Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Avokádókrém recept
Avokádókrém
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Ajánló

Készen állsz arra, hogy elveszítsd az osztrigaszüzességedet?

St Andrea étterem Tischler petra osztrigavacsora
Október 9-én este a St. Andrea éttermébe költözik "a tenger pezsgése" osztrigaágyon tálalva és izgalmas Varros&Co. champagne különlegességekkel kísérve Tischler Petra és Barna Ádám séf prezentálásában. A két alkotó szerint ilyen vacsorára Magyarországon még nem került sor. Négy osztrigát kóstolhatnak majd a vendégek, melyek különböző partvidékekről érkeznek és különböző konyhatechnológiai eljárásokon esnek át. Petra közben végig okít, tanít, magyaráz. Aki eddig idegenkedett volna ettől az alapanyagtól, most biztosan megszereti.

Tischler Petra a tengeri herkentyűk egyik legszakavatottabb szakértője hazánkban. A téma iránti szenvedélye nem véletlen. A budapesti Nobu konyháján dolgozott sokáig, mielőtt egy londoni privát klub, majd Joël Antunes mellett, egy francia fine diningra hangolt bisztró konyháján töltött el 3 évet az USA-ban. Miután hazajött, a Costes Downtown sous-chefje lett, a tengeri alapanyagok iránti szeretetét azonban sosem feledte. Mióta a Costes Downtownt elhagyta, rendszeresen tart workshopokat a témában, ahol egyszerre főz, tanít, szórakoztat.

Ami most a leginkább lázba hozza, az az osztriga. Barna Ádámmal közös 4 fogásos osztrigás vacsorájukról pedig azt mondja, olyan lesz, mint egy körtánc, ahol az ő osztrigája, Ádám fogásai és a felszolgált Varros&Co. champagne különlegességek összhatása számít majd igazán. „Ezen a vacsorán a nő és a férfi egymás kiegészítői, egyfajta komplementerei egymásnak. Pont úgy, ahogyan a közös ételpárosításaink is csak együtt léteznek, külön-külön nem jöttek volna létre.” – mesél a koncepcióról Petra.

Még egy vérbeli francia osztrigaimádó sem mondaná meg, hogy Budapesten vagyunk

A vacsora alatt felszolgálásra kerülő osztrigák a Budaörsi Halpiac közvetítésével négy különböző normandiai partvidékről érkeznek és négy konyhatechnológiai eljárással készülnek. „Az elején egy full nyers osztrigával nyitunk. Talán ez mindig a legbizarabb annak, aki ezzel először találkozik. Az állatokat nem egy egyszerű hűtőben tároljuk addig, míg a vendég asztalára kerülnek. A szállítás során egy vízcserés tartályban érkeznek, gyakorlatilag ugyanazokat a körülményeket biztosítjuk nekik, mintha a saját élőhelyükön lennének. Ezzel az alapanyaggal ugyanazzal a tisztelettel bánunk, mint bármivel. Ez az állat is az életét adja akkor, amikor megesszük. Nem szeretem, amikor valaki elkezd fintorogni, megjegyzéseket tenni szokatlan állaga vagy kinézete miatt. Ezért is fontosak nekem az ilyen vacsorák. Itt el tudom mondani, mesélni közben, hogy miben áll az osztrigafogyasztás lényege. El tudom oszlatni az esetleges averziókat, én is tudom, hogy elsőre sokan idegenkednek ettől.” – magyaráz Petra. „A full nyers változat után az este folyamán még érkezik majd egy ceviche változat, savakkal megspékelve, utána megnézzük, hogy milyen a párolt verzió, végén pedig egy melegen füstölt változattal zárunk.”

A St. Andrea Restaurantban október 9-én este tehát pezseg a tenger. Tischler Petra és Barna Ádám várja az osztrigaimádokat, vagy azokat, akik készen állnak elveszíteni az osztrigaszüzességüket.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.