Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Ajánló

Lesd el a mesterszakácsok technikáját a Gourmet fesztiválon!

Ahogy arról már beszámoltunk, idén Budapesten zajlik a világ legjelentősebb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntője május 10-én és 11-én, ehhez az időponthoz igazították most Magyarország legrangosabb gasztronómiai fesztiváljának kezdetét is!

Május 12-15.-e között több mint 120 kiállítóval - köztük az öt budapesti Michelin-csillagos étterem standjaival - várja az érdeklődőket a Millenáris parkban a Gourmet Fesztivál, melynek fókuszában ezúttal két alapanyag: a hal és a vad lesznek.

Palágyi Eszter (Costes) hideg előétele: folyami rákfarok, vizitormás uborkazselén folyami rák consommé glazúrral, házi savanyított uborkaszeletekkel, uborka gyűrűvel, uborka brunoise-zal, rozskenyér chips-szel, crème fraîche-sel.
Palágyi Eszter (Costes) hideg előétele: folyami rákfarok, vizitormás uborkazselén folyami rák consommé glazúrral, házi savanyított uborkaszeletekkel, uborka gyűrűvel, uborka brunoise-zal, rozskenyér chips-szel, crème fraîche-sel.
A döntő alapanyagai

A Gourmet eddig minden évben egy-egy hagyományos fogás újragondolására fókuszált, idén azonban a - Bocused'Or inspirációjára - két alapanyag, a hal és a vad kerül a középpontba.

Csak meghívott kiállítók!

A kiállítók ezúttal is csak meghívással kerülhetnek be; a csúcséttermek, cukrászdák, kávézók, pékségek, borászatok, pálinkafőzdék és sörmanufaktúrák kínálata mellett a gasztroszínpad programjai és újdonságként workshopok is várják a látogatókat - számolt be a programokról.

Sárközi Ákos (Borkonyha) húsos főétele: borókabogyóval és kakukkfűvel ízesített őzgerinc spenótfőzelékkel, petrezselyemzölddel színezett banántortával aszalt gyümölcsökön, burgonya chip-szel
Sárközi Ákos (Borkonyha) húsos főétele: borókabogyóval és kakukkfűvel ízesített őzgerinc spenótfőzelékkel, petrezselyemzölddel színezett banántortával aszalt gyümölcsökön, burgonya chip-szel
Michelin-csillagos étteremekkel

Budapesten már öt olyan étterem működik, amelynek konyhája elnyerte a Michelin-csillagot: a Borkonyha, a Costes, a Costes Downtown, az Onyx és a Tanti egyaránt saját standdal lesznek jelen, csakúgy, mint a cukrászatok közül a Pataki, a Harrer Chocolat vagy a Gerbeaud. Önálló helyszínt kapnak a Belvárosi Piac kiállítói, köztük A Séf utcája vagy a szintén a Bíró Lajos nevéhez köthető Buja Disznó(k).

Szulló Szabina (Onyx) desszertje: Házi vaníliakrém, mazsolás-tokajis-diós krémmel megkent csokis piskótával, tej- és étcsokikrémmel, ropogós diós morzsával, tejszínhabbal.
Szulló Szabina (Onyx) desszertje: Házi vaníliakrém, mazsolás-tokajis-diós krémmel megkent csokis piskótával, tej- és étcsokikrémmel, ropogós diós morzsával, tejszínhabbal.
Amit a belépő tartalmaz...

A belépő ára számos ajándékot és programot magában foglal. A gasztroszínpadon az érdeklődők megismerkedhetnek például a hazai Michelin-csillagos éttermek séfjeivel, megismerhetik a Bocuse d'Or magyar csapatát vagy megtudhatják, hogyan kell szakszerűen kardhalat bontani. Újdonságként kerültek a programba a Gourmet workshopok, melyeken az előzetesen regisztrált vendégek számos mesterfogást leshetnek el.

A játékszabályzatot itt találod >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.