Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-sörös sült oldalas recept
Mézes-sörös sült oldalas
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A hosszú és havas tél után a legkisebb napfény is képes mosolyt csalni az arcunkra és rábírni minket, hogy csavarogni induljunk. A téli otthon-ülés után jó programokat ígér a március a kimozdulásra. Az ízek egy része még a telet idézi, de azért már érezhetően ott bujkál a tavasz és a húsvét is a különféle fesztiválok programjában, ízeiben.

2013. március 02. Gádorosi nemzetközi disznótoros nap, Gádoros
A rendezvény reggel 6 órakor kezdődik a csapatok felvonulásával, valamint a híres gádorosi körmös pálinka elfogyasztásával. A verseny menete a hagyományos falusi disznótor összes munkafázisának bemutatását takarja. A csapatok - hasítás után - fél-fél sertést dolgoznak fel. Minden csapatnak kötelezően készítendő (hurka, kolbász) és szabadon választott terméket kell készíteni, és a feldolgozással, asztalterítéssel 13:00 órára végezni kell.
www.gadoros.hu

2013. március 08-10. Kézműves magyar ízek vására - Gasztropiac, Budapest
Nem véletlen a Gasztropiac elnevezés, hiszen a Gasztropontok kialakításával a szervezők éppen azt kívánták elérni, hogy a látogatók igazi vásári hangulatban tölthessék itt az idejüket. A Gasztropontokon a látogatók kedvenc élelmiszereiket kényelmesen, egy időben, egy helyen szerezhetik be, a legnagyobb odafigyelés és szakértelem kíséretében. Itt találkozhatnak azokkal a friss hozzávalókkal és alapanyagokkal, melyekből az újragondolt tradicionális ételek készülnek, hiszen egy egyszerű saláta, tészta, leves, vagy akár egy marhapörkölt is sokféleképpen készülhet, legyen az hagyományos vagy formabontó. A praktikusan sétáló-tálkákban szervírozott különlegességeket akár nézelődés közben is könnyedén elfogyaszthatják az érdeklődők. A tavasz beköszöntével, a szezonnak megfelelően, egyre több zöldség fogyasztására nyílik lehetőségünk. Ennek megfelelően a vásáron találkozhatunk majd olyan leves és főzelék érdekességekkel, amelyeket a megújuló tradíciók jegyében új formában kóstolhatunk meg. www.kezmuvesmagyarizekvasara.hu

2013. március 08-10 VinCE Budapest, Budapest
A VinCE Budapest egy exkluzív boresemény Budapesten mindazoknak, akik szeretik a minőségi borokat. Egy társadalmi esemény, melyen nemcsak íz-élményt, de tudást is kaphatnak az érdeklődők - a kezdőknek utat, a szakmabelieknek újat mutatnak. A rendezvényen 160 kiállító 1000-féle borát lehet megismerni a Grand Hotel Corinthiában.
Kik azok a modern kori jedilovagok? Vajon milyen az angol királyi udvar és James Bond pezsgője? Kínában is értenek a borokhoz? A kóstolások mellett hasonló izgalmas kérdésre is választ nyújt az idei esemény. A szervezők a rengeteg kiállítón és a jobbnál-jobb borokon kívül számos egyéb programmal is várják a látogatókat. A rendezvényen borszakértők és különböző hírességek úgynevezett mesterkurzusokon hozzák közelebb a látogatókat a bor világához.
www.vincebudapest.hu

2013. március 09. Tiszator böllérfesztivál, Abádszalók
A rendezvényen felelevenítik, megőrzik és továbbadják az évszázados hagyományokat, miközben szakértői zsűri bírálja el azt, hogy ki készíti a legjobb májas hurkát, vagy ki főzi a legfinomabb orjalevest. Eldől a vita, ki főzette a legzamatosabb pálinkát az adott évben, vagy ki sütötte aznap reggel a legfinomabb pogácsát. A nap folyamán népi kézműves termékek, fazekasok, bőrösök, mézeskalácsosok kirakodó vására várja a látogatókat. A borkóstoló, pálinkabemutató után pedig jóleshet egy kis sétakocsikázás.
www.tiszator.eu

2013. március 14-17. Székesfehérvári toros pálinkafesztivál, Székesfehérvár
A hagyományos vidéki ízek fesztiválja és az elmaradhatatlan böllérverseny - egy rendhagyó, városi környezetben. Az izgalmas atmoszféráról és a feledhetetlen ízekről, a baráti találkozásokról és a sokáig mesélt élményekről már tízezrek mesélhetnek.
www.tiszaexpo.hu

2013. március15-17. Csopaki boros toros, Csopak
Szombat reggel 8 órakor nyit a gasztro- és kézműves vásár, a „koránkelőket és rosszalvókat” köszöntés és pálinka várja. A délelőtti kolbásztöltő versenyben baráti társaságok, családtagok, lelkes amatőrök mérik össze tudásukat és ügyességüket, mutatják be receptjeiket, megismertetvén a látogatókat a kolbászkészítés tudományával, és a házipálinka versenyen az otthonról hozott nedűk versengenek a Boros Toros Napok “legperzselőbb”, “legszúrósabb” és “legfogósabb” pálinkája címekért. Délben jó ebédhez szól majd a nóta, és délután is, az eredményhirdetések után az étel-ital mellett a zenéé lesz a főszerep. Más-más zenei stílusok: a countrytól a blues-on át a rockzenéig, számos fellépő zenekar garantálja estig a jó hangulatot. A vasárnapi hagyományos falusi disznóvágás célja, hogy megismertesse a városi lakókkal és tovább adja az utókor számára ezt a hagyományt, hiszen sok gyerek már azt sem tudja, mi fán terem a disznóvágás, és a kolbásszal, sonkával csak az üzletekben találkoznak.
www.csopak.hu

2013. március 15-17. Gyulai kolbász- és sódarmustra, Gyula
A fesztivál mára hagyományokkal bír, és ennek köszönhetően szerves része Gyula város változatos, igényes turisztikai és gasztronómiai kínálatának, hiszen most három napig a hagyományos eljárással készült szárazkolbászok, füstölt sonkák és mindenféle finomságoké lesz a főszerep. A nemzetközi kolbász és sonkaversenyen mérettetnek meg Kárpát-medence legjobb termékei, amelyekből a nemzetközi kiállításon és vásáron fel is tölthetjük a kamránkat. Számtalan szakmai és gasztronómiai bemutató, többek között a nemzetek disznóvágása teszi érdekessé a kirakodóvásárral, szórakoztató műsorokkal, gyermek játszóházzal, dumaszínházzal és esténként ingyenes koncertekkel fűszerezett programkínálatot. A média jeles képviselői immár második alkalommal tehetnek tanúbizonyságot kolbászkészítési képességeikről. A vendéglátó sátorban igazi ínyenc falatokkal, különleges borokkal és az ország legjobb pálinkáival várjuk a látogatókat. Most is megemlékezünk a hajdanán tevékenykedő, a helyi és a térség húsiparát naggyá tevő elődeinkről.
www.sodarmustra.hu

2013. március 16. Egerszalóki boros toros, Egerszalók
A program során bemutatják a hagyományos disznóvágás fortélyait. Az oda érkező vendégek részt vehetnek a disznó feldolgozásában, ebéd készítésében. A délután során az egerszalóki pincészetekben forralt bor kóstolására nyílik lehetőség.
www.egerszalok.hu

2013. március 23-24. Bábolnai sonkafesztivál, Bábolna
Hagyományos sonkák versenye és vására kézműves vásárral és magyaros vendéglátással. Mára már csak háztáji gazdaságokban maradtak meg a hagyományos termékek. A 2009-ben megalakított a Magyar Sonkalovagrendnek és a fesztiválnak is az a célja, hogy elinduljon a megmaradt hagyományos sonkagyártók összefogása. A sonka, mint hagyományos magyar termék olyan érték, melyet védelmezni, óvni kell, hogy megmaradhasson az utókornak, és a jelen kor is élvezhesse elődei tudományát, szokásait, ápolhassa annak fennmaradását.
www.babolna.hu

2013. március 30 - április 01. Nemzetközi cinkefőző fesztivál, Szatmárcseke
A nemzetközi cinkefőző fesztivál és népi ételek bemutatója az észak-alföldi régió egyik kiemelt gasztronómiai nagy rendezvénye. Bár legtöbbünknek a "cinke" szó hallatán kedves kis madarak képe ugrik be, másként vannak ezzel a szatmárcsekeiek. Ugyanis a cinke szó másik jelentése egy észak-alföldi ételspecialitás. Az alapja burgonya és liszt, és hogy milyen finom, arról bárki meggyőződhet Szatmárcsekén. Programok: szilvalekvár, szilvapálinka, aszalt szilva kóstolás, kirakodóvásár, népi mesterségek bemutatkozása, gasztronómiai különlegességek, feledésbe merült ételek sütemények, kalácsok bemutatása, fotózása, receptismertetés, versenyző települések specialitása, települések kiállítása, kulturális műsor, disznóvágás, puliszka bál.
A hagyományos szatmári konyhák bútoraival berendezett sátrakban a kötelezően készítendő cinke mellett a térség számtalan ízét vonultatják fel a csapatok. S emellett a verseny részeként összeállított ételsor, így hát a kötött-tészta levestől a lapcsánkáig a térség jellegzetes étkeit mind megkóstolhatják a rendezvényre látogatók.
www.szatmarcseke.hu

2013. március 30 - április 01. Budavári húsvéti sokadalom, Budapest
A rendezvény az ország egyik legnagyobb húsvéti ünnepeként a Budavári Palota kiemelt helyszínein - Hunyadi udvar, Savoyai terasz, Halászó fiú terasz - kerül megrendezésre, ahová a hazai nép- és világzene sztárelőadóin túl számos hagyományőrző csoportot és magyar húsvéti népszokásokat felelevenítő táncegyüttest várnak. A programot színesítik a gasztronómiai látványkonyhák, mesterszakácsok és sztárvendégek közreműködésével, különleges húsvéti étkekkel. A kézműves vásár mesterség bemutatókkal kiemelten az ünnepkörhöz kapcsolódó mesterségek és mesteremberek bemutatkozásával bővül. Mindhárom napon reggeltől estig gyermekprogramok, játszóházak, húsvéti meselabirintus és számos gyerekprogram várja a családdal érkezőket.
www.budavarihusvet.hu

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.