Legyen szó klasszikus jegeskávéról fagylalttal, pikáns fűszerekkel megbolondított koktélokról, netalántán egy uborkás cold brew-ról, vagy éppen egy kirobbanó ízű görögdinnyés frissítőről, idén minden kávérajongónak jut valami különleges. Az alábbi recepteket elkészítve az ízélmény garantált!
• 1 Nespresso Vertuo Juicy Watermelon Over Ice kávékapszula (80 ml)
• 7 db jégkocka (egyenként 30 g)
• görögdinnyekockák vagy -golyók (fagyasztott vagy friss)
• 15 ml nádcukorszirup
ELKÉSZÍTÉS:
1. Készítsünk el 40 ml Nespresso Original Freddo Intenso espresso-t.
2. Tegyünk 1 jégkockát a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe, és öntsük rá az espresso-t. Zárjuk le a fedelet, válasszuk az Iced Nitro receptet, és nyomjuk meg az indítógombot. Ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk össze alaposan.
3. Tegyük a vaníliafagylaltot egy kb. 350 ml-es átlátszó pohárba, és öntsük rá a jegeskávét.
HOZZÁVALÓK:
• 1 Nespresso Original Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)
• 5 db jégkocka (egyenként 30 g)
• 10 g méz
• 30 ml forró víz
• 1 g matchapor
• 90 ml szójaital
• 1 mentaág
ELKÉSZÍTÉS:
1. Készítsünk 40 ml espresso-t a Nespresso Original Freddo Intenso kapszulából.
2. Öntsük a kávét a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe, és tegyünk hozzá egy jégkockát. Zárjuk le a receptkészítő fedelét, válasszuk az Iced Nitro receptet, és nyomjuk meg az indítógombot, vagy ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk össze alaposan.
3. Tegyük egy külön pohárba a mézet, a forró vizet és a matchaport. Keverjük össze, amíg minden összetevő egyenletesen elkeveredik.
4. Öntsük egy 350 ml-es átlátszó pohárba a matchakeveréket, adjuk hozzá a jégkockákat, a szójaitalt és a friss, leveles mentaágat. Töltsük rá a keverékre a jegeskávét.
HOZZÁVALÓK:
• 1 Nespresso Vertuo Cold Brew Style Intense kávékapszula (355 ml)
• 3 db jégkocka (egyenként 30 g)
• 1 friss uborkaszelet
• 1 friss citromszelet (kezeletlen)
• 3 friss bazsalikomlevél
ELKÉSZÍTÉS:
1. Tegyük a jégkockákat egy kb. 450 ml-es átlátszó pohárba az uborkaszelettel, a kezeletlen héjú citromszelettel és a friss bazsalikomlevelekkel együtt.
2. Készítsünk el 355 ml Nespresso Vertuo Cold Brew Style Intense kávét, és töltsük rá a pohár tartalmára.
3. Finoman keverjük meg, és várjunk néhány percet, hogy az összetevők ízei kioldódjanak.
HOZZÁVALÓK:
• 1 Nespresso Vertuo Ice Leggero kávékapszula (80 ml)
• 7 db jégkocka (egyenként 30 g)
• 15 ml vaníliaszirup
• 140 ml mangólé
ELKÉSZÍTÉS:
1. Tegyünk 2 jégkockát a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe.
2. Készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Ice Leggero kávét, és öntsük a jégkockákra.
3. Zárjuk le a receptkészítő fedelét, válasszuk az Iced Nitro receptet, és nyomjuk meg az indítógombot, vagy ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk össze alaposan.
4. Egy kb. 500 ml-es átlátszó pohárba tegyük bele a maradék jégkockát, a vaníliaszirupot, és töltsünk rá a mangólevet.
5. Keverjük meg finoman, amíg minden összetevő egyenletesen eloszlik, majd töltsük rá a keverékre a jegeskávét.
HOZZÁVALÓK:
• 1 Nespresso Vertuo Ice Forte kávékapszula (230 ml)
• 7 db jégkocka (egyenként 30 g)
• 20 ml karamellszirup
• 80 ml barista zabital
• friss füge
ELKÉSZÍTÉS:
1. Tegyük a jégkockákat egy kb. 500 ml-es átlátszó pohárba, és öntsük rá a karamellszirupot.
2. Töltsük hozzá a zabitalt, és finoman keverjük össze.
3. Készítsünk el rá 230 ml Nespresso Vertuo Ice Forte kávét, és díszítsük a tetejét friss fügeszeletekkel.
HOZZÁVALÓK:
• 1 Nespresso Original Freddo Delicato kávékapszula (40 ml)
• 4 db jégkocka (egyenként 30 g)
• 50 ml narancslé
• 90 ml szénsavas víz
• 1 zsályaág
ELKÉSZÍTÉS:
1. Tegyünk 3 jégkockát egy kb. 350 ml-es átlátszó pohárba.
2. Öntsük hozzá a narancslevet és a szénsavas vizet, majd finoman keverjük össze.
3. Ütögessünk meg egy kis zsályaágat, és tegyük a pohárba.
4. Készítsünk el 40 ml Nespresso Original Freddo Delicato espresso-t.
5. Öntsük a kávét egy shakerbe, és adjunk hozzá 1 jégkockát. Zárjuk le a fedelét, és alaposan rázzuk össze, majd töltsük a pohárba a jegeskávét.
HOZZÁVALÓK:
• 1 Nespresso Original Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)
• 1 db jégkocka (30 g)
• 2 gombóc vaníliafagylalt
ELKÉSZÍTÉS:
1. Készítsünk el 40 ml Nespresso Original Freddo Intenso espresso-t.
2. Tegyünk 1 jégkockát a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe, és öntsük rá az espresso-t. Zárjuk le a fedelet, válasszuk az Iced Nitro receptet, és nyomjuk meg az indítógombot. Ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk össze alaposan.
3. Tegyük a vaníliafagylaltot egy kb. 350 ml-es átlátszó pohárba, és öntsük rá a jegeskávét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.