt szánnak a minőségi alapanyagokra. Épp ettől váltak különlegessé: a kézműves megoldásra törekednek, rászánják az időt arra, hogy megkeljen a tészta, és vajon pirítják a levendulás barackot, nem használnak levendulaaromát. Lehet, hogy csak tíz tortát készítenek egy nap, de az biztosan finom és minőségi lesz. És ez miért fontos? Ennek nincs jobb összefoglalója Augusztánál: „A sütemény nem csak egy édesség, vagy egy újabb fogás, hanem betetőzése az ételsornak, koronája az élvezetnek.”
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.