Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Puncstorta  recept
Puncstorta
Ajánló

7 hűsítő kávékoktél a legforróbb nyári napokra

A nyári hőségben semmi sem esik jobban, mint egy jéghideg, jól elkészített kávés ital. Ebből pedig szerencsére ezen a nyáron sem lesz hiány! A Nespresso Kaliforniai álom névre keresztelt jegeskávé-kollekciójának darabjaiból egy kis odafigyeléssel, no meg némi jéggel és pár extra hozzávalóval olyan kávékülönlegességeket készíthetünk otthonunkban, amellyel egy szempillantás alatt a kertipartik sztárjává válhatunk.

Legyen szó klasszikus jegeskávéról fagylalttal, pikáns fűszerekkel megbolondított koktélokról, netalántán egy uborkás cold brew-ról, vagy éppen egy kirobbanó ízű görögdinnyés frissítőről, idén minden kávérajongónak jut valami különleges. Az alábbi recepteket elkészítve az ízélmény garantált!

JUICY WATERMELON FIZZHOZZÁVALÓK:

• 1 Nespresso Vertuo Juicy Watermelon Over Ice kávékapszula (80 ml)
• 7 db jégkocka (egyenként 30 g)
• görögdinnyekockák vagy -golyók (fagyasztott vagy friss)
• 15 ml nádcukorszirup

ELKÉSZÍTÉS:
1. Készítsünk el 40 ml Nespresso Original Freddo Intenso espresso-t.
2. Tegyünk 1 jégkockát a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe, és öntsük rá az espresso-t. Zárjuk le a fedelet, válasszuk az Iced Nitro receptet, és nyomjuk meg az indítógombot. Ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk össze alaposan.
3. Tegyük a vaníliafagylaltot egy kb. 350 ml-es átlátszó pohárba, és öntsük rá a jegeskávét.

MINT & MATCHA NITRO

HOZZÁVALÓK:
• 1 Nespresso Original Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)
• 5 db jégkocka (egyenként 30 g)
• 10 g méz
• 30 ml forró víz
• 1 g matchapor
• 90 ml szójaital
• 1 mentaág


ELKÉSZÍTÉS:
1. Készítsünk 40 ml espresso-t a Nespresso Original Freddo Intenso kapszulából.
2. Öntsük a kávét a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe, és tegyünk hozzá egy jégkockát. Zárjuk le a receptkészítő fedelét, válasszuk az Iced Nitro receptet, és nyomjuk meg az indítógombot, vagy ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk össze alaposan.
3. Tegyük egy külön pohárba a mézet, a forró vizet és a matchaport. Keverjük össze, amíg minden összetevő egyenletesen elkeveredik.
4. Öntsük egy 350 ml-es átlátszó pohárba a matchakeveréket, adjuk hozzá a jégkockákat, a szójaitalt és a friss, leveles mentaágat. Töltsük rá a keverékre a jegeskávét.

UBORKÁS-CITROMOS-BAZSALIKOMOS COLD BREW

HOZZÁVALÓK:

• 1 Nespresso Vertuo Cold Brew Style Intense kávékapszula (355 ml)
• 3 db jégkocka (egyenként 30 g)
• 1 friss uborkaszelet
• 1 friss citromszelet (kezeletlen)
• 3 friss bazsalikomlevél

ELKÉSZÍTÉS:
1. Tegyük a jégkockákat egy kb. 450 ml-es átlátszó pohárba az uborkaszelettel, a kezeletlen héjú citromszelettel és a friss bazsalikomlevelekkel együtt.
2. Készítsünk el 355 ml Nespresso Vertuo Cold Brew Style Intense kávét, és töltsük rá a pohár tartalmára.
3. Finoman keverjük meg, és várjunk néhány percet, hogy az összetevők ízei kioldódjanak.

MANGÓS-VANÍLIÁS JEGES FRAPPÉ

HOZZÁVALÓK:
• 1 Nespresso Vertuo Ice Leggero kávékapszula (80 ml)
• 7 db jégkocka (egyenként 30 g)
• 15 ml vaníliaszirup
• 140 ml mangólé

ELKÉSZÍTÉS:
1. Tegyünk 2 jégkockát a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe.
2. Készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Ice Leggero kávét, és öntsük a jégkockákra.
3. Zárjuk le a receptkészítő fedelét, válasszuk az Iced Nitro receptet, és nyomjuk meg az indítógombot, vagy ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk össze alaposan.
4. Egy kb. 500 ml-es átlátszó pohárba tegyük bele a maradék jégkockát, a vaníliaszirupot, és töltsünk rá a mangólevet.
5. Keverjük meg finoman, amíg minden összetevő egyenletesen eloszlik, majd töltsük rá a keverékre a jegeskávét.

FÜGÉS-KARAMELLÁS JEGESKÁVÉ

HOZZÁVALÓK:
• 1 Nespresso Vertuo Ice Forte kávékapszula (230 ml)
• 7 db jégkocka (egyenként 30 g)
• 20 ml karamellszirup
• 80 ml barista zabital
• friss füge

ELKÉSZÍTÉS:
1. Tegyük a jégkockákat egy kb. 500 ml-es átlátszó pohárba, és öntsük rá a karamellszirupot.
2. Töltsük hozzá a zabitalt, és finoman keverjük össze.
3. Készítsünk el rá 230 ml Nespresso Vertuo Ice Forte kávét, és díszítsük a tetejét friss fügeszeletekkel.

NARANCSOS-ZSÁLYÁS FRISSÍTŐ

HOZZÁVALÓK:
• 1 Nespresso Original Freddo Delicato kávékapszula (40 ml)
• 4 db jégkocka (egyenként 30 g)
• 50 ml narancslé
• 90 ml szénsavas víz
• 1 zsályaág


ELKÉSZÍTÉS:
1. Tegyünk 3 jégkockát egy kb. 350 ml-es átlátszó pohárba.
2. Öntsük hozzá a narancslevet és a szénsavas vizet, majd finoman keverjük össze.
3. Ütögessünk meg egy kis zsályaágat, és tegyük a pohárba.
4. Készítsünk el 40 ml Nespresso Original Freddo Delicato espresso-t.
5. Öntsük a kávét egy shakerbe, és adjunk hozzá 1 jégkockát. Zárjuk le a fedelét, és alaposan rázzuk össze, majd töltsük a pohárba a jegeskávét.

VANÍLIÁS KÁVÉSHAKE

HOZZÁVALÓK:
• 1 Nespresso Original Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)
• 1 db jégkocka (30 g)
• 2 gombóc vaníliafagylalt


ELKÉSZÍTÉS:
1. Készítsünk el 40 ml Nespresso Original Freddo Intenso espresso-t.
2. Tegyünk 1 jégkockát a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe, és öntsük rá az espresso-t. Zárjuk le a fedelet, válasszuk az Iced Nitro receptet, és nyomjuk meg az indítógombot. Ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk össze alaposan.
3. Tegyük a vaníliafagylaltot egy kb. 350 ml-es átlátszó pohárba, és öntsük rá a jegeskávét.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.