A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Puncstorta  recept
Puncstorta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Ajánló

Zseniális vendégváró fogások a sorozatsztár színésznőtől - 3 pofonegyszerű recepttel!

patricia heaton
A Szeretünk Raymond és A semmi közepén vígjátéksorozatokból ismert Patricia Heatont a magyar tévénézők új oldaláról ismerhetik meg: a kétszeres Emmy-díjas színésznő főzős sorozatot készített a Food Network számára “Parti Patricia Heatonnál” címmel, amelyben különféle témák köré építve számos művészismerőét látja vendégül. A tévécsatorna ebből az alkalomból egy lakásétteremben, a Bétervben tartott sajtóeseményt.

Sokan lehetnek szkeptikusok az olyan főzőműsorral szemben, amelyben egy celeb áll a konyhapult mögé. Patricia azonban olyan dinamizmussal és könnyedséggel főz, hogy nyilvánvaló, nem csak a forgatás előtt félórával látott először habverőt. Persze nem ő az egyetlen színész, akiről köztudott, hogy az önkifejezést az ételek terén is élvezi. Többek közt Hegyi Barbara, Pokorny Lia és Gregor Bernadett is otthonosan mozog a gasztronómiában. Sophia Loren több szakácskönyvet is írt, Teri Hatcher folyamatosan képzi magát főzőtanfolyamokon, Scarlett Johansson szerint pedig egy finom vacsora elkészítése a legjobb levezetése egy stresszes napnak.

Patricia kényszerűségből kezdett főzni. Amikor Clevelandból felköltözött New Yorkba, hogy színészkarrierjét kezdje építeni, kis albérletében gyakran összeütött magának valami, hogy ezzel is spóroljon. „Partikirálynő” akkor lett, amikor férjhez ment David Hunt színész-rendezőhöz, és imádott bulikat rendezni új otthonukban. Aztán egymás után jöttek a gyerekek – négy fiú –, és az akkor már híres színésznő fontosnak tartotta, hogy „hétköznapi anyukaként” házi koszttal etesse őket. Mostanra olyan jártasságra tett szert a konyhában, hogy örömmel elvállalta a felkérést: főzzön kamerák előtt!

A Food Network a műsor indulását egy igazi Patricai Heaton házibulival harangozta be a Béterv lakásétteremben. A kis létszámú meghívottakat Bíró Botond Boldizsár látta vendégül, aki maga is éveken keresztül állt a színpadon, míg végül más karriert választott. Lakáséttermének ötlete abból fakadt, hogy ismerősei előszeretettel jelentkeztek be hozzá egy-egy finom fogásra. Botond ráébredt, hogy a szórakoztatásnak ez is egy remek formája, és megnyitott egy magánlakást, ahol időről időre, zárt körben ad vacsorákat. Többnyire egy-egy illat köré építi estjeit; levendula, jázmin, rozmaring, fahéj – egyaránt csodás illattal és zamattal rendelkeznek.

Béterv lakásétterem
Béterv lakásétterem

A „Parti Patricia Heatonnál” sajtóeseményhez Botondot a színésznő sorozatában megjelenő ételek inspirálták. Patricia a 25. házassági évfordulójára töltött tojást készít - a Béterv vendégeit mangóval, curry-vel, májjal töltött tojások várták.

A színésznő egy „csajos esten” gofrival tálalja a csirkefalatokat. Botond ezt is megvalósította, a rozmaringos juharszirup-öntet ötletét a műsorból merítette, viszont a lapos tészta helyett omlós gofrigolyókat készített a húshoz.

Gofrigolyók, rozmaringos juharsziruppal
Gofrigolyók, rozmaringos juharsziruppal

Patricia desszertként gyümölcssalátát ajánl joghurttal a nyári napokra - a Béterv hobbiszakácsa ezért sárgadinnyéből és egyéb idénygyümölcsökből készítette az utolsó fogást, görög joghurttal és citromos sorbettel kiegészítve.

Gyümölcssaláta görög joghurttal és citromos sorbettel
Gyümölcssaláta görög joghurttal és citromos sorbettel

Az est jól tükrözte a műsor hangulatát és koncepcióját: kötetlen beszélgetés, sok nevetés és ínycsiklandozó, de gyorsan elkészíthető falatkák. A sorozatból kerti partihoz, házibulihoz bármikor meríthetünk ötleteket, többek közt a mini-quiche, a clevelandi töltött burgonya, a nachos kehely, az édes-savanyú popcorn és számos koktél receptjei közül.

MEXIKÓI TÉSZTAKOSÁRKÁK >>>
EXTRA GYÜMÖLCSÖS SANGRIA >>>
KOLBÁSZKRÉMMEL TÖLTÖTT BURGONYA >>>


A Parti Patricia Heatonnál magyarul a Food Network csatornán csütörtökönként 21:00-tól és vasárnaponként 18:00-tól látható július végéig.


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.